20 évesen továbbtanulás vagy inkább saját vállalkozás fejlesztése?
Nem mindegy, hogy mit szeretnél tanulni. Mert például egy szabad bölcsész vagy magyar szakos diplomának nem sok hasznát fogod venni...
Amennyiben viszont egy értelmes szak, akkor én is azt javaslom, hogy kezdd el (akár levelezőn, ha mindenáron dolgozni is akarsz mellett), mert később már ki tudja, hogy lesz-e lehetőséged rá, mivel évről évre csökkentik a keretszámokat, egyre nehezebb bejutni, drágulnak a képzések, mellesleg idősebb fejjel a tanulás is nehezebben megy (és sok ember "cikinek" is érzi, hogy 30 évesen beüljön a 20 évesek közé). És lehet, hogy hasznát is tudod venni a tanultaknak a vállalkozásodban, vagy pedig ha minden kötél szakad és valami miatt be kell zárni a boltot, akkor még mindig van esélyed, hogy a diplomádnak megfelelő területen helyezkedj el. A mai világban pedig jó, ha több lábon áll az ember.
Pénzt keresni. Amíg fiatal vagy, és van rá lehetőséged. Tanulni ráérsz később. És nem kell annyira foggal körömmel ragaszkodni ahhoz a diplomához, ha boldogulsz nélküle is. Ma már egy tapasztalt vállalkozó és magabiztos nyelvtudás többet ér, mint a diploma.
33/N
Előbb a vállalkozásoddal foglalkozz,mert a bankárod nem kéri a bizonyítványod,hanem a pénzügyi kimutatásaidat,első legyen a biznisz,hiszen ha lesz pénzed,hidd el fogod te élvezni az életet,bulik,csajok,nyaralások,mellette levelezőn csinálhatod a sulit.De szerintem első a pénz,mert minden pénz.
24Ffi
"Igazából rossz látni, hogy a volt osztálytársaim, barátaim most mind tanulnak és élvezik az egyetemi lét szépségeit. Félek, hogy ha ezt most kihagyom, akkor később nagyon hiányozni fognak ezek az emlékek az életemből."
És azt hiszed, akkor előbbre vannak nálad, mert pár évet ellébecolnak egy-egy büfészakon? :) Csak az emlékek miatt érdekel? Szerintem te 20 éves létedre már ezerszer többre vitted. Voltál külföldön, állsz valahogy anyagilag (míg a kortársaid a szülei pénzén bulizgat az egyetemen), és vállalkozásotok is van. A te helyzetedet lehet irigyelni, nem az ő haszontalan életvitelüket.
Szerintem míg van lehetőséget jó pénzt keresni, ragadd meg és próbálj minél többet félrerakni. És akkor később könnyebben megteheted, hogy tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!