Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ki fognak rúgni?

Szerintetek ki fognak rúgni?

Figyelt kérdés

Egy régóta tartó betegség miatt vagyok táppénzen már 3 hete, és lehet, hogy kórházba is kerülök. A munkahelyemen januártól kezdődtek nagy elbocsátások (-2000 fő). Most viszont vesznek fel 800 embert, elvileg nincs már kirúgás időszak.

Lényeg, hogy még a kritikus időszakban járt le a 3 hónapos határozott idejű szerződésem (január 31-én), és mindenkinek csak 1 hónapot hosszabbítottak, mert függőben volt, kapnak-e megrendelést, és elvileg azóta már kaptak. Mivel én már aznap táppénzen voltam és még 2 hetet biztos leszek, gyakorlatilag a teljes 1 hónapos munkaidőkeretben táppénzen voltam. Szerintetek ki fognak emiatt rúgni?

(éppen 2 éve vagyok a cégnél, saját állományú dolgozóként, és sosem voltam korábban táppénzen)

2012. febr. 20. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg akarták volna tenni, akkor a szerződés lejártakor megtehették volna. Az a lényeg, hogy folyamatosan tájékoztasd a felettesedet az állapotodról és biztosítsd őt, hogy valóban beteg vagy (természetesen nem kell beszámolni részletekről, de éreznie kell, hogy nem lógsz) és hogy igyekszel mihamarabb munkába állni!

Ja, és tényleg csak annyit maradj, amennyi szükséges...

Jobbulást kívánok!

2012. febr. 20. 22:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát a legtöbb cég nem tolerálja ha valaki hosszabb ideig beteg,főleg ha 1 hónapos munkahosszabbítás alatt lesz beteg.

Ha nem küldenek el,akkor legyél hálás..(nálunk ilyen esetben amikor visszajön a beteg,elbúcsúznak tőle.)

2012. febr. 20. 22:33
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát én már mennék vissza, viszont az orvosom szerint akkor sosem jövök rendbe. Két hónapig próbáltam munkába járva, gyógyszereket szedve gyógyulni.

A közvetlen főnök van tájékoztatva, már a táppénz egy időszakáról küldettem neki orvosi igazolást is.

A bizonygatás lehet, hogy aktuális lesz, szokásuk házhoz kijönni ellenőrizni az embert, már egy ideje várom, hogy mikor toppannak be...

2012. febr. 20. 22:40
 4/10 anonim válasza:
100%
hol dolgozol és milyen munkakörben?
2012. febr. 20. 22:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Inkább nem konkretizálnék, sosem lehet tudni... :S Lényeg, hogy sima melós vagyok, igaz, az összeszerelésnél komolyabb munkakörben, de hát attól még nem vagyok más...
2012. febr. 20. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
mond neki hogy javúlsz, ha mindíg azt lököd hogy ilyen olyan beteg vagy akkor az gáz lesz
2012. febr. 20. 23:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem mondok erről nekik semmit lényegében. A közvetlen főnökön úgysem múlik semmi, őt nem zavarja, hogy táppénzen vagyok. Én a fentebbiektől tartok inkább. Azokat meg nem tájékoztatom semmiről, a közvetlen főnököt kell, ez a szabály.
2012. febr. 20. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Necces, de benne van a pakliban, mert nem szeretika betegeskedő munkavállalót, de nem idegesítelek, igyekezz egészséges lenni. Étkezz rendesen húst, tejtermékeket és munltivitamintablettát.
2012. febr. 20. 23:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Igyekszem egészségeseket kajálni, de félek, nem ezen múlik a gyógyulásom. :( Hosszú folyamat sajna, főként, hogy az okát sem tudják, de azért mindenféle erős gyógyszerrel kezelnek.

De hát majd lesz valami.

2012. febr. 20. 23:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát sajna megsúgták, hogy ki leszek rúgva, nem hosszabbítanak szerződést. :( Szinte biztos azért, mert táppénzen vagyok.
2012. febr. 22. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!