Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudna esetleg valaki segíteni...

Tudna esetleg valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan/hol lehet külföldi munkát keresni?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanok segítségét kérném, akik szintén érdeklődnek külföldi munka iránt, esetleg már sikerült is kijutniuk valamely országba dolgozni.

Engem elsősorban német vagy angol nyelvterület érdekelne, ezen belül is különösen Ausztria, Németország, Anglia vagy Amerikai is akár. :) (Tudom, ez utóbbi gyakorlatilag lehetetlen, de hátha... :))

Mindkét nyelvet jól beszélem, ezen kívül spanyolul tanulok épp. Idegenforgalmi ügyintéző és jogász végzettségem van, 26 éves lány vagyok.

Bármi segítséget, ötletet, tanácsot előre is köszönök. :)

2011. szept. 11. 14:54
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
afsz.hu
2011. szept. 11. 15:04
 2/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megy a zöld kéz!

És persze várok még ötleteket, tapasztalatokat! :)

2011. szept. 11. 16:43
 3/46 anonim ***** válasza:

monster.de, monster.at, jobrapido.at, usw.

Milyen típusú munkát keresel?

2011. szept. 11. 19:07
 4/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Hát, elsősorban, ha lehet, akkor valami joggal kapcsolatosat, mivel ez a végzettségem. De tudom, hogy a jogrendszerek különbözősége miatt ez eléggé nehézkes!

Igazából minden olyasmi munka érdekelne, amivel azért később van továbblépési lehetőség, amikor már "bedolgoztam" magam.

2011. szept. 11. 19:11
 5/46 anonim ***** válasza:

Akkor tanuld meg a franciát és irány Brüsszel! Esetleg - bár oda is legalább 1 plusz nyelv kell - idegenvezető lehetsz.

Rosszabb esetben adminisztratív alkalmazott, ahonnan talán feljebb tudsz lépni, bár kétséges...

Még rosszabb esetben recepciós, oda is ilyen papírokkal helyezkednek el.

Ennyi jutott eszembe hirtelen.

2011. szept. 11. 21:38
 6/46 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a diplomád külföldön nem versenyképes, értéktelen. Ezen a területen maximum - mint ahogy már említettem - Brüsszelben tudnál elhelyezkedni.
2011. szept. 11. 21:39
 7/46 A kérdező kommentje:

Hát sajnos franciául nem beszélek...

Angolul, németül és spanyolul tudok.

Viszont az érettségim és az idegenforgalmi végzettségem Németországban elismert, a jogi gyakorlatom pedig uniós (is).

Szóval ezeket gondoltam "bevetni". :)

2011. szept. 11. 22:08
 8/46 anonim ***** válasza:
Teljesen korrekt. Akkor sok sikert kívánok, de azért necces elhelyezkedni magyarként átlagos-, tömegtudással.
2011. szept. 11. 23:04
 9/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jókívánságot. :)

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de azért megpróbálom. Abban reménykedem, hogy a Németországban elismert bizonyítványok annyira nem számítanak (külföldi esetében) átlagosnak. Hátha... Esetleg tudnám majd a diplomámat is honosíttatni.

Aztán majd meglátjuk.

2011. szept. 12. 09:30
 10/46 A kérdező kommentje:
Csak még egy kérdés: Szerinted mit tudnék tenni, hogy ne legyek "átlagos- és tömegtudású"?
2011. szept. 12. 09:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!