Nek*d nem fura amikor ilyen fiatal 18-20 éveseket dolgozni látsz?
Tényleg nem lehet mindenki diplomás, mert akkor ki dolgozna? Ugyanakkor meg lehet érteni, hogy nem mindenkinek a szakmunkásképző az álmai netovábbja, hiszen már nekünk is úgy adták elő az általános iskolában (kb. 15 évvel ezelőtt), hogy "nehogy már szakmunkásnak menj, fiam...". Na hát ezen el lehet gondolkodni. Nem tudom, manapság mi a helyzet ezzel, de gyanítom, ma sem biztatnak mindenkit azzal, hogy "tanulj kőművesnek vagy hegesztőnek, fiam!". Így elég nehéz meglátni a szakmunkák megtanulásának és becsülettel való elvégzésének szépségeit. Végül pedig ne feledkezzünk meg a hazai fizetésekről, ami szintén elveheti az ember kedvét attól, hogy szakmunkásnak tanuljon, ha csak nem arra készül eleve, hogy külföldön fog dolgozni.
Ettől függetlenül tényleg túl sok a diplomás, ezt az is mutatja, mennyi diplomás álláskereső és diplomás "betanított munkás" van.
Aki azt mondja,hogy a továbbtanulás nem drága,annak igaza van bizonyos értelemben.Amig anyámék fizették,addig én sem tartottam drágának:D
Viszont ha neked kell iskola és tanulás mellett megkeresni a pénzt az albérlet/kolira +kajára+bérletre+jegyzetekre akkor már nincs is "szinte ingyen"..Most még nagy a szád,hogy te nem döglesz meg 80ért, de sosem lehet tudni.Főleg hogy a jogi szakokon akkroa túlképzés van,hogy jogásszal egész Európát eltudnánk látni kb:D
Én felnézek ezekre az embrekre, amiért vállalják önmaguk és dolgoznak. Irigylen öket, mert így is megtalálják a helyük az életben.
Én magam is bele estem abba a hibába, hogy azt érzem, szimpla hétköznapi emberként nem tudok megfelelni senkinek, be is zárkóztam úgymond és csak a pénz érdekel, mert ezt kaptam, ezek a tapasztalataim, hogy addig senki sem lehetek ameddig sok pénzem, jó lakásom, jó autóm nem lesz.
Mindezt köszönhetem az olyanoknak, akik lenézik a másikat amiért dolgozik....
Nem, nekem az a fura, hogy a velem egyidős (20 éves) szomszéd lány érettségivel és egy OKJ-s bizonyítvánnyal otthon mereszti a seggét az anyjával együtt. Holott lenne számára állás, csak a takarítást meg a konyhai munkát alantasnak találja, igényei persze ettől függetlenül vannak.
Én főiskolára járok, és nyári szünetben szoktam dolgozni. De ha nem így lenne, én nagyon cikinek érezném, h van végzettségem, van lehetőség, mégsem dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!