Nem találok munkát, sehonnan nem hívnak vissza, mit tegyek?
Jelenleg közel 200 munkahelyre jelentkeztem Profession.hu-n keresztül…sehonnan nem hívtak vissza.
Jelenleg egy raktárban dolgozom 250 nettóért, ebből nyilván nem tudok megélni.
24 éves vagyok, egy érettségivel, és egy burkoló szakmával rendelkezem. Váltani szeretnék valami fejlődőképes, jobb fizetést biztosító munkakörbe.
Készítettem motivációs levelet, illetve önéletrajzot is, természetesen ezekkel jelentkezem folyamatosan.
Mit tegyek hogy valami fejlődőképes, anyagi stabilitást biztosító munkakörben indulhassak el?
Szerintem is külföld.Szállodai takarítás, mosogatás, konyhai kisegítés.
Aztán, ha szedtél össze pénzr, befektetsz egy jobb képzésbe.
Igen, külföldön rommá fogsz gazdagodni meg kolbászt zabálsz a kerítésről, tudjuk..... Hagyjuk már az idióta szöveget.
Ha 200 helyre tudtál jelentkezést küldeni, akkor az azt jelenti, hogy vagy válogatás nélkül küldtél mindenhova ami nem is releváns, vagy az olyan helyekre amik nem igényelnek szakmát, ergó kb olyan bekerülni mint lottózni, kicsi az esély, hisz ha csak 100-an jelentkeznek egy helyre, akkor neked 1% esélyed van ami nem sok.
Van egy szakmád amivel nem érsz sokat ezek szerint. Bár megjegyzem, hogy minden esetben alulról kell kezdeni. A burkolói szakma ezek szerint itthon ilyen, hogy segédmelósként kell kezdeni (míly meglepő), szar fizetésért, és persze a bejelentés nélküliség ezzel jár. Ha a napi 15e-t beszorzom 21 nappal az egyszerűség kedvéért, akkor az javi 315e Ft, amivel már előrébb vagy.
Azt nem értem, hogy nem tudsz belelátni a dolgokba, ha közben meg kell szakadni. Olyan segédmunka nincs ami mellett nem tudnál ellesni dolgokat.
Ha ez így nem megy, akkor rossz szakmát választottál, akkor valami mást kellene tanulni, akár munka mellett.
Külföldre kimenni erős nyelvtudás nélkül esélytelen, mondhat bárki bármit.
"Külföldre kimenni erős nyelvtudás nélkül esélytelen, mondhat bárki bármit."
Kb. az összes haverom kint dolgozik már egyik sem tud még angolul sem. Segédmunkákra rohadtul mindegy beszéled-e a nyelvet vagy sem. megmutatják mit kell csinálni és csinálod. Biorobot üzemmód, a láda pakoláshoz, hús sózáshoz és hasonló "roppant" intelligencia igényes faladatokhoz aztán marhára kell bármilyen tudás...
Ne röhögtess már. A legegyszerűbb módja annak, hogy valaki egy kis induló tőkét szedjen össze, ha elmegy kuli munkásnak Ausztriába (ez a elgjobb 14-14. havi bér és a közelség miatt), Németországba, Hollandiába stb.
Főleg ha szar vagy semmilyen végzettsége nincs valakinek. Mert azért valljuk be jobb 3 műszakban/12 órázva 2000 eurórért szívni mint 300 ezer ft-ért. SZAR mindegyik, de az egyikkel legalább tud félretenni valamennyi pénzt, főleg ha szállás és kaját is adnak.
Két haverom most úgy ment ki Bécsbe, hogy kalpnak szállást és kaját + egy műszak 10 órázás hétfőtől-csütörtökig, pénteken meg már tudnak hazajönni.
Amúgy sehol nem írtam, hogy rommá gazdagodik bárki is külföldön de több az esély elindulni mint az itthoni nevetséges minimálbérrel.
Nyilván spórolni kell kvázi évekig csak és kizárólag a munkának élni, semmi szórakozás, semmi fölösleges pénzköltés. De ha valaki ezt itthon csinálja, évek alatt is nullán lenne, mert ezekből a fizetésekből nem lehet félretenni.
Nem keresett a burkoló szakma magában. 3 hónapos tanfolyam volt régen a munkaügyin megcsinálni. Lehet sejteni mi miatt szigorúbbak a feltételek.
Külföldhöz protekció nélkül csak nyelvvel lehet menni. 10 jelentkezőből azt választják, aki tud nyelvet. Egyszerűen tény és nem 2000-2010-s évek vannak.
Ausztriai szezon munkán kívül 1000, 2000 euró nélkül ne menj sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!