Persze....
Azért vártam 29 éves koromig a gyerekvállalással,mert olyan szuper itt a helyzet, most meg 30 évesen sem jön össze :((
De jó! Azbej Tristán (ez valami türkmén név?) felfedezte nekünk, hogy jobbak vagyunk Amerikánál.
Primitívek, és nevetségesek az érvei, ha viccnek szánta, akkor annak viszont bejön.
Tényleg szörnyű, hogy egy minimum 2-3, de inkább 4-6 ezer dollárt vagy eurót kereső amerikai vagy német sorstársunknak milyen sokat kell költeni a fizetéséből a gyerekeire! Mi meg nemcsak hogy egy csomót spórolunk, de még ráadásul ehetjük a pörköltünket is nokedlival, ami igazán családbarát!
Elég szomorú, hogy tíz érvből kapásból kettő csak kaja és innivaló. Komolytalan az egész...
Családbarát, igen. Nagycsalád-barát, sokbutaember-barát. Egész egyszerűen politika határozza meg, hogy ki mennyi támogatást kap. 3 év a gyes, valóban. És még 3 év, mire újra munkába tud állni az anyuka(vagy apuka).
Ha azt látnám, hogy a munkámból összegyűlik annyi pénz 25 éves koromra, hogy tudjak venni házat - egy egészen kicsit, nem álmodok nagyokat - akkor mindjárt azt mondanám, hogy akár jöhet a baba is. De már látom, hogy 30 éves korom előtt max hitelre lesz valami erősen felújításra szoruló házam, és még évtizedekig fizethetek a banknak, mire valóban az enyém lesz.
Aztán nézzük a nem anyagi tényezőket: iskola, ahol igazi multikultúrák jelennek meg, ahol a pedagógus a nemi életét beszéli ki, miközben a gyerekemet lelökik a palincsról. (megtörtént eset, csak még én voltam a gyerek, és a helyzet azóta sem változott (nem akarok senkit leszólni, de meg lehet nézni, milyen emberek kerülnek be egyetemre pl.)
Egészségügy: olcsó, és kevés pénz jut az orvosoknak, így nem csoda, hogy csak a legmegkeseredettebbek maradnak Magyarországon, és így az ellátás is olyan, amilyen.
''Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok'' Nevetséges. Komolyan ez a legfontosabb?
''Budapest'' - igen. Vidék az semmi.
''Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni'' - remek-nagyszerű, csak mire jó a rengeteg vállalkozó a multikkal szemben, ha kevés munkavállalót szív fel, és egyel több gazdag lesz? A másik pedig: hány vállalkozás bukik be?
Nem, Magyarország nem családbarát.
#5. vagyok, ez nem biztos, hogy az orvosok hibája. Amúgy sem lehet sok motivációjuk, ha nincs magánrendelésük, akkor pont úgy álnak, mint egy átlag magyar. Ha van magánrendelésük, van pénzük, de szakértelmük attól nem feltétlenül lesz nagyobb. Nem szólom le őket, mert nem tudnám azt csinálni, amit ők (de azért köszönöm, hogy le lettem pontozva, hogy valaki magára vett egy véleményt.)
A pedagógusokkal kapcsolatban azonban változatlan a véleményem, különösen az óvodaiakról. Sajnos az egy olyan szak, ahova akkor jelentkeznek, ha minden kötél szakad, ritka az, aki ezt szívvel-lélekkel csinálja. És ez is érthető valahol, mert ha azt nézzük, hogy már a gyerekek is milyen elvetemültek, nem sok kedvem lenne bemenni közéjük. Viszont. Ha már szakmát/szakot választ az ember, legyen tisztában azzal, hogy mi vár rá.
Mégis Magyaroroszágon maradok, annak ellenére, hogy foghatnám a cókmókom, a középszintű angol tudásommal kimehetnék külföldre, és ha megszedem magam - a szóbanforgó cikk szerintem erre utal - akkor visszajöhetnék, mindjárt könnyebb lenne az élet. Vehetnék hitel nélkül is házat, a gyerek mehetne magánoviba, én meg magánrendelésre. Nagy tőkémet vállalkozásba forgatnám, a jövedelmemből vennék soksok túrórudit.
Mégis miért nem teszem? Ez nem a hazaszeretet. Szégyen-nem szégyen, nem a nemzeti büszkeség. Engem ide köt minden, és ha meg is szoknám kint, akkor is minden emlékem, a barátaim, a családom miatt ide vágynék vissza. Nem Magyarországra, hanem haza.(ami nekem az általam szeretett személyekig terjed)
Lehet jönni a '48-as hősökkel, de rég más világ van. Aki próbál boldogulni (tisztességes eszközökkel), az sem mindig tud.
Az ország családbarátsága pedig a mennyiségi szaporodásra irányul, nem pedig a minőségi növekedésre. Semmivel nem lenne rosszabb a helyzet, ha nem 10(?) hanem csak 8 millióan lennénk.
Komolytalan,de a GYES-ben igaza van. Sehol máshol nincs ilyen.
Mondjuk én alapból nem is nagyon értek egyet ezzel a 3 évvel, de mindegy, ez már nem tartozik ide.
Maga a politika tényleg afelé hajlana, hogy vállaljanak gyereket az emberek, de ezt a jelenlegi gazdasági helyzet megnehezíti. Ha normál gazdasági körülmények között lenne az ország,akkor ez a politika nagyon is megállná a helyét a családtervezésnél.
Viszont én ezt nem értem, hogy jön ide a túrórudi és a nokedli??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!