Mennyi a nettó kereseted, mennyiből él egy hónapban a család, hogy jössz ki belőle?
60 körül van az egy főre jutó áltlagunk, én kolira, kajára, bkv bérletre, szóval egész megélhetésre kapok 20k-t.
Úgy élek meg belőle h kapok 8000 havi ösztöndíjat (bár 12 járna....) és ha van lehetőségem, megyek dolgozni. (az órarendem állandót nem tesz lehetővé)
Nettó ~600k ft
A barátnőmnek ~500-600k ft között. (500 alap + elégsokszor kap prémiumot.)
Tehát 1,1 - 1,2m körül keresünk havonta ebből elmegy úgy 250-300 a többit rakjuk félre házra, mert most még albérletben lakunk és ez nem megoldás. De hogy ha nem lesz semmi nagyobb probléma akkor 2-3 éven belül tudunk venni saját házat. Am. nem nagyon költekezünk semmi extra luxus nicnsen az életünkben, talán csak annyi hogy mindenketten kocsival járunk mindenhova.
Nettó 56000...eddig 60.000 volt de hála az új adórendszernek csökkent 4000 Ft-al....szóval ennyit arról hogy senki nem fog rosszabbul járni...
A barátommal élünk albérletben összesen 130.000 Ft-ból egy hónapban. Ebből kb. 50.000 a lakás. Félretenni nem tudunk, nem tudom így hogyan is ábrándozhatnék saját lakásról, vagy akár egy gyerekről....
A párom nettó 130at keres.
Én diák vagyok, 30-50 ezer havi bevételem van az ösztöndíjból, munkából.
Viccesen élünk, mert egy másfél szobás panel nagyszobájában lakunk mi, a kisszobában a húgom barátja, plusz persze általában a húgom. 38 nm-en négyen :D
Mivel a lakás nem épp a legjobb állapotú, ezért havi 30-40 körül jön ki, a rezsit kell nekünk fizetni, a húgomék fix díjat fizetnek. Szerencsénk volt, mert elég sokat sikerült alkudni az árból, mert évek óta senki nem vette ki a lakást :D
Na a lényeg, hogy mi ketten 150-200e körüli bevételből elég jól megvagyunk, spórolunk amin lehet és általában 50 ezret sikerül félretenni.
Mondjuk volt ennél sokkal rosszabb is, amikor még az előző albérletben 60-70 ezret kértek el havonta, és 100-110 volt a jövedelmünk. Az elég durva volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!