Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20 évesen továbbtanulás vagy...

20 évesen továbbtanulás vagy inkább saját vállalkozás fejlesztése?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, érettségi után 1,5 évig dolgoztam és nyelvet tanultam Írországban, majd Cipruson. Tudtam elég sokat félretenni, tapasztalatot gyűjtöttem. Anyukámmal együtt sikerült egy kis üzletet venni a belvárosban, ahol minőségi ruhákat árulunk. Még anno érettségi előtt egyetemre jelentkeztem, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább dolgozom 1-2 évet. Most ott tartok, hogy nem tudom, tovább tanuljak-e, vagy inkább a vállalkozásunkat fejlesszem és ennek érdekében ismét kimenjek-e külföldre dolgozni. Nagyon sokat gondolkodom ezen mostanában, mert szeretnék lediplomázni, de míg fiatal vagyok, pénzt is keresnék. Ti mit tennétek a helyemben? Előre is köszönöm a válaszokat.
2012. máj. 1. 15:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem ennyi idősen kell pénzt keresni, pl én is egyetemre járok mellette dolgozom, annyi pénzem van hogy elég sőőt mondhatni átlag keresetem van, suli után ez a pénz háromszoros lesz, és idősebben meg már nem fogsz tanulni mert akkor meg jön majd a gyerek, csak a tanulás!
2012. máj. 1. 16:29
 12/26 kapo1588 ***** válasza:

szerintem meló... nekem is van biólógus ismerősöm aki 2 évig keresett állást és nem talált azért ment el phd-ni mert már Tb-je sem volt...

De ha te úgy gondolod hogy ez az álmod akkor vágj bele.. De ha csak szimplán érdekel akkor nem éri meg hogy elkezdj nappalizni..

2012. máj. 1. 16:40
 13/26 anonim ***** válasza:
Azért ez nem igaz utolsó előtti,nincs olyan,hogy ráérsz pénzt keresni,minden pénzbe kerül,a csajodat miből viszed ide oda,miből jársz sportolni.Érted?Keressen csak pénzt és úgy tanuljon mellette.
2012. máj. 1. 17:00
 14/26 anonim ***** válasza:
Nem zavar benneteket, hogy lány???? Nem hiszem, hogy csajozna.
2012. máj. 1. 17:17
 15/26 anonim ***** válasza:

"Igazából rossz látni, hogy a volt osztálytársaim, barátaim most mind tanulnak és élvezik az egyetemi lét szépségeit. Félek, hogy ha ezt most kihagyom, akkor később nagyon hiányozni fognak ezek az emlékek az életemből."

5 év múlva neked - ha olyan jól csinálod, mint eddig - lesz lakásod / autód és jó havi kereseted.

Na akkor ők fognak irigyelni téged, hogy frissdiplomásként munkanélküliek vagy árufeltöltők a Tescoban.

2012. máj. 1. 17:30
 16/26 anonim ***** válasza:

Munka mellett tanulj tovább, vállalkozásba meg ne gondolkodj,

Mellékesbe fusizgass, adjál vegyél, kereskedj, úgy nem bukhatsz.

Ezt azért írom mert gondolom nincs 20 milla kezdőtőkéd akármihez is, mondjuk egy 2-3 kocsma beindításához kapásból.

A kicsiket az első 2-3 évben kicsavarják a hivatalok, meg eltapossa őket a konkurencia meg a multik.

2012. máj. 2. 00:11
 17/26 anonim ***** válasza:

utolsó:

ha egy ici picit alaposabban olvastál volna láthatnád, hogy MÁR VAN egy MŰKÖDŐ vállalkozásuk.

2012. máj. 2. 08:03
 18/26 anonim ***** válasza:

Attól függ. Én mindenképp tanulnék. A következő ok miatt: ha valami miatt befuccsol a vállalkozásotok és elúszik a pénzetek, akkor ott állsz egy szál érettségivel. És idősebb korban már sokkal nehezebb vele munkát találni.

Másrészt én azt látom a korán munkába állt ismerőseim között, hogy borzasztóan hamar beszűkülnek. Olyanná válnak, mint egy öregember, már huszonéves korukban. Egyetemet végzett szüleimnél ez 50 éves kor után jelent csak meg. A tanáraim közül pedig sokan még 70 évesen is hihetetlenül fiatalos gondolkozásúak.

Ez az új, eltérő impulzusokkal függ össze, gondolom. Most ha valaki belefásul ugyanabba, az nagyon hamar "begyöpösödik". Itt az oldalon is látni, hogy aki nem tanult, sokszor még az sem megy neki, hogy megértse, mit is akart mondani a másik. Márpedig ha ilyen az ember, akkor szerintem lehet bármennyi pénze, nem lesz igazán értelmes és boldog élete.

2012. máj. 2. 09:23
 19/26 anonim ***** válasza:
Azért egy cégvezetést ne keverjünk össze egy gyári szalagmunkával... Ott el tudom képzelni, hogy valaki belefásul. Cégvezetőnél ezt már kevésbé, mert ott folyamatosan van melód és abszolut változó, néha még túl ingergazdag is...
2012. máj. 2. 10:26
 20/26 anonim ***** válasza:

ma 09:23 érdekesen látod,és miből éljen meg,szerinted,szerintetek?

Mindenhez PÉNZ kell mindenhez,a levegőhöz nem egyedül.

Igenis tanulás és munka csak így menjen,a diploma ötforint önmagában lehet menni tapasztalat nélkül a tecsóba árufeltöltőnek,hurrá,tanult 3-6 évet és keres 80 nettót,az igen,egyetem önmagában semmit se ér,tapasztalat,nyelvtudás,nyelvtudás,kapcsolatok,tapasztalat,kapcsolatok,és megint tapasztalat,utána diploma.

Attól függ mit dolgoznak,igen egy gyárba tzuti,hogy belefásulnak de ha dolgozik valaki mondjuk mint informatikus 200kezdő fizuval,nem hiszem,hogy belefásulna.

Pénz nélkül,meg számolgatni minden fillért,huhh most akkor elmenjek a Palatinusra vagy bulizni dehát akkor már a héten nem eszek csak maradékot,köszönöm szépen ez nem élet,úgy élvezni se lehet az életet.

Igenis dolgozzon mellette és csinálja az iskolát IS.IS-IS elv.

És miért ne vállalkozzon?Ezért ez eléggé bugyuta hozzáállás,gondoljatok bele ha Bill Gates és Steve Jobs is így gondolkodik,akkor most mi lenne.Vállalkozzon csak én is ezt teszem,nyugdíjunk már nem lesz még nyögdíj sem,adok neki még 2-3 évet és kész,passzív jövedelem kell.Attól függ ki,hogy akar élni,én kaviár nyagykanállal akarok,ehhez kőkemény pmeló pénz pénz pénz pénz és igen pénz kell.

2012. máj. 2. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!