Melyik életmódot választanád? Neked mi számít jobban az Életben?
1. Elmész külföldre dolgozni a hazai fizetés 4X-ért.
+nagy eséllyel lesz saját lakásod, autód
+nem lesznek többé anyagi gondjaid
+megismersz egy másik kultúrát
+gyakorlod a nyelvet
-csak hétvégén, rossz esetben pár havonta látod csak a rokonokat/barátokat
-nem tudsz kivel találkozni, bulizni, strandra menni, stb.
-a ritka hazajárás miatt esetleg kikopnak mellőled a barátok/haverok
-látod a sok élményt facebookon amiből mind kimaradsz
2. Itthon maradsz egy magyar átlagfizetésért, aminek következtében a felsorolt pontok ellentéte lesz igaz rád.
Hogy döntenétek? Kor is!
Mindenképp az elsőt választanám, csak gyáva vagyok hozzá.
Mondjuk nekem nem pozitívum a másik kultúra (nem érdekel), sem a nyelvgyakorlás (szintén nem érdekel), viszont a negatívumokból is csak a rokonokkal (csak szülők a többivel így is évente 3-4 alkalommal találkozom) történő ritka találkozás érintene meg.
31/f
"-nem tudsz kivel találkozni, bulizni, strandra menni, stb."
Miért? Lakatlan szigetre készülsz sziget őrnek?
Külföldön is lehet bulizni, szórakozni, haverok ott is lesznek. Sőt, ott lesz is miből bulizni, vagy strandra menni...
Nem kérdés, hogy az első megoldás a jó választás.
1.
Én már külföldön élek egy ideje, család, barátok nem hiányoznak, és elárulom nagyobb szociális életet élek itt mint Pesten éltem. Mondjuk nem vagyok az a nagy barátkozós, az sem érdekelne ha egy barátom se lenne. De attól még nem értem miért maradnék ki bármiből, Bp-n aztán tényleg annyi élményben lehet része az embernek... Vagy legalábbis itt sokkal több program van ami érdekel, tehát erről ennyit, az égvilágon semmiből nem maradok ki, épp hogy itt tudok jobban az igényeim szerint kikapcsolódni. 20n
1. Es meg is tettem. Csak az anyukam hianyzik,de o veszettul. Meg csak egyetemista vagyok, de nem lesz gond a munkabaallas, azt mar most latom. Mondjuk nekem itthon egy baratom se volt, rokonokkal se tartottam a kapcsolatot, bar erdekes mod mostansag keresnek a volt osztalytarsak facebookon,anno meg utaltak.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!