20 évesen továbbtanulás vagy inkább saját vállalkozás fejlesztése?
Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, érettségi után 1,5 évig dolgoztam és nyelvet tanultam Írországban, majd Cipruson. Tudtam elég sokat félretenni, tapasztalatot gyűjtöttem. Anyukámmal együtt sikerült egy kis üzletet venni a belvárosban, ahol minőségi ruhákat árulunk. Még anno érettségi előtt egyetemre jelentkeztem, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább dolgozom 1-2 évet. Most ott tartok, hogy nem tudom, tovább tanuljak-e, vagy inkább a vállalkozásunkat fejlesszem és ennek érdekében ismét kimenjek-e külföldre dolgozni. Nagyon sokat gondolkodom ezen mostanában, mert szeretnék lediplomázni, de míg fiatal vagyok, pénzt is keresnék. Ti mit tennétek a helyemben? Előre is köszönöm a válaszokat.2012. máj. 1. 15:02
21/26 anonim válasza:
Munka! A sikeres emberek nagy részének nincs diplomája. Viszont tudnak valamit, amit a többi ember nem...
A diplomával önmagában kitörölheted a fenekedet. Szart se ér. Másra van szükség a sikerhez.
22/26 anonim válasza:
Erről van szó utolsó.önmagában egy használhatatlan WC-papír a diploma,tapasztalattal és kapcsolatokkal már nem.
De ott van Steve Jobs,őt kirúgták a fősuliról,Bill Gates-t is.
23/26 A kérdező kommentje:
Én mindenképp le akarok diplomázni, mert szeretek tanulni és másképp kezelik az embert, ha látják, hogy tanult és fejlesztette magát.
2012. máj. 2. 13:13
24/26 anonim válasza:
Te tudod... De a diploma miatt nem fognak másképp kezelni. Ez egy hülyeség:) Senkinek nincs a homlokára írva, hogy diplomás vagy csak egy egyszerű szakmunkás. Az számít, hogy maga az ember milyen.
25/26 A kérdező kommentje:
Ez azért így ilyen formában nem igaz, tapasztalatból tudom és a környezetemből adódóan, hogy teljesen másképp viselkednek az emberrel, ha van legalább egy papírja. A mai világban elengedhetetlen sajnos.
2012. máj. 2. 13:45
26/26 anonim válasza:
Nem azt mondtam, hogy baj, ha valakinek van diplomája. Minél több "papírod" van, annál több ember vagy. De! Vannak dolgok, amik sokkal fontosabbak ezeknél, amiken sokkal több múlik. Ezért fordulhat elő az, hogy valaki sokkal többre viszi egy mezei érettségivel, mint mások diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!