Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt mondják “legyen a munkád...

Azt mondják “legyen a munkád a hobbid”, de ezt hogy lehet kivitelezni pár hobbinál?

Figyelt kérdés

Én például olvasni szeretek legjobban (regényeket), ez a kedvenc hobbim. Ebből hogy lehetne munka?

De valamennyire videojátékozni is szeretek, csak béna vagyok benne így azt se látom hogy lehetne munka (a felső pár % ugye lehet profi esportoló, de az átlag nem igazán). Vagy szeretek túrázni is, azzal milyen munkát lehet kapni?

Vagy ezt csak úgy értik hogy akinek programozás, autószerelés, vámügyintézés, satöbbi szakma a “hobbija” az szerencsés?

Hogy lehet az átlag embernek a hobbija a munkája, bevételi forrása?

jan. 20. 10:12
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálam nincs így és pont fordított a helyzet, pedig például lehetnék rendezvényszervező. Akartam is azt tanulni, de most megakadt az életem. A magánéletben többnyire szeretek utazni, túrázni, szórakozni. (Néha kell megállnom és pihennem.) Ellenben a munkám többnyire ülőmunka és így vagyok egyensúlyban. A munkám konkrétan pihentet fizikailag, csak szellemileg sok.
jan. 23. 12:47
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg ezek a kijelentések erős túlzások. Azt el tudom képzelni mondjuk, hogy pl. egy autószerelőnek az autó szerelés a hobbija, olyan formában, hogy amikor végez a munkával, hazamegy, ott is áll néhány autó az udvarán, amiket saját részre vásárolt, és szabadidejében azokat bütyköli. De azt azért nehezen hiszem el, hogy minden reggel alig várja már, hogy megszólaljon az ébresztője, és mehessen dolgozni.

A hobbi lényege pont az, hogy kötetlen. Most rászánsz csak egy félórát, máskor egész éjszakára beszippant pl.hangszer, festés stb. De nem úgy élvezetes, hogy megmondják hogy ettől eddig foglalkozz vele.

Vagy pl.attól, hogy valaki szeret főzni, és szívesen kísérletezik új receptekkel, attól még egy munkahelyen ez nem biztos hogy ugyanannyira élvezetes számára. Otthon ha elkészült a fogás leül szép nyugodtan enni, míg szakácsként 12 órán át megállás nélkül főzhet, miközben enni is csak állva tud alig néhány falatot.

De nyilván előnyös, ha van valami átfedés a hobbi és a munka között, csak szerintem nem kell ezt a hobbi=munkát szó szerint venni.

jan. 28. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!