Óvónőnek tényleg csak a buták mennek? Nem azok, akik családot szeretnének és mellé egy családbarát munkahelyet?
Mint minden szakmában, itt is vannak okosabbak, és kevésbé okosak.
Ennek ellenére nekem nem kifejezetten jók a tapasztalataim róluk. Sajnos nemcsak buta óvónőkkel, de buta általános iskolai tanárokkal is találkoztam már nem egyszer. (Rossz helyesírású tanárnő és társai.)
Más kérdés, hogy az énekhang és a 'jó' kondi nem függ össze az intelligenciával, mi több, dolgokat képesek vagyunk bemagolni a vizsgákra, ha úgy adódik, de az nem egyenlő azzal, hogy az élethez is van eszünk.
Még egyszer mondom, kivételek mindig vannak, de nekem sajnos nem volt szerencsém sok okosnak és rátermettnek mondható óvónővel.
Most végeztem gimiben, és ugyanazt tapasztalom, mint anyukám a gimis osztálytalálkozóján: Azokból lettek tanárok és óvónők, akik kettesekkel átkecmeregtek a gimin. A volt osztálytársaim közül is azok mentek tanítóképzőre, akikből nemcsak az anyai ösztön hiányzik, de a szándék is, hogy gyerekekkel foglalkozzanak. Nézd meg a mai helyzetet. Kikerülsz egy érettségivel a nagyvilágba, és ha nem akarsz te lenni a 3. fodrász az utcában, akkor kénytelen leszel elvégezni valamit. Egyetemet! Mert az fless, van 3+ éved amíg nem kell semmit csinálnod, mert sajnos tényleg nehéz eldönteni, hogy mi is legyen belőlünk, ha nagyok leszünk. És ha az egyetem, mint terv megvan, kell egy szak is. Milyen szak? Alacsony ponthatáros szak! Lány vagyok, a gyerekek meg cukik(amíg nem bömbölnek) hát leszek óvodapedagógus! és már kész is a haditerv.
Vannak biztos elhivatottak is, de szerintem ritka az évfolyamokon az, akinek tényleg régi vágya, hogy gyerekekkel foglalkozhasson, és alkalmas is rá.
Ha szeretnél óvónő lenni, csináld, ne ez tartson vissza. Aztán majd látod, ha ingerszegény a környezet, tudod még magad képezni, nem a foglalkozásod mutatja, hogy milyen okos vagy. (Vannak okos rendőrök is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!