Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olyan állás, ahova középfokú...

Olyan állás, ahova középfokú végzettséget kérnek, de én elküldöm az önéletrajzomat amiben fel van tüntetve a főiskolai végzettségem is, létezik hogy azét nem vesznek fel mert nekem felsőfokúm is van?

Figyelt kérdés

De ha a cég, aki kiírta az álláshirdetést, odaírta a jövedelmet egyértelműen nettóban hogy mennyit ad fixen, akkor gondolja hogy én azt figyelembe vettem, és mindegy hogy van főiskolai végzettségem is, az nekem megfelel.

Akkor miért nem hív be még állásinterjúra sem? Hisz nem kell attól félnie hogy elégedetlenkedek majd a fizetés miatt, mivelhogy egyértelműek kiírta hogy mennyit ad, és az nekem jó. Most akkor vegyem ki a főiskolát az önéletrajzból amikor ilyen álláshirdetésre küldöm a jelentkezésem?

2012. jan. 9. 10:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Az a helyzet, hogy akinek felsőfokú végzettsége is van, annak törvényileg kötelező többet fizetni, mint másnak, aki ugyanabban a munkakörben dolgozik, de nincs felsőfokú végzettsége. Ha neked jó is lenne ez a fizetés, akkor is ha van már a cégnél valaki, aki ezt csinálja ezért a fizetésért, de nincs felsőfokúja, akkor vagy annak kell csökkenteni a fizetését, vagy neked kell adni többet. Ezek közül egyik sem jó megoldás, hiszen egy régi, jó alkalmazott fizetését senki nem akarja csökkenteni, de többet az újnak nem tud fizetni, ha fixen kiírta, hogy mennyit tud adni.

Az nem megoldás, hogy nem írod bele, mert a munkáltatónak ezt törvényileg kötelező tudnia, ha nem tőled tudják meg, hanem egy esetleges apeh büntetésből, akkor azt akár rád is terhelhetik (kb. 800.000 Ft), mert egy fontos adatot titkoltál el.

2012. jan. 9. 10:55
 2/14 anonim ***** válasza:
55%

Ezen én is gondolkoztam, nekem is ott a diplomám a legszarabb recepciós-takarító munkákra jelentkezésnél is.

Pár helyről konkrétan azt írták, hogy túlképzett vagyok, nem vesznek fel.

Egy helyen már az interjúig jutottam, gyerek leinterjúztat, mehetek másnap pultozni. Megérkezett az apja aki az egész kóceráj tulaja volt, félrehívja a fiát, megtudja, hogy diplomás csajt akar felvenni aki mi van, ha okosabb mint ő és esetleg belelát a -gondolom nem mindenben törvényes- működésükbe, úgy elküldött, hogy csak na.

Viszont akkor mi legyen a kiesett 5 évvel, mit csináltam addig?

Magasabb fizetést csak ott kötelesek adni a diplomáért, ahol pont a te diplomádra van szükség.

Takarításnál hiába vagy tanár, nem kapsz többet.

Ha pl. a közigazgatásban dolgozol és megfelelő diplomád van, akkor elvileg többet keresel, mint egy okj-t végzett.

2012. jan. 9. 11:00
 3/14 A kérdező kommentje:

De akkor most mit lehet itt tenni? Vagy elküldöm az önéletrajzom úgy hogy kiveszem a fősulit, merthogy már mindegy hogy milyen munkát kapok de végre dolgozhassak, és akkor mondjuk behívnak egy olyan helyre ahová megfelelek, és azt mondják hogy jó, fel vagy véve. De én akkor megmondom hogy nekem van fősulim is, és hogy nem tudnánk e valahogy megoldani hogy így is maradhassak, mert nagyon kellene az állás. Valahogy biztos meg lehet oldani, és akkor nem is titkoltam el és ha már ott vagyok akkor nagyobb esély van arra hogy ott is maradok így.

Na és mi van azokkal akik mondjuk úgy mennek dolgozni hogy még nincs meg a diplomájuk, mert mondjuk hiányzik valami miatt, pl. nyelvvizsga. Elmennek dolgozni, felveszik őket olyan állásra ahová középfokút végzettséget kérnek. De pár hónap után leteszik a nyelvvizsgát és megkapják a diplomát?

Akkor elbocsájtják mert nem tudnak többet fizetni neki?

2012. jan. 9. 11:08
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Az második válaszolónak van igaza!

Munkakörtől függ hogy többet kell-e neked fizetni vagy sem.

Butaság az hogy "diplomás minimálbér"... Olyan NINCS!

Én eddig mindig középfokú végzettséget igénylő munkahelyen dolgoztam, hiába van diplomám, mindig ugyanannyit kerestem, mint az akinek mondjuk érettségije volt!

Én is sok önéletrajzot beadtam, sok munkáltató csak kifogásként mondja ezt a "túlképzett" szöveget.

Van olyan is aki valóban azért nem vesz fel, mert fél hogy mondjuk jobb ajánlat esetén egyből elmész máshová!

Vagy mondjuk mint ahogy a 2. hölgy mondta, fél hogy jobban csinálnád a dolgot mint ő, vagy belelátnál olyan dolgokba amikbe nem kellene....

2012. jan. 9. 11:13
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

A Te esetedben a legjobb esélyed munkát szerezni akkor van, ha ki tudsz váltani start kártyát. Az előny, mert akkor a cégnek 1 évig kevesebb járulékot kell fizetnie utánad, és akkor ugyan Te többet kapsz, de a cég ugyanannyit fizet a kedvezmények miatt.

Folyamatban lévő tanulmányt is fel kell tüntetni az önéletrajzban, és legtöbbször rá is kérdeznek állásinterjún, hogy jársz-e még, akarod-e folytatni, miért hagytad abba, stb., és akkor kiderül, hogy csak a nyelvvizsga vagy csak az államvizsga hiányzik.

2012. jan. 9. 11:15
 6/14 anonim ***** válasza:
36%

Hát nekem saját vállalkozásom van, így eléggé belelátok abba, hogy többet kell fizetnem annak, aki diplomás, mint annak akinek csak szakmai végzettsége van.

Nem tudom hol hallottad, hogy ez nem így van...

Az lehet, hogy ugyanannyit kapsz, mint az érettségis, de attól még te többre vagy bejelentve, hacsak nem az van, mint amit a második hölgy írt, hogy nem a szakmádban dolgozol.

Egyébként én mint munkáltató az állásinterjúkra mindig azokat hívom be, akiknek a legjobb végzettsége van, hiszen miért alkalmaznék valakit, akinek 8 általánosa, vagy esetleg érettségije van, amikor olyat is vehetek fel, aki diplomás? Nyilván aki eljut odáig, az intelligensebb, műveltebb, és jobban átlátja a dolgokat.

Egyébként abban az esetben, ha a munka mellett szerzed meg a diplomát (nálunk már többször volt ilyen), akkor utána meg kellett emelni a fizetést.

Szerintem egyébként a "jobban belelát" elv elég hülyeség, ha tudod is, hogy valamit nem úgy csinál a munkáltatód, ahogy szabályos lenne, akkor sem jelented fel, mert akkor megszűnik a munkahelyed....

2012. jan. 9. 11:23
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A 11:13as válaszolótól kérdezném aki olyan helyeken dolgozott ahol középfokú végzettséget kértek, hiába volt diplomája.

Hogy az önéletrajzodban feltüntetted hogy főiskolád van, és úgy hívtak be?

2012. jan. 9. 11:28
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Kedves kérdező!

Igen beleírtam. Államvizsga után sokáig nem találtam munkát és amikor behívtak már akkor csodálkoztak, hogy államvizsga és az adott állásinterjú között miért nem dolgoztam...

Én akartam, de ha nem vesz fel senki úgy nehéz...

Ha nem írnám bele a 4 év fősulit akkor még furábban néznének rám...

Kedves Vállalkozó Úr!

Nem igazán értem Ön milyen embereket alkalmaz.

Netán érettségivel rendelkezőket alkalmaz mondjuk építészként? Vagy valami hasonló?

Mert Ön azt írja többet fizet ugyanannak az alkalmazottnak aki diplomás.

Ez nálam azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt a munkát végzi, de aki diplomás vagy időközben diplomát szerez annak több a fizetése...

Értem én hogy egy építésznek nem adható minimálbér, de érettségivel rendelkezőt meg nem alkalmazhatok építészként...

(az építész csak egy példa persze)

2012. jan. 9. 18:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak a közszférában kell többet fizetni a diplomás munkavállalónak, a versenyszférában nem.

A versenyszférában minimálbér és garantált bérminimum van.

Az, hogy melyiket kell fizetni, attól függ, hogy a munkakör mit kíván. A garantált bérminimumot akkor kell megadni, ha a munkakör betöltéséhez minimum középfokú iskolai végzettség, vagy középfokú szakképzettség kell.

[link]

Hiába van felsőfokú végzettséged, vagy akár doktorid is, ha a munkakör olyan, hogy csak minimálbért kell adni, akkor csak azt kötelesek megadni neked.

Az, hogy miért nem hív be állásinterjúra, sok minden miatt lehet: már felvettek valakit, van aki szimpatikusabb, mint te, van aki után több támogatást kaphat, mint utánad (pl. foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő jelentkező) De felénk olyan is előfordul, aki nem is akar per pillanat senkit sem felvenni, csak azért ad fel álláshirdetést, hogyha hirtelen szüksége lenne valakire, akkor előkaphat valakit az előzőleg feladott hirdetésére jelentkezőkből.

2012. jan. 9. 19:02
 10/14 A kérdező kommentje:

Nagyon vicces állást találtam :)

[link]

2012. jan. 10. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!