Az ilyen mezőgazdasági vállalkozás és családi élet hogy működhet? Mi a megoldás?
Szerintem maradj a szakmádban. Együtt lehettek máshogy is, a mezőgazdaság maradhat hobbi és a kapcsolatod rovására sem megy a dolog.
Én személy szerint biztos, hogy nem tolerálnám ezt, főleg így, hogy van választásod, hisz jó szakmád van, nem a megélhetés múlik rajta.
Szia!
Mi is mezőgazdasággal foglalkozunk. Paprikával,salátával és a földön van dinnye,búza meg árpa.Ilyenkor nyáron van,hogy egy nap 2-3 alkalommal is megjárjuk Pesten a Nagybanit. Két és fél óra az út oda..és ezt akár háromszor.Sokszor van,hogy csak arra van időnk,hogy letusoljunk,addig megpakolják az autót és irány vissza.Ilyenkor bátyám vezet én alszok,majd én árulok,és ő alszik,mert nyilván nem kéne vezetés közben elaludjon..Bár van egy barátja,múlt nyáron 7szer!!!!aludt el a volán mögött,mert annyira fáradt volt,az anyjáék meg csak annyit mondanak,hogy azért van a tél,hogy kipihend magad...szóval ismerős miről beszélsz,mint munkatempóról. Nem egyszerű a kapcsolat fenntartása,mert van,hogy 2 napra is felragadunk a piacon...
Van olyan lány,aki vonzónak tartja,hogy a kérdésedre is válaszoljak.Bátyám barátnője szeret kijárni dinnyét szedni,mert legalább napozik,pénzt keres és fogy :D Aztán jó móka felmenni Pestre.Éjfélbe nyit a piac,hajnalba árulják a napszemüvegeket.:D
Szóval sok lemondással jár,mert barátokra nem sok idő jut,meg nyaralásra,de azért valamennyire az kárpótol,hogy egy nyár alatt több milliót meg lehet keresni(persze ha jól sikerül a termés,sikerül jól áron eladni,időjárás se szól közbe...)
20/L
Nem vagy köteles a családodra hallgatni. Neked már a barátnőd az új családod. Látod, ez olyan, mint a sok anyós-gond. Arra mennek rá kapcsolatok, házasságok, hogy a férfi képtelen a sarkára állni a családjával, anyjával szemben, és kiállni a párja mellett.
Én biztos, hogy ilyen körülmények között nem vállalnék veled gyereket, és ezzel szerintem ahogy a legtöbb nő, a barátnőd is így van. Csakhogy akkor majd vállal másnak.
Vele akarsz élni vagy a családoddal?
Én biztos nem csatlakoznék!!Nekem fontosabb lenne az hogy legyen egy jó és kiegyensúlyozott párkapcsolatom és nyugodt életem még ha nem is annyi pénzel mint amennyit ott keresnél!
Bár nem tudom mi a szakmád amiben dolgozol és miért akarod ott hagyni,de én biztos hogy nem mennék bele a dologban!Én maradnék ebben a szakmában.
Amúgy mi az amiben most dolgozól?
Informatikus vagyok 12 éve és azért szeretnék váltani, mert:
- élettől elvont, száraz irodai munka, ami nem ad élményeket,emlékeket: nem állhat ennyiből az élet
- fél gyerekkorom mezőgazdaságban töltöttem: arról vannak emlékeim, nem az informatikáról
- külföldön dolgozom,honvágyam van. Itt szakmailag megbecsülnek, de Mo-n még a szakterületem sem keresett, állások csak Pesten, sosem szerettem a nagyvárost
- szeretnék szüleim közelében lenni vidéken
Külföldön dolgozól és képes lennél haza jönni ebbe a haldokló országban?A legnagyobb hülyeséget csinálod amit lehet szerintem!!Amúgy melyik országban élsz most jelenleg?Ott nem tudnál esetleg valami mezőgazdasági vállalkozást csinálni?Szerintem ott még jobban meg is élnél belőle...
Ráadásul dolgoztál benne tudod hogy miről van szó...
A párod mit szól az ötlethez?
Amúgy az én véleményem az hogy nem rugnám fel az ottani életemet ez bizonytalanabb jövőért úgy hogy ott a párom és minden,ott nem tudsz valami más szakmában elhelyezkedni esetleg vagy ott csinálni valami kisebb mezőgazdasági vállalkozást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!