Angol Középfokú szóbelire készülök. Létezik az 1000 kérdés 1000 válasz könyvből olyan ami nemcsak "A" hanem "B" típusra készít? Én az "A"-t ismerem az elég a középfokra?
Komplex nyelvvizsga = C betűjel
Szóbeli nyelvvizsga = A
Írásbeli nyelvvizsga = B
Ezek minden szinten megegyeznek.
Alapfokú nyv = B1
Középfokú nyv = B2
Felsőfokú nyv = C1
Anyanyelvi szint (nincs minden vizsgarendszerben) = C2
Szóbeli részre (A) elegendő az 1000 kérdés és válasz, abban szinte minden téma benne van, ami a beszélgetés során szóba jöhet. A legtöbb vizsgarendszernek hasonlóak a szóbeli tételei, így ez a könyv bármelyik vizsgára való felkészülés során kapóra jöhet.
Az írásbeli részre (B) fel tudsz készülni a vizsgarendszer által kiadott felkészítő és gyakorló könyvekből. Ezeket általában a vizsga honlapján tudod megrendelni.
Ez lesz a legjobb, mert minden vizsga más és más, van amiben van fordítás (kétnyelvűek), van amiben több a nyelvtani rész, szóval akad különbség és nem hátrány ismerni a vizsga típusfeladatait sem, hogy a vizsgán könnyebben menjen a dolog.
Netes könyvesboltokban találsz nyelvtant gyakorló könyvet, és még sok egyéb hasznos irományt.
Remélem tiszta :)
Előző vagyok..
Az említett könyvnek van általános alapfokra, középfokra, felsőfokra és szakmai (üzleti, turizmus, orvosi, infó..) alap-, közép-, és felsőfokra is változata. De mint már mondtam, ez a szóbeli részre hasznos, szókincsbővítés céljából használd. Az írásbelire szerezd be a nyelvvizsga gyakorló könyve(i)t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!