Ha a diplomához középfokú szaknyelvi nyelvvizsga kell, és már van általános középfokúm, akkor egy teljesen új nyelvvizsgát kell tenni, vagy létezik olyan, hogy kiegészítő nyelvvizsga?
én pl. még nem hallottam ilyen "kiegészítő" nyelvvizsgáról
a szaknyelvi vizsga sztem másról szól, úh azt kell letenned, és nem kiegészítened az általánosat
Újra kell vizsgáznod.
Célszerű lehet ilyenkor egy másik nyelvet választani, mondjuk ha tanultál 2 nyelvet középiskolában és van időd és kedved abból a másik nyelvből felkészülni. Így legalább nem lesz 2 középfokúd ugyanabból a nyelvből.
Szaknyelviből is van egy csomó. www.nyak.hu
vagy tegyél felsőfokút, az több gyakorlást igényel, de többet ér mindenképp. Felsőfokból jó az általános is, nem kell szakmai.
Érdeklődj a Tanulmányi Osztályon, ott adnak felvilágosítást biztosan.
Sajnos nincs kiegészítő vizsga, el kell menned újra nyelvvizsgázni egy szakmai nyelvvizsgából, több közül választhatsz, bár sok iskola megköti mely vizsgákat fogadja el és melyeket nem. Milyen szakon vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!