Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2025-ben hogyhogy nem tudják...

2025-ben hogyhogy nem tudják az egyetemisták, hogy szarul fognak keresni?

Figyelt kérdés

A legtöbb diplomával nem lehet jól keresni. Van pár kivétel, jellemzően orvosi diplomák, de a többség szart sem ér. Nem elég, hogy anyagilag teljes kudarc egy diploma, még jelentős túlképzés is van, ami azt fogja eredményezni, hogy elhelyezkedni is alig lehet majd.

De tapasztalatom szerint ezzel nagyon sok diplomás nincs tisztában. Elmennek egyetemre, mert elhitték, hogy akkor fognak jól keresni. Utána meg sírnak a gazdász csajok, hogy a körmösük is jobban keres, a fodrászról nem is beszélve. Sírnak a mérnökök, hogy az építkezésen a segédmunkások, az iparban pedig a hegesztők jobban keresnek. A szomszédom villamosmérnök, hét év tapasztalattal nem keres annyit, mint a kamionos apja, amihez csak nyolc általános kell. Mikor megkérdeztem, hogy minek ment egyetemre, azt válaszolta, hogy úgy hallotta, a villamosmérnökök jól keresnek... Számomra hihetetlen, hogy az értelmiségiek ennyire hülyék.

ma 06:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a bátyám villamosmérnök és 6 ezer eurót keres bruttóban. Külföldön persze. De itthon is 3-3,5 ezer eurós ajánlatokkal keresik meg.

Én is diplomás vagyok és 8 év után bruttó 1,3 milliót keresek és se orvos, se IT-s nem vagyok. 10000%-kal jobb részben otthonról, részben egy kényelmes irodából dolgozni mint kamionozni vagy segédmunkásnak lenni a sok ápolatlan, tróger, fogatlan és fogalmatlan között feketén vagy szürkén foglalkoztatva 😂😂😂

Amúgy azt ugye vágod, hogy a fizikai munkások teste sokkal hamarabb tönkre megy és elhasználódik, mint az irodai dolgozóké? Persze a sok ülés sem jó, de ezt sokkal jobban lehet kompenzálni, mint ha egész nap hajolgatsz, téglát pakolsz, térdelsz, -5 fokban dolgozol, aztán nyáron +40-ben.. sokszor a tűző napon, normális védelem nélkül.

Vagy pl szobafestőként tök hamar kicsinálod a vállaidat meg a derekadat, a sok mérgező kemikáliákról nem is beszélve.

De persze, egy darabig jól keresel aztán meg...

Na mindegy, sok boldogságot a fizikai munkádhoz 😂😂😂

ma 09:42
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A melósok az istenek, jól keresnek ők a világ eszei. Én egy fél kamionos fizetésért is inkább melóznék 4 napot HO-ban, értelmes kollégákkal akikkel jó együtt dolgozni. Nem minden a pénzről szól.
ma 10:15
 13/19 anonim ***** válasza:
84%
Meg pont egy segédmunkást hozol fel, akik napi 20 ezret kapnak. Persze 0 táppénz, 0 szabadság, 0 bejelentés. Havi nettó 440 ezer 22 munkanappal számolva. Ennyit bármilyen diplomával meg lehet keresni röhögve.
ma 10:57
 14/19 anonim ***** válasza:
36%

1,

730 ezer a bruttó átlagkereset. Nevetséges, hogy a "hétszámjegyű fizetés" még mindig egy kifejezés.

7,

1,05 millió nagyon komoly fizu xdd biztos megérte 6+n évig szopni :D

ma 11:06
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Sokan bufe szakot vegeznek hogy legyen papirjuk
ma 11:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem, hogy te mit foglalkozol több 10e egyetemistával. Semmi közöd az életükhöz.

Építsd a saját életed, ők meg építik ugyanúgy a sajátjukat.

ma 12:06
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#14: te lehet 6+n évig szopnál az egyetemen, de az értelmesebb 3-3,5 év alatt elvégzi az alapszakot amivel már tökéletesen el lehet helyezkedni.

A mestert a legtöbben már munka mellett csinálják, de ha nem is akkor is max 5 vagy 5,5 év a teljes alap+mesterszak.

Ami még mindig nem 6+n.

Ők 22-23 evesen kezdenek dolgozni, te pedig már akár 19-20 évesen és mindketten 65 éves korotokban mehettek nyugdíjba.. most akkor ki is a hülye? :)

ma 12:46
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#14:

550k átlag fizu szakmával xd

Ezért megérte szakmunkásképzőbe járni xd

ma 12:52
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Már párszor leírtam: én szívesebben keresek home officeban a fotelben pötyögve 550-ezret, minthogy pl. vendéglátóban kelljen napi 10+ km-t talpalnom érte és a sok gyökér vendéggel foglalkozni, vagy egy szépségszalonban álljak ugyanezért a nettóért 10 órát egy nap, a vendégek hülyeségeit hallgatva. A kamionost meg a kőművest azért nem említem, mert nő vagyok, de vannak a családomban. A kamionosnak gyakorlatilag nincs élete, a kőműves meg 40 évesen romon van a nehéz fizikai munkától. Még mindig inkább a fotel és a home office.
ma 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!