Fehérváron melyik iskolák adnak érettségit? És tudom, h ez hülye kérdés, de az mind1, h milyen iskolában szerzel érettségit? Pl h tánc szakosban, vagy sima gimiben? Csak 1 fajta érettségi létezik? Ja és mindegyik gimi ad érettségit?
Mindegyik gimi ad érettségit. Érettségizhetsz emelt szinten, de az nem a sulitól függ, arra külön kell jelentkezned.
Az érettségi szempontjából mindegy hogy hol szerzed, mert egyenértékűek, mint papírok, viszont a továbbtanulás miatt fontos különbségek vannak. Ha mondjuk Villamosmérnök akarsz lenni, akkor ne tánc szakos szakközépbe menj.
Első válaszolónak nincs igaza... Ilyen szempontból nincs különbség érettségi és érettségi között. Egyedül a továbbtanuláshoz hasznos tárgyak erőssége számít, de az is csak könnyebbséget ad majd.
Én szakközépben érettségiztem nem gimnáziumban, és most egyetemre járok.
Érettségit sehol sem "adnak". Szakközépben vagy gimiben teszel érettségit, teljesen mindegy, ugyanazt a feladatsort írják mindenütt, elvileg a szóbelik is hasonló színvonalúak és értékelésűek. A különbség a felkészülésben van: hol milyen órákat kapsz, mi a célja az osztálytársaknak (az se mindig mindegy).
És kétfajta érettségi létezik: közép szint és emelt szint. Általában mindenki mindent közép szinten tesz le, és ha a továbbtanuláshoz kell,akkor egy vagy két tárgyból emelt szinten (ilyenkor abból közép szinten nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!