Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én vagyok nagyon büszke...

Csak én vagyok nagyon büszke magamra?

Figyelt kérdés

Festő vállalkozó vagyok. 1 beugrós segédem van. Így többet keresek, mint a volt osztálytársaim jó tanulói. Sőt szerintem a diplomások jelentős többsége még bruttóban sem keres annyit, mint én.

Engem ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Sokkal többet rudok adni a családomnak, mint pl egy gazdasági végzettségű, szenior ember.

Más is így érez? Akik "csak" szakmunkával vagy OKJ képzéssel rendelkeznek. Milyen érzés nektek, hogy többre vittétek, mint a diplomások és még nem is kellett 3-7 évet az egyetemen ülni?

jan. 28. 08:55
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
72%

17-es vagyok. Miért ugranának össze? Mármint lehet ez a célja a kérdezőnek, de attól még hülyeség lenne ezért összeugrani. Szinte mindenki tudja, hogy ma már a diploma anyagilag nem éri meg, szerintem a diplomások is. A diploma arra való, hogy legyen egy kényelmes munkahelyed, amiből, a legtöbb esetben, ki tudsz jönni a hó végén. Van pár diploma, amivel még félre is tudsz tenni. De szerintem ezt azért tudják a diplomások is. Legkésőbb akkor szembesülnek vele, amikor elkezdenek munkát keresni. Ha meg nem tetszik neki, akkor lehet váltani. Nagyon sok példa van arra, hogy például diplomás nők (valamiért jellemzően gazdászok) dolgoznak a szépségiparba, pont azért, mert jobban keresnek. De a klímás, aki nekem szerelte a klímát, az is gépész volt. 2-3szor annyit keres, cserébe fizikai munkát végez.

Sajnos vannak szakik, akik pont ezért lenézik a diplomásokat. A diplomások meg felsőbbrendűnek gondolják magukat, mert az egójuk nehezen viseli, hogy a "koszos" szaki többet keres. De ezek nem a valóban értelmiségi diplomásik és nem a túl okos szakik.

jan. 28. 11:02
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

"én munkámat nem fogja elvenni/lenyomni a fizetésem az AI meg az indiaiak"

Á nem, csak a filippínók... Önvezető autók, stb. (utóbbi még messze van, de az AI-ra reagálva megjegyeztem)

jan. 28. 11:03
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon rossz lapokat osztott az élet. Szar gyerekkor, rossz családi háttér, nélkülözés, nyomorgás. Rossz tanuló voltam, ki is rúgtak a középiskolából, érettségim sincs, csak néhány vacak OKJ-s szakmám. Amikor 20 évesen egyedül maradtam, annyi adósságot örököltem, hogy 15 évig 2 munkahelyen kellett dolgoznom és lényegében minden pénzem törlesztésekre ment, végig nyomorogtam a fél életem. Majdnem egy évig nem volt hol laknom, annyi választott csak el a hajléktalanságtól, hogy a munkahelyemen titokban tudtam egy használaton kívüli tárolóban a földön, rongyokon aludni. Egyszer még kukából is ettem. Aztán amikor kikecmeregtem az adósságokból, elkezdtem tanulni pár dolgot, egyre jobb és jobb munkákat szereztem, majd hihetetlen sok munkával és erőfeszítéssel, nulla tőkével elkezdtem felépíteni egy vállalkozást. Ennek lassan 10 éve. Azóta több vállalkozásom van, adósságom nincs, van már pár millióm befektetve. Büszke vagyok magamra, hogy ilyen pocsék helyzetből el tudtam jutni ide önerőből. Nyilván sokan vannak ezerszer jobb helyzetben mint én, de nekem nagy eredmény amit elértem és sok más embernél előrébb tartok az életben, akik nem ilyen nyomorult helyzetből indultak mint én. Szerintem az embernek nem másokhoz kell mérni magát, hanem saját magához. Ha így nézem akkor szerintem nagy eredményeket értem el, azt gondolom sokan mások nem lettek volna ennyire kitartóak.
jan. 28. 11:05
 24/39 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem király, hogy ezt az utat választottad és szereted!

A szakmunkára mindig van igény. Én pl. a szabadidőmben fixen nem csinálnám meg a festést. Fizetek valakinek csak jöjjön ide, csinálja meg, addig én elmegyek valahova nyaralni. Mindenki jól jár.

jan. 28. 11:10
 25/39 anonim ***** válasza:
73%

Egészségedre! Ha olyan munkát csinálsz, amit szeretsz és jó pénzt kapsz érte, arra büszke lehetsz. Én a jó szakiktól nem is sajnálom a pénzt.

Viszont én meg arra vagyok büszke, hogy itthonról, kényelmesen megkeresem a magyar átlag háromszorosát. Euróban.

jan. 28. 11:54
 26/39 anonim ***** válasza:
56%
#22 Önvezető autók? Hány év múlva? 50? Filipínók? Lehet én mozgok rossz környezetben, de még 1 filippínó borbélyt sem láttam. Ha a futár munkára gondoltál, ott igen. De az már a KATA óta nem éri meg. Ott az építőipar. Oda aztán lehetne hozni őket. Mégse csinálják. Ők max egybites gyári melóra jók. Aki többre lenne képes az nem ide fog jönni. Még felszolgálónak, szakácsnak sem jók, mert oda meg kellene a magyar. Inkább fizetik a magyar szakácsot havi 700-800 ezres nettó fizetését.
jan. 28. 12:07
 27/39 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell már 50 év az önvezető autókhoz. Ezelőtt 10 évvel is hoztak építőiparba mindenkit akit tudtak, mert már akkor sem volt rá elegendő magyar munkaerő. Volt pár cég aki minden reggel busszal vitte ki a munkaterületre a 40-50 fős mongol brigádot. Férfiakat, nőket vegyesen. De volt azokon az építkezéseken mindenféle nemzetiségű, külön tolmàcsokat kellett fenntartani, akikkel a művezető el tudott indulni az állványra, hogy tudjon kommunikálni a munkásokkal.
jan. 28. 12:24
 28/39 anonim ***** válasza:
68%
Egy vállalkozó had keressen már többet mint egy bármilyen alkalmazott. Ott van a brutális felelőssége, hogyha lebénul egy balesetben a segédje akkor 20 milla mínusz.
jan. 28. 12:28
 29/39 anonim ***** válasza:
71%

#26: magyar szakács nettó 700-800 ezres fizetése 😂😂😂

Mesélj még 🤣🤣🤣

Egy chef egy felkapott helyen esetleg. Amúgy nettó 400, 6x12 órában és szürke bejelentéssel.

jan. 28. 14:23
 30/39 anonim ***** válasza:
31%

"Egy chef egy felkapott helyen esetleg. Amúgy nettó 400, 6x12 órában és szürke bejelentéssel."

Ahol te laksz ott lehet.

De Balatonon idénybe simán megkeresik a 600-at.

jan. 28. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!