Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti nem vagytok elkeseredve...

Ti nem vagytok elkeseredve attól, hogy mindenkitől azt halljátok, hogy utálja a munkáját, pontosabban utál dolgozni?

Figyelt kérdés
A rádiók is már kb. csütörtöktől azt nyomják, hogy "nyugalom, már csak 1 nap, és jön a hétvége", vagy "kitartás, már csak 1 óra van hátra a munkaidőből"! Tudom, hogy sokan olyan munkába kényszerülnek, amit nem szeretnek, sokszor nem is a legjobb pénzért, de nekem 2 olyan pályakezdő ismerősöm is van, aki elvileg imádja a munkáját, mégis ki van borulva, ha tovább kell bent lenni a meló helyen du 5 óránál. Én nem értem, ha szeretem, amit csinálok, akkor az ugyanúgy az életem része, mint a párom/családom, és boldogsággal kéne eltöltenie. Egyáltalán már a "munka" szó lassan negatív dolgot képvisel itt Magyarországon. Miért lehet ez?
2012. máj. 22. 13:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Igen, azzal egyetértek veletek, hogy nagyon sokat számít a főnök, illeteve a munkatársak hozzáállása, és, hogy értékeljék, amit csinálsz. Ez valóban elengedhetetlen a boldogsághoz.

7/9-es: írtad, hogy az egész világ inkább lazsálna, minthogy dogozna, mert azért dolgozunk, hogy megéljünk. A kérdésem tulajdonképpen erre irányul: miért csak a megélhetésért dolgozunk? Miért nem azért, mert csak ezzel együtt lehetünk boldogok? Én egyébként nem értek egyet azzal, hogy mindenki boldogabb lenne, ha nem kéne melózni, én imádom a családomat, de ha nem csinálnék semmit mellettük, abba rövid időn belül beleőrülnék, üresnek érezném magam.

2012. máj. 22. 14:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hazudtolom meg önmagam.Utálom a munkát,és nem is dolgoztam soha.Mindenki arról papolt nekem régen,hogy bizony dolgozni kell,gürizze szét az agyát az ember,aztán jobb lesz.Persze.Ezek az emberek belerokkantak/nak a munkába,öröm vagy élmény nuku.Dolgozhatok 40éven keresztül is,annak sincs eredménye.Úgyhogy nem állok be a sorba,majd csak akkor ha tényleg gáz lesz,de eddig az élet mindig előrevitt a jó irányba.
2012. máj. 22. 14:15
 13/24 anonim ***** válasza:
Sokszor van gond a vezetőséggel is. Nem képesek olyan munkahelyi légkört teremteni ahová szívesen megy be az ember, és ahol mindenkit egyenlő mércével mérnek, és nem a nyelvhosszúság alapján. Én most is olyan helyen dolgozom ahol ezt meg tudják teremteni, ehhez mondjuk harcolnunk kellett, de megértették a tulajdonosok hogy bizony rá kell koppintani a vezető fejére ha nem akarja azokat az embereket elveszíteni akik bizonyítottak.
2012. máj. 22. 14:17
 14/24 anonim ***** válasza:

Én szeretem a munkám, de valahol röhej, hogy alig tudok párommal együtt lenni. Mi lesz, ha gyerekünk lesz?

Vendéglátást választottam, mert szeretem, de sokszor 12 órákat kell lehúzni.

2012. máj. 22. 14:21
 15/24 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ember akkor érzi magát a legjobban, ha minden nap csak és kizárólag a családjával, hobbijának élve lehet boldog. Tapasztalataim alapján én ezt vallom. Nem egy ismerősöm van, aki depressziós lett, mert nem dolgozik, soha nem volt alkalmas a munkára. Tudat alatt ez úgy idegződik be, hogy nem vagyok alkalmas senkinek, pótolható vagyok, nem vagyok semmihez elég jó. Ez kikezdi az ember idegeit.

Valahogy a megdolgozott pénzemért sokkal jobb magamnak és családomnak venni valamit, mintha mondjuk a szüleim pénzéből kérnék. Jobban értékelem a megvásárolt holmit.

Persze -mint minden téren- sosem szabad a ló másik oldalára átesni: családra nem jut semmi idő, csak a munka. Persze ahogy írta valaki itt, külföldön kicsit lazábbak a kötöttségek, nem kell keményen igázni, mégis megkeresed a többszörösét, mint itt. Igen, ez így van, viszont a létra legaljáról kell felküzdened magad (pl. mosogatás, takarítás, amit nem szívesen csinál mindenki), ügyesnek kell lenned, hogy feljebb kerülj.

2012. máj. 22. 14:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

# 12

Őszinte vélemény. Egyet kell, hogy értsek.

Nekem most már szerencsére olyan otthon is végezhető munkám van, ami régebben a "hobbim" volt és szeretem csinálni.

De amíg "normális" munkahelyeken dolgoztam, horrorisztikus dolgokat kellett tapasztalnom, hihetetlen hogy emberek mennyire ki vannak szolgáltatva elmebeteg felettesüknek, napi szinten kapják a megalázást a megbecsülés helyett.

És mindezt sz@rér-hugyért. Már elnézést.

2012. máj. 22. 14:28
 17/24 anonim ***** válasza:
Én azt utálom, hogy megtaláltam álmaim melóját és egyenlőre totál ingyen dolgozom és iszonyatosan küzdök, hogy rendesen bejelentsenek legalább 4órába :(((((
2012. máj. 22. 14:31
 18/24 anonim ***** válasza:

# 17

Igen, ez is bevett szokás.:(

2012. máj. 22. 14:40
 19/24 anonim ***** válasza:

Engem nem keserít el. A munka megkezdésétől szinte számolom a perceket, hogy mikor lesz már vége, ill. alig várom a pihenő napokat. Nálunk majd' minden munkatársam bejön ezért-azért a melóhelyre, akkor is, ha nem dolgozik. Na nálam ez veri ki a biztosítékot. Pihenhetne, erre bejön, pedig nem is kötelezi rá senki.

"A kérdésem tulajdonképpen erre irányul: miért csak a megélhetésért dolgozunk? Miért nem azért, mert csak ezzel együtt lehetünk boldogok? Én egyébként nem értek egyet azzal, hogy mindenki boldogabb lenne, ha nem kéne melózni, én imádom a családomat, de ha nem csinálnék semmit mellettük, abba rövid időn belül beleőrülnék, üresnek érezném magam."

Nem lenne mindenki boldogabb, de nagyon sok ember igen. Rám pl. tökéletesen nem igaz a megállapításod, mely szerint csak a munkával együtt lehetünk boldogak. Életem legboldogabb időszaka volt, mikor hónapokig nem dolgoztam. Simán le tudnám így élni az életem, viszont a megélhetésért sajnos muszáj melózni. Viszont rendületlenül lottózom. :D

2012. máj. 22. 16:12
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem, és megértem az ismerőseidet. A munka az munka, persze, hogy örül, ha pihenhet, családjával lehet munka után és nem akar a munka miatt elvenni a szabadidőből. Nekem az furcsa, hogy te ezt nem érted.
2012. máj. 22. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!