Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nek*d nem fura amikor ilyen...

Nek*d nem fura amikor ilyen fiatal 18-20 éveseket dolgozni látsz?

Figyelt kérdés
Nem diák, hanem állandó meló. Pénztár, recepció, meki, pult, árufeltöltő, gyár, stb. Tök szokatlan, hogy ők dolgoznak, amikor mindenki a diplomáért hajt. Ilyen fura érzés fog el ha ilyet látok.
2011. máj. 1. 12:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
90%

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:12

A megváltozott szokások miatt épp hogy érthető a kérdező fennakadása, de csak addig a szintig, hogy fura, mert amúgy ez kellene, hogy normális legyen. Mármint, hogy nem mindenki tanul 45 éves koráig anélkül, hogy dolgozna.

2011. máj. 1. 15:43
 52/63 anonim ***** válasza:
88%
én estin tanultam tovább mert nem volt pénzem megélni, kénytelen voltam teljes állásban dolgozni. péntek, szombat volt a szabadnapom, akkor voltam iskolában.
2011. máj. 1. 15:43
 53/63 anonim ***** válasza:
83%

Számomra az a fura,hogy ilyen jellegű kérdést teszel fel,és ilyeneken csodálkozol.

Tudod,nem mindenkinek van tehetsége,képessége,szorgalma a továbbtanuláshoz,másrészt azt,hogy utazz,egyél,ruházkodj,vagy jegyzeteket vegyél magadnak,elő kell teremtened valamiből,így aztán van,akinek lehetősége nincs erre,hiszen otthon eleve olyanok a körülményei,vagy a szülők hozzáállása.

Van,aki 18 évesen lerakott egy szakmát,és aztán abban kezdett el dolgozni.Ebben mi számodra a furcsa/meglepő?A boltban az eladó szolgál ki,a pékségben a pék süti a kenyeret,a banzinkúton a kasszásnál fizetsz,a cukrászdában a pincér lesi az óhajodat.Függetlenül attól,hány éves.Igen,képzeld,így működik a világ...

2011. máj. 1. 16:05
 54/63 anonim válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

A nagyképű jogi karos figyelmébe ajánlanám...Nekem az a fura, hogy a kérdező már most mennyire lenéz bizonyos szakmákat, és az abban dolgozó embereket. Sajnos, tisztelet a kivételnek, a legtöbb fiatal diplomás ilyen. Aztán jön a pofiraesés... mikor rájönnek, hogy nincs munka, illetve ha van is, nem ők kapják meg, mivel egy perc gyakorlatuk sincs... Nem minden fenékig tejfel ám.:) 21 évesen, mérlegképes könyvelői végzettséggel jelentkeztem a tescoba. Igaz csak átmenetileg szerettem volna, amíg nem találok könyvelői állást. Volt ott egy férfi is velem egy időben. Természetesen egyikünket sem vették fel!!! mivel túlképzettek vagyunk. A férfi közgazdász volt diplomáját tekintve... Ennyit erről! A jogász tanoncunk által mélyen lenézett tescoban sem kellett a közgazdász. Minden elismerésem azok előtt a diplomások előtt, akik képesek emberek maradni, és nem lenézni azokat, akiknek esetleg "csak" sima szakmájuk van. Lehet, hogy az az auto szerelő, festő, fodrász jobban keres (főleg a mai világban), mint két diplomás együttvéve.

30/N

2011. máj. 1. 17:11
 55/63 anonim ***** válasza:
79%

Mért lenne furcsa?! Miért kéne a gyerek seggét tövig kiny*lni ?!

Én 16 éves korom óta dolgozom suli mellett. Van egy szakmám, amiben eltudtam helyezkedni és hál' istennek jól keresek. Mióta azzal végeztem főiskolára járok, levelező tagozaton állandó munka mellett.

Nekem ez tök természetes, így neveltek. Pedig megtehették volna a szüleim, hogy nem küldenek el se nyáron se suli mellett.. nem szorultunk plusz bevételre. Mint manapság, sajnos sokan :(

Sőt! Megszerettem dolgozni és nem esik le a gyűrű az ujjamról, mint sok főiskolásnak/egyetemistának. [Tisztelet a kivételnek...]

2011. máj. 1. 17:17
 56/63 anonim válasza:
100%

Gimi után elmentem dolgozni egy kertészethez, voltam németországba, finnországba.

Jelenleg 27 éves vagyok, alpinista favágó, és önképzett kertész.

Megvan a vendégköröm, megvan az adrenalinadagom, megvan a pénzem.

:) Csak a kontraszt kedvéért.Télen nyelvet tanulok.Sokat olvasok...

2011. máj. 1. 17:17
 57/63 anonim ***** válasza:
62%

Valaki magyarázza már el, h miért a gyerek srggének kinyalésa, ha nem hajítják ki otthonról 18 évesen, hanem még pár évig etetik, h tudjon tanulni??? Mert nekem ezt biztosították. A s.ggkinyalás szerintem a lakás, autó.

Mert a tanulással lehetőséget adsz ezekre önerőből, ill a további életre.

2011. máj. 1. 17:43
 58/63 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem seggkinyalás,de az érdekes hogy az nem "fura" manapság,hogy 30-35 évesen még mindig otthon lebzsel valaki,és a 25. kamudiplomáját csinálja,vagy a 3 éves képzést 6 alatt végzi el,mert úgyis ráérős
2011. máj. 1. 18:19
 59/63 anonim ***** válasza:
100%

Én nem látom a kérdező soraiban h lenézné a szakmunkásokat,meg akik dolgoznak ilyen fiatalon. Én inkább a sajnálatot veszem ki a szavaiból,h nem mindenki teheti meg h tanuljon.

Én érettségi után 3 nappal már dolgoztam. Azóta is ott vagyok,és nem jókedvemből mentem dolgozni,hanem mert muszáj volt. Én egy OKJ-s képzést akartam letenni az érettségim mellé,de ha nappalin tanulom azt akkor csak a családi pótlékot kapja utánam. Mert az apámra nem számíthattam,az 5 ezer ft-os gyerektartást se fizette soha. Szegények voltunk és még mindig azok vagyunk. Most h már nem csak egy fizetésből vagyunk talán 2 év és helyre jövünk anyagilag,akkor talán már kiadhatok pénzt arra h levelezőn letegyem azt az OKJ-s képzést amit már érettségi óta szeretnék.

2011. máj. 1. 18:24
 60/63 anonim ***** válasza:
100%

18:19

De az furcsa tényleg.

2011. máj. 2. 18:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!