Tudna esetleg valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan/hol lehet külföldi munkát keresni?
Elsősorban olyanok segítségét kérném, akik szintén érdeklődnek külföldi munka iránt, esetleg már sikerült is kijutniuk valamely országba dolgozni.
Engem elsősorban német vagy angol nyelvterület érdekelne, ezen belül is különösen Ausztria, Németország, Anglia vagy Amerikai is akár. :) (Tudom, ez utóbbi gyakorlatilag lehetetlen, de hátha... :))
Mindkét nyelvet jól beszélem, ezen kívül spanyolul tanulok épp. Idegenforgalmi ügyintéző és jogász végzettségem van, 26 éves lány vagyok.
Bármi segítséget, ötletet, tanácsot előre is köszönök. :)
Hát igen, a mobilitási hajlandóság nagyon fontos, főleg ilyen korban. Szerintem mindenképpen pozitív, ha az ember nem elkötelezett. Sajnos vagy nem sajnos, ezt egy jó darabig meg kell őrizni a mai világban.
Nekem is csak a család van (az ország másik végén), meg a húgom Bp-en, stílszerűen a BGF-en. :D
A mobilitást jó lenne még megőrizni egy darabig. Szerintem az értelmiség azért is termeli magát újra lassabban, mivel 30-35 éves koráig karriert épít, tanul, hogy bennmaradjon a versenyben..
Sajnos ennek társadalmilag erős következményei vannak (de ez egy másik téma:)).
Hát remélem találkozunk még egyszer egy brüsszeli kávézóban. :D
Hát igen, az jó lenne. :P
Bár engem inkább Németország vagy Amerika vonzz. :D
Egyébként igen, a függetlenség sajnos nemcsak fontos, de elvárás is. Ne tudd meg, minden állásinterjún az jött ki, hogy nem vesznek fel, mert biztos szülni akarok majd...
Sajnálom, bár a Te korodban a nőkről reális feltételezni a belátható időn való szülést. Ti ilyen szempontból hátrányban vagytok, bevallom, bár más szempontból pedig előnyben.
Csoporttársam mesélte nemrég, hogy a Heineken vezetői utánpótlásképzőjébe 90%-ban nők kerültek be, mivel a management férfiakból áll. Többek között őt sem vették fel emiatt..
Szóval fifty-fifty. :)
Amúgy ez az "ügyvédbojtárkodás" hogyan néz ki? Tehát dolgozol egy ügyvédi irodában egy ügyvéd mellett, s egy bestimmten zeit elteltével lehetsz ügyvéd? S ez milyen költségeket jelent Neked?
Komolyan érdekel, írhatnál róla pár szót (mondatot:P). :)
Igen, ez tény egyébként, hogy pl. férfi főnökök meg hajlamosabbak nőket felvenni. :P
Hát ez úgy néz ki, hogy a diploma megszerzése után az embernek három évig jelöltködnie kell (már, ha ügyvéd akar valaki lenni :)), és a három év eltelte után lehet elkezdeni a szakvizsgákat - ami egyébként szintén eltart minimum fél évig.
A jelölti időszak alatt pedig ügyvédiskolába kell járni két évig, majd egy évig szakvizsga-előkészítőre egy egyetemre. (Persze itt is tanévekről van szó, nem naptári évről.)
Az anyagiak nagyon sokféleképpen tudnak alakulni.
Van, aki olyan szerencsés, hogy talál olyan helyet, ahol esetleg kap valami kis fizetést, vagy hozzájárulást... Az elején kevésbé, aztán a 3. év felé már inkább, nyilván.
Van, aki nem kap semmit, de fizetik a járulékait.
Aztán van, aki fizet, hogy dolgozhasson.
Ki mennyire szerencsés az álláskeresésnél...
Persze aki kap fizetést, akár csak minimálisat is, az kb. cserébe 14-15 órákat simán dolgozik egy nap, meg sokszor hétvégén is.
Aki államigazgatásban el tud helyezkedni, vagy bíróságon, ügyészségen, az kicsit más persze, ott bértábla vonatkozik rájuk is.
Köszi a részletes választ!
Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen kemény még nektek az egyetem után is, de legalább megértettem, miért olyan magasak az ügyvédi díjak. :P
Közgázosoknak ennyire nem keretbe szabott, viszont aki el akar érni valamit, annak rengeteget kell tanulni az egyetem után is.
Pl. ha speciel én elemző akarok lenni, akkor le kell tennem a CFA (Certificated Financial Analyst) vizsgákat, s ezzel utazhatok tovább mélyebb vizekre.
Más: ahogy írtad, az Egyesült Államokbeli munka sem lenne rossz. :P
Melyik részét kedveled igazán?
Elsősorban most a munkajogot, mert ezzel foglalkozunk leginkább, és nagyon tetszik. :)
Ezen kívül még a családjogot, társasági jogot, szerzői-és médiajogot is szeretem.
Meg a büntetőt, de ez most sajnos nincs nagyon itt. :P
Szerencsére sokat foglalkozom külföldi ügyekkel, úgyhogy az uniós meg nemzetközi jogot is van alkalmam gyakorolni. :)
És akkor neked kb. hány év van még az "álommunkáig"? :D
De most, hogy újra elolvastam a kérdésed, rájöttem, hogy lehet, félreértettem. :P
Minek melyik részét kedvelem igazán? :D
Mert, ha a jogéra gondolsz, akkor válaszoltam, ha USA-ra, akkor meg, ami érdekelne: Kalifornia, New York, Florida.
Tudom, hogy nem egymás mellett vannak. :P
Igen, elsőnek félreértetted, de javítottál. Mondjuk nem csodálkozom, hogy másra gondoltál, mostanában én is mindent a szakmára vezetek vissza, még az életbeli hasonlóságokat is a tőkepiacokra vezetem vissza.
Lehet lassítani kellene? :)
AZ USA-ról szólva; nekem is ezek a kedvenceim, elsősorban L.A. és Florida.
Érdekes, de a pénzügyi központként funkcionáló Wall Street-et nem szeretem, meg maga New York is rideg..
Bár az "örök nyár" mindenkinek jobban fekszik. :)
Amúgy...legalább egyezünk valamiben. :)
Továbbá; voltál már az "Újvilágban"?
Nem, sajnos még nem, de nagy álmom. :) Ezerrel gyűjtök rá, és ezzel a tempóval kb. nagymamakoromra ki is érek. :P
Te ezek szerint már igen? Hányszor, hol? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!