Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a nettó kereseted,...

Mennyi a nettó kereseted, mennyiből él egy hónapban a család, hogy jössz ki belőle?

Figyelt kérdés
És ami még fontosabb, hányan éltek együtt?
2011. jan. 17. 12:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

60 körül van az egy főre jutó áltlagunk, én kolira, kajára, bkv bérletre, szóval egész megélhetésre kapok 20k-t.

Úgy élek meg belőle h kapok 8000 havi ösztöndíjat (bár 12 járna....) és ha van lehetőségem, megyek dolgozni. (az órarendem állandót nem tesz lehetővé)

2011. jan. 17. 13:08
 2/16 anonim ***** válasza:
43%

Nettó ~600k ft

A barátnőmnek ~500-600k ft között. (500 alap + elégsokszor kap prémiumot.)

Tehát 1,1 - 1,2m körül keresünk havonta ebből elmegy úgy 250-300 a többit rakjuk félre házra, mert most még albérletben lakunk és ez nem megoldás. De hogy ha nem lesz semmi nagyobb probléma akkor 2-3 éven belül tudunk venni saját házat. Am. nem nagyon költekezünk semmi extra luxus nicnsen az életünkben, talán csak annyi hogy mindenketten kocsival járunk mindenhova.

2011. jan. 17. 13:13
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos nincs munkám(bár állandóan hirdetem magam),kapok 28.500Ft-ot,két gyerekem van,a csp 29.600Ft,a gyerektartás 36.000Ft=éhenhaláshoz sok,de a megélhetéshez kevés....
2011. jan. 17. 13:15
 4/16 anonim válasza:
93%

Nettó 56000...eddig 60.000 volt de hála az új adórendszernek csökkent 4000 Ft-al....szóval ennyit arról hogy senki nem fog rosszabbul járni...

A barátommal élünk albérletben összesen 130.000 Ft-ból egy hónapban. Ebből kb. 50.000 a lakás. Félretenni nem tudunk, nem tudom így hogyan is ábrándozhatnék saját lakásról, vagy akár egy gyerekről....

2011. jan. 17. 13:20
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
Négytagú családunkban 2 keresővel havonta nettó 170-180 ezer forintból kell megélni. Ez elsőre talán nem is lenne olyan kevés, de ha a hitelt és rezsit figyelembe vesszük egy családi házban, a hitelszámlánk folyamatosan negatív egyenleget mutat. A férjem és fiam is kocsival kell járjon dolgozni, én munka nélkül vagyok már másfél éve. A két autó fenntartása, tankolása, deviza alapú hitel az egyik autóra, gázszámla, ami most 60ezerre jött ki, villany, víz, szemét, internet, tv, kaja, biztosítások, munkanélküliként, nulla jövedelemmel fizethetem az 5ezres tb-t is, a lányom taníttatását, kollégiumát. Biztosan van még, amit kifelejtettem, de lényeg, hogy mi ebből már nem jövünk ki. Azelőtt még nyaralhattunk, utaztunk, most már erre ne is gondoljunk.
2011. jan. 17. 13:20
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
Minden tiszteletem őszintén azoké, akik havi 1-200ezerből élnek családostul. Nálunk a párom keres, mert én gyeden vagyok 2 picivel. Ő hazahoz átlag 5-700ezret, ritkán ennél jóval többet is. A gyedem a családi pótlékkal százezer. Nincs hitelünk, de albérletben lakunk, házra gyűjtünk. Nem élünk rosszul, de nem szórjuk a pénzt. Amit lehet, félrerakunk a házra.
2011. jan. 17. 13:22
 7/16 anonim ***** válasza:
91%
Mindig elszomorít, mikor ilyen durva különbségek jelennek meg családok megélhetését jelentő jövedelmek között. Ezt bizony valóban tetézi a jól kitalált új adórendelet, ami csak a kispénzűeket sújtja, míg a kitalálója havi több százezret nyer rajta.
2011. jan. 17. 13:29
 8/16 anonim válasza:
85%
Mi nettó 52ezer Ft-ból élünk ketten anyával. Nettó 75282 Ft volt a fizetése, az új adózási rendszer miatt már csak 72 ezer (+ pár 100 Ft) Ft-ot keres. De erre jön egy 20 ezer ft-os hitel + a rezsi + amiből élünk. Apám nincs, nem is volt soha, elhagyott bennünket, mert lány lettem és nem viszem tovább a nevét. Ő munkanélküli, rokkant, egy kb. 100 éves kis elhagyatott tanyán él villany meg minden nélkül. Gyerektartás tőle így nem hajtható be. Családi pótlékot nem kapunk, mert egyetemre mentem. Ösztöndíjakat nem kapok, mert nincs 100ezer testvérem. Tanulmányit talán most már kapni fogok, de majd az is kiderül. Dolgozni nem tudok, örülök, hogy tanulni tudok a sok óra mellett, nem hogy dolgozni... Ketten élünk anyával, amióta az eszemet tudom, élettársa sem volt soha.
2011. jan. 17. 13:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A párom nettó 130at keres.

Én diák vagyok, 30-50 ezer havi bevételem van az ösztöndíjból, munkából.

Viccesen élünk, mert egy másfél szobás panel nagyszobájában lakunk mi, a kisszobában a húgom barátja, plusz persze általában a húgom. 38 nm-en négyen :D

Mivel a lakás nem épp a legjobb állapotú, ezért havi 30-40 körül jön ki, a rezsit kell nekünk fizetni, a húgomék fix díjat fizetnek. Szerencsénk volt, mert elég sokat sikerült alkudni az árból, mert évek óta senki nem vette ki a lakást :D

Na a lényeg, hogy mi ketten 150-200e körüli bevételből elég jól megvagyunk, spórolunk amin lehet és általában 50 ezret sikerül félretenni.

Mondjuk volt ennél sokkal rosszabb is, amikor még az előző albérletben 60-70 ezret kértek el havonta, és 100-110 volt a jövedelmünk. Az elég durva volt :)

2011. jan. 17. 14:30
 10/16 anonim ***** válasza:
67%
Én a férjemmel élek, a közös bevételünk 190 ezer nettó. 90 ezerből kijövünk a többi gyűlik a saját házra. Jó ha 5év múlva lesz házunk:( Azután jöhet csak a baba!
2011. jan. 17. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!