Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én vagyok nagyon büszke...

Csak én vagyok nagyon büszke magamra?

Figyelt kérdés

Festő vállalkozó vagyok. 1 beugrós segédem van. Így többet keresek, mint a volt osztálytársaim jó tanulói. Sőt szerintem a diplomások jelentős többsége még bruttóban sem keres annyit, mint én.

Engem ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Sokkal többet rudok adni a családomnak, mint pl egy gazdasági végzettségű, szenior ember.

Más is így érez? Akik "csak" szakmunkával vagy OKJ képzéssel rendelkeznek. Milyen érzés nektek, hogy többre vittétek, mint a diplomások és még nem is kellett 3-7 évet az egyetemen ülni?

jan. 28. 08:55
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
44%
Teljesen normális. Én is így érzek. Nekem lett volna lehetségem egyetemre menni (mérnök), de haverom rábeszélt hogy végezzünk el egy klímás képzést. Azota sem tudok elég hálás lenni neki.
jan. 28. 09:03
 2/39 anonim ***** válasza:
23%
Legyél is büszke, nem mindenkinek sikerül. Nálunk az osztályban elég sokan mentek továbbtanulni, de csak azért hogy tovabbtanuljanak, elvégezték a haszontalan büfészakokat. Volt pár srác akik maradtak olyan tervekkel mint te, csak ők nem vitték sokra.
jan. 28. 09:05
 3/39 anonim ***** válasza:
73%
Egyetem nelkul ITban tobbet keresek mint pat haver aki becsbe meg tudjaafszom hol mesterizett. Sok szerencsevel kvajo munkahelyet szereztem. A penzel nem lehet mindent lemerni. Van aki arra optimazal mint en, van aki az onmegvalositasra, van aki presztizsre stb. Verheted a fszod arra hogy gazdagabb vagy mint a tobbi osztalytarsad de lehet hogy ok ezt telibe szarjak mert napi 50-100 eletet mentenek. A nap vegen úgyis csak az szamit h boldog legyel.
jan. 28. 09:06
 4/39 anonim ***** válasza:
85%

Az igazság az, hogy szerencséd volt. Nem azért keresel jól mert olyan übermeinsch királyság vagy, hanem azért mert a politikának köszönhetően a szakmunkára nagy lett a kereslet és felértékelődött.

Ha holnap megvonnának mindenféle építőipari támogatást, akkor hidd el, marhára visszaesne a forgalmad és lehet pislognál rendesen.

Tudod mikor lehetsz büszke magadra? Ha van a bankban 15-20M adózott szabadon használható Forintod mint megtakarítás, akkor arra büszke lehetsz.

Arra lehetsz még büszke, ha holnap betiltják a szobafestést, akkor át tudsz ugrani más munkába, azaz több lábon állás. Ezek az igazán büszke dolgok.

Én amúgy büszke vagyok az óvónőre meg a tanárokra is akik lófax pénzért hajlandóak foglalkozni a gyerekekkel (mármint azokra akik valóban szívvel teszik ezt).

Egyébként IT-sként eléggé jól keresek, kb 1.3M nettót. Tegyük fel, hogy te többet viszel haza. Oké. Csak épp az én bérem fix, minden hónapban ennyi, nem kell ügyfeleket felhajtanom hozzá. NEm liheg a nyakamban senki, laza a tempó. Itthon ülök a nyugiban, nem kell rohangálnom. Ha fél misivel többet kapnék (irodába bejárva lenne rá lehetőségem), se vállalnám a te munkádat, mert nem éri meg. Számomra sokkal többet ér az, hogy a családom közelében lehetnek, nem kell eltöltenem naponta 2-4 órát a dugóban utazással.

Ha vállalkozok egyszer, az is szellemi munka lesz, mert kevésbé megterhelő mint a fizikai.

jan. 28. 09:15
 5/39 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem az jó, hogy büszke vagy magadra, örülsz a teljesítményednek és élvezed a munkád eredményét. Ez mind szuper.

Te viszont még mindig az ISKOLÁS élményeidre gondolsz, és elég rosszindulatú felhanggal adod elő a sikereidet. Mintha legbelül ugyanaz a rossztanuló gyerek lennél.

jan. 28. 09:20
 6/39 anonim ***** válasza:
83%

Tőlem aztán 😅

Nekem többet ér a télen fűtött, nyáron hűtött, mindenféle mérgező vegyszerektől mentes iroda.

Azt ugye tudod, hogy rohadt egészségtelen állandóan a festékszagot szipuzni?

Ráadásul én heti 3x otthon dolgozhatok és nem kell megfelelnem 1000 ügyfélnek, csak 1-nek a főnökömnek.

Üdv egy senior gazdasági szakember nettó 900 ezres fizuval + cafival + bónusszal + premiummal.

Ha nettó 2 millát keresnék tisztán szobafestéssel, se lennék az, mert nem akarok 50 éves koromra lerobbanni.

jan. 28. 09:31
 7/39 anonim ***** válasza:
87%
Nem csak te, sok az ilyen beképzelt proli.
jan. 28. 09:33
 8/39 anonim ***** válasza:
72%

Tessék egy kis olvasgatni való:

[link]

jan. 28. 09:34
 9/39 anonim ***** válasza:
87%

6

Na igen… A 22-25 fokos irodában, egy egonomikus székben ülve, tiszta ruhákban, ingyen kávéval és gyümölccsel, heti 3 nap home office-szal, cafetériával, évi két bónusszal, túlórakifizetéssel, ingyenes magánegészségügyi biztosítással, igyenes államilag akkreditált szakmai képzésekkel és olyan kezdőfizetéssel, amiből 21 évesen fenn tudtam tartani egyedül egy budapesti albérletet… Nos igen, nagyon bánom, hogy nem szagolok festéket egész nap.

jan. 28. 09:37
 10/39 anonim ***** válasza:
89%

Amit levázolsz, az maga a szellemi rosszlétnek a legsötétebb bugyrai.

Egyáltalán nem vagy büszke és elégedett magaddal. Csak a sértett egód sebeit próbálod nyalogatni, hogy te márpedig többre vitted mint aki "diplomások és még nem is kellett 3-7 évet az egyetemen ülni".

Folyamatosan győzködnöd kell magad erről, nehogy beférkőzzön az elmédbe az egódat folyamatosan fenyegető kisebbségi komplexus, hogy azok az emberek kiseggeltek egy diplomát, te meg nem.

Majd ha szimplán önmagában elégedett leszel, azzal ami vagy, nem azért mert összehasonlíthatod a másikkal, hogy te azoknál jobb vagy. Na az lesz az igazi őszinte elégedettség.

(nem nincs diplomám)

jan. 28. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!