Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudna esetleg valaki segíteni...

Tudna esetleg valaki segíteni nekem abban, hogy hogyan/hol lehet külföldi munkát keresni?

Figyelt kérdés

Elsősorban olyanok segítségét kérném, akik szintén érdeklődnek külföldi munka iránt, esetleg már sikerült is kijutniuk valamely országba dolgozni.

Engem elsősorban német vagy angol nyelvterület érdekelne, ezen belül is különösen Ausztria, Németország, Anglia vagy Amerikai is akár. :) (Tudom, ez utóbbi gyakorlatilag lehetetlen, de hátha... :))

Mindkét nyelvet jól beszélem, ezen kívül spanyolul tanulok épp. Idegenforgalmi ügyintéző és jogász végzettségem van, 26 éves lány vagyok.

Bármi segítséget, ötletet, tanácsot előre is köszönök. :)

2011. szept. 11. 14:54
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

Húh. Lássuk csak. .

Előre mondom, nem vagyok HR-es, csak mostanában nagyon beleástam magam a dolgokba (22F), mivel magam is pályaválasztás előtt vagyok a Bsc után.

A modellből vegyük ki azt, hogy szerencséd van és pont Téged fognak felvenni!

Tehát, a külföldiek előnyben vannak a magyarokkal szemben, mivel egy jobb egyetemen végeztek, minden értelmiségi felsőfokon vagy anyanyelvként beszél angolul, az angolok még franciául is meg tudnak szólalni, ha német területen akarsz elhelyezkedni, akkor pedig angol-német felsőfokú a kiindulópont.

Ami náluk hiányosság, az a keleti nyelvek, kultúrák, viszonyok ismerete, ilyen téren nagyon-nagyon képzetlenek, also itt tud egy magunkfajta betörni.

Beszélned kell az angolt, németet felsőfokon, magyar adott, ehhez meg kell tanulnod még egy románt és oroszt is, s akkor már felfigyelnek az életutadra.

Ami még plusz lehet, az egy bekerülés egy nemzetközileg is ismert (AUDI, Mercedes, Exxon, Heineken, Danone, Dreher, stb.) céghez, erre megint fel fogják kapni a fejüket. Ezek kombinációja már megér legalább egy telefonos interjút, onnan pedig csak rajtad múlik a hogyan tovább.

Ha segít a személyes CV-m; C2 német és C1 angol, oroszt és román tanulok, viszont a szakmai gyakorlataim nagy cégeknél még hiányosak, szóval ez a következő lépcső. Audit, Heinekent, Mercedest próbálom meg első körben. Utána WU Wien Msc vagy BBE Kolozsvár Msc (pénzügyi szakok), aztán egy gyakorlat Németo.-ban és/vagy a Balkánon, s ez már imponáló lehet egy nemzetközi cég számára.

Összességében Te szerintem nyelvek terén (ha humán végzettségű vagy) tudsz kiemelkedni, de akkor minden energiát oda fektesd. A jogi részébe annyira nem látok bele, sztem Brüsszel ajtaján kopogtass, de oda angol-francia szükségeltetik. Esetleg tanulj vmi Phd.-t. Más nem jut eszembe.

Bocsi, ha hosszú voltam.

2011. szept. 13. 15:27
 12/46 anonim ***** válasza:

Most látom, hogy spanyolt is tanulsz. Ez igen jó, de mostanában több turizmus-vendéglátás diplomával rendelkezőtől hallom, hogy recepcióstól feljebb nem tudtak kerülni Spanyolországban sem, s bánják, hogy nem inkább románt kezdtek el tanulni.

Románia még fejlődőképes, Spanyolo.-ban pedig jelenleg 30%-os munkanélküliség van. Tehát véleményem szerint az a nyelv csak "hobbinak" jó (elsősorban), na meg akkor, ha az USA-ban képzeled el a jövődet. Bár az "amerikai álom" ist schon vorbei gegangen.

2011. szept. 13. 15:32
 13/46 A kérdező kommentje:

Huh, szuper, magyarul egy teljesen más emberré kéne válnom. :P Ez ugyebár nem valószínű, hogy sikerül.

De azért talán van esélyem azzal is, ami van. Meg persze további jogi gyakorlat szerzéssel és spanyol tanulással...

(A spanyol nyelv a nagy "szerelmem", azért kezdtem tanulni. :))

2011. szept. 15. 10:06
 14/46 A kérdező kommentje:

Ja, és még annyi,, hogy én elsősorban Amerikába szeretnék menni. :D

Csak tudom, hogy jobb esélyem lenne, ha először pl. Németországban dolgoznék...

2011. szept. 15. 10:07
 15/46 anonim ***** válasza:

Ez teljesen így van.

Amúgy nem nehéz "más" emberré válni.

Én 1 évvel ezelőtt még haza akartam menni suli után, aztán majd lesz valami alapon kimenni Angliába mosogatni meg hajóra dolgozni.

Azóta letettem a "C" típusú nyelvvizsgákat és keresem a szakmai gyak. lehetőségeket.

Szóval nem olyan nagy cucc, mint amilyennek tűnik:) Fiatal vagy még.

Üdv.

2011. szept. 16. 15:10
 16/46 A kérdező kommentje:

Hát oké, de már dolgozom, nincs időm nekiállni két olyan idegen nyelvet tanulni, ami amúgy sosem érdekelt. :D

A spanyolt teljesen önszorgalomból imádom csinálni, de sajnos arra se jut sok idő. Jelöltködés és kötelező ügyvédsuli mellett a keleti kultúrákba nem nagyon tudom beleásni magamat. :D Mondjuk ez nem is csábít annyira... :)

Szóval a kérdésem olyan lehetőségekre irányul elsősorban, amihez nem vagyok "kevés".

Amim van:

- C1 német (német nemzetiségi iskolák, kétnyelvű érettségi, Goethe felsőfok, DSD, idegenforgalmi szakmai német)

- C2 angol

- folyamatban lévő spanyol

- idegenforgalmi ügyintéző OKJ

- jogász végzettség, jelölti gyakorlat, ügyvédiskola folyamatban.

Ez vagyok én, sajnos nem más, nem több. :) (Vagy inkább: :( )

2011. szept. 16. 19:14
 17/46 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen papírokkal teljesen jól állsz. Ha meg nem kelet, akkor nyugat. :)

Brüsszelt próbáld meg szerintem, rengeteg jogászt keresnek, rokonom is ott van most.

[link]

[link]

[link]

Itt tudsz jelentkezni akármelyikre, esély megvan.

Én, ha jogász lennék, biztos, hogy ide akarnék bekerülni. Mint gazdasági végzettségűnek, jelen pillanatban Frankfurt vagy Berlin a cél.

2011. szept. 16. 19:25
 18/46 A kérdező kommentje:

Hú, köszi, megpróbálom őket, és remélem, hogy nem ragaszkodnak summa cum laude végzettséghez. :P

Gazdasági végzettség is nagyon jó egyébként. :)

Közgazdaságtan szakközépbe jártam, nekem is esélyes volt a közgáz egyetem, csak végül jog lett belőle, fene tudja, miért. :P

De szerintem neked is jó esélyeid vannak, az a szakma legalább nem annyira területhez kötött!

2011. szept. 16. 19:30
 19/46 anonim ***** válasza:

Próba szerencse :)

Gazdaságival való igaz, hogy több területen lehet érvényesülni, de más kompetenciák kellenek hozzá. Sajnos itt is nagy a verseny, rengeteg anyagi és szellemi tőkét kell befektetni a tanulásba, ezenkívül "sohasem lehetsz elég jó", tehát - gondolom, mint a jogász területen is - folyamatosan a fejlődésre, tanulásra kell koncentrálni.

"Life-long-learning".

Amúgy: [link]

Jogász vagy, olvasd el! :)

2011. szept. 16. 20:11
 20/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

Ehhez a három év megfelelő gyakorlathoz kéne valami hely. :P

Bár ezt ügyvédekre írja, de szerintem jelöltekre is vonatkozhat. Persze ennek utána kell előbb járni.

2011. szept. 16. 20:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!