Ennyiből lehet egyáltalán tervezni a jövőt? (gyerek, házasság, család. )
Én jelenleg 75-85ezer között keresek (attól függ, hogy dolgozom-e délutánonként), barátom pedig ügyelettel és túlórával együtt 105ezret.
Kettőnk össz béréből merjünk gyereket vállalni?
Abban nem is reménykedem, hogy saját lakásunk legyen, kénytelenek vagyunk szülőkkel lakni. :(
szerintem 180ezerből havonta egy gyerekkel simán megvagytok főleg ugy hogy gondolom a szüleitek házában a rezsit ketten fizetitek(szülők+ti)
+ha nincs semmi féle adóságotok akkor simán megvan nem lesztek gazdagok de lehet sokkal boldogabbak
ezt kívánom
Mi is ennyit keresünk, egy gyermek van +
60 ezres lakáshitel, de 14 év múlva lejár
+ még 32000 Ft személyi hitel+még 21000 Ft másféle-hitelkártya, Ahitel
ezekből lejár lassan 2.
Szülők segítenek -hétvégén ebéddel meg karácsony-szüli-névnapra ajándék (olcsóbb cipő,ruha).
Szerintem bevállalhatjátok a gyereket, pláne ha semmi adósságotok nincs, vígan éldegélhettek, persze ha jó a 2000 Ft-os cipő, használt ruha-jókat lehet szerezni csak körül kell nézni. én az aukciós portálokon nézelődök, szép márkás cuccok vannak mondjuk egy új kínai gyártmányú cucc áráért.
Meg mondjuk ha nem furikáztok eszetlenül a kocsival, nem megy a konvektor egész nap 25 fokon, stb
(Mi a közüzemi órák állását mi felírjuk, és nem érnek meglepetések leolvasáskor. )
Akkor lehet így,ennyi pénzből élni.
Előző vagyok, még annyit:
Hozzánk egyébként 200 ezer jön be... tavaly év végén a túlórák miatt még néha több is...
és nagyon spórolunk, persze sokszor kölcsön kell kérni hó végén, de mindig megadjuk.
Sok sikert!
és ami a jó egy kisgyereknek sokhelyről lehet ruhát gyűjetni
unokatesóm most 6 éves és a szülei nem sok ruhát vettek neki
igazából csak azok amikbe oviba jár egy két póló nadrág
mindegyik tiszta meg minden
a többit ismerősöktől rokonoktól kaptákl
Az önzőséged(gyerek iránti vágy) ne nyomorítsa meg a gyerek életét,légy szíves!!!
Rengeteg ilyen család van,és generációról-generációra elkövetik ugyanezt a hibát.
"Ha nincs nagy igényetek"-Ez már rosszul kezdődik.
Egy embernek igenis legyen igénye először magára,aztán ha ezek biztosítottak,akkor gondolkozz ezen.
Szerintem már az is elég nagy teher lehet,ha 2 generáció él együtt(nagyszülők-felnőttek),miért akarod még nehezíteni a helyzeteteket???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!