Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nek*d nem fura amikor ilyen...

Nek*d nem fura amikor ilyen fiatal 18-20 éveseket dolgozni látsz?

Figyelt kérdés
Nem diák, hanem állandó meló. Pénztár, recepció, meki, pult, árufeltöltő, gyár, stb. Tök szokatlan, hogy ők dolgoznak, amikor mindenki a diplomáért hajt. Ilyen fura érzés fog el ha ilyet látok.
2011. máj. 1. 12:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
57%
Diákszövetkezetes póló, diák feliratú kitűző... így le lehet olvasni :)
2011. máj. 1. 13:27
 42/63 anonim ***** válasza:
26%
Jajistenem.. a diploma nem pénz kérdése, nagyon kevesen vannak, akik tényleg olyan szegények, h nem tehetik meg. Ez kifogás. Ugyanúgy, mint mikor a pénz miatt nem házasodnak.
2011. máj. 1. 13:28
 43/63 anonim ***** válasza:
30%

"Jajistenem.. a diploma nem pénz kérdése, nagyon kevesen vannak, akik tényleg olyan szegények, h nem tehetik meg. Ez kifogás. Ugyanúgy, mint mikor a pénz miatt nem házasodnak."

Teljesen egyetértek! Ha valaki annyira rászoruló és jól tanul, már az ösztöndíjakból, albérlet/kollégium támogatásból+kisebb munkákból megél.

2011. máj. 1. 13:31
 44/63 anonim ***** válasza:
90%
Én 19 évesen leérettségiztem,és elmentem dolgozni. Napi 12 órát melóztam 80 ezerért, majd Tescoba kerültem eladónak. Eddigi legjobb keresetem 90ezer ft! Úh. nyáron felvételiztem egyetemre a szebb jövőért! Most főállásban melózok és mellette nappalis vagyok egyetemen. Rájöttem,hogy nem az életem álma,hogy a pénztárgép mögött ácsorogjak 10 órákat és rekeszeket tologassak...
2011. máj. 1. 13:34
 45/63 anonim válasza:
92%
Én 19 éves korom óta dolgozom. A kolléganoim mind 20 évvel idosebbek nálam. Valószínuleg rám is így néznek, mint a kérdezo, de én szeretem a munkám, jó vagyok benne, nem értem miért fura. Mire elvégzem az egyetemet 6 éves gyakorlatom lesz és némi félretett pénzem, a mai világban ez nem rossz.
2011. máj. 1. 13:38
 46/63 anonim válasza:
94%
Legjobb barátnőm nagyon szegény körülmények között él. Gimi mellett dolgozott este 8ig egy játékboltba árufeltöltő és takarítóként,utána 1 órát hazabuszozni a falujába ,mellette tanulni érettségire. Bekerült államilag támogatott helyre jogi karra, most is dolgozik nyáron tolmácsként Olaszországban, évközben minden diákmunkát elvállal, kap tanulmányi-, bursa ösztöndíjat, plusz szoctámot. Most tart ott h ő tartja már el jóformán a 14 éves húgát, mert a szülei munkanélküliek és emelett nincs rászorulva a diákhitelre, ami sztem az ő helyzetében elismerésre méltó! 21/L
2011. máj. 1. 13:44
 47/63 anonim ***** válasza:
87%
Nem fura, szerintem. Nekünk még gimnáziumban azt tanácsolta az egyik tanár, hogy ne egyetemre menjünk, hanem hajtsunk minél több szakmára, mert mire mi 25 évesek leszünk, annyi diplomás lesz, hogy nem kellenek sehova. (lássuk be, nem mondott hülyeséget) Így is van, érettségi után 3 szakmát szereztem, különböző területen. 23 éves vagyok, van házunk, autónk, robogónk, és kutyáink is. :) És nem anyám volt az, aki a se.ggem alá pakolt mindent, mert bármily hihetetlen is, elvált, apám lese..., nem tudott volna annyit segíteni, elég a saját életét rendeznie.
2011. máj. 1. 13:48
 48/63 anonim válasza:
95%
Néhányan említettétek, hogy van diákhitel is a világon. Milyen jó is, hogy még egy napot nem dolgoztál életedbe, és már is van több millió forint adóságod?!
2011. máj. 1. 13:53
 49/63 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem gáz. Nem mindenkit támogat a családja 25 éves koráig! Azoknak is kell élniük!

20 évvel ezelőtt ezen senki meg sem ütközött. 20 éves korban már családos volt a fiatalság. Anyum is akkor hozott világra engem. És dolgozott is, már rég.

Szóval nem értem a problémád.

2011. máj. 1. 14:12
 50/63 anonim ***** válasza:
92%

Nem kellene ilyenek miatt vitázni...

Hiszen ha diplomás vagy akkor telítve van a szakmád vagy túlképzett vagy és azért nem vesznek fel egy gyárba...ha meg szakmunkás vagy akkor lenéznek,hogy biztos buta volt a tanuláshoz...ezért is nincs egy jó kőműves,mert a szakmunka le van nézve és nincs megfizetve!A probléma ott kezdődik,hogy nincs munkahely,így a gyárak tele vannak betanított munkásokkal,akiknek olyan szakmájuk van,ami mások szerint hiányszakma...

A szakmunkást nem fizetik meg rendesen,a diplomással nem foglalkoznak ha nincs kiépített haversága a nagyfőnökökkel!Mindenki a pénzre hajt és ez érhető,ezért van annyi diplomás,mert a szakmunka már régóta le van nézve...a diploma a minden sok fiatal számára!Gazdagságot remél belőle,de ez csak addig tart,amíg el nem végzi a sulit és rádöbben,hogy a mekin kívül nem sok minden van.

Aki meg jogot tanul az ne örüljön annyira,mert nem lesz lassan olyan ember akit a válás után ki akar semmizni a másik fél,ugyanis felélik a vagyonukat lassan és 100 ft-ért fognak veszekedni!

2011. máj. 1. 15:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!