Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt mondják “legyen a munkád...

Azt mondják “legyen a munkád a hobbid”, de ezt hogy lehet kivitelezni pár hobbinál?

Figyelt kérdés

Én például olvasni szeretek legjobban (regényeket), ez a kedvenc hobbim. Ebből hogy lehetne munka?

De valamennyire videojátékozni is szeretek, csak béna vagyok benne így azt se látom hogy lehetne munka (a felső pár % ugye lehet profi esportoló, de az átlag nem igazán). Vagy szeretek túrázni is, azzal milyen munkát lehet kapni?

Vagy ezt csak úgy értik hogy akinek programozás, autószerelés, vámügyintézés, satöbbi szakma a “hobbija” az szerencsés?

Hogy lehet az átlag embernek a hobbija a munkája, bevételi forrása?

ma 10:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez nagyon ritka.

Nekem szerencsém van, a nyelvtanulás a hobbim, tehát mindenféle nyelvvel kapcsolatos munkát végzek.

Másik hobbim a videojáték. Ha akarnám streamelhetnék, de nem akarok videós lenni. Ha te lennél az, akkor legyél ügyesebb aztán hajrá. Egyébként meg nem mindig azt szeretik aki pro, a személyiség is számít.

A túrázáshoz pedig, ahogy írták, ott az idegenvezető, túravezető, stb.

ma 11:43
 12/18 A kérdező kommentje:
Ja a túrát én nem gondoltam olyan komolyan mint itt sokan szerintem. :D nekem a túra az annyi hogy reggel kimegyünk a pilisbe (vagy bárhova, ez csak példa) követjük a túrajeleket egy kinézett útvonalon, és délután hazamegyünk. Szóval semmi komoly vagy olyasmi amihez vezető kell. :)
ma 11:50
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Az világos, hogy a hobbi hobbi formában művelése sose lesz munka. Azért senki nem fog pénzt adni neked, hogy kedved szerint olvass, videojátékozz vagy túrázgass. De ha kicsit átalakítod bármelyiket a három tevékenységből, máris lehet belőle munka, ha ügyes (és/vagy szerencsés) vagy.

Olvasás: A könyvtáros magában nem rossz, hiszen könyvekkel dolgozol. Egyéb lehetőség lehet, hogy dolozhatnál kiadóban, lehetsz lektor, lehetsz műfordító, írhatsz kritikát és ajánlásokat.

Videojáték: Ez a legnehezebb, de lehetsz tartalomgyártó, ha jó a személyiséged, közepes játéktudással is lehet sok fogyasztód.

Túrázás: Lehetsz túravezető, idegenvezető, utazásszervező.

ma 12:17
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én megjegyzem, hogy hiába hobbim a programozás, azért nem ugyanaz egy munkáltatónak dolgozni mint saját kedvtelésre csinálni.

Vannak kihívást jelentő feladatok amik jók, de van favágás meg van unalmas és van szarlapátolás így is.

ma 12:31
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Programozás a legalja, akinek az a hobbija ott gond van.
ma 12:56
 16/18 A kérdező kommentje:

A könyvtáros nem olvas munkában… :D

“ Azért senki nem fog pénzt adni neked, hogy kedved szerint olvass, videojátékozz vagy túrázgass.”

Hát igen, pont ez a baj. Csak olyan munka marad, amiből folyamatosan hazavágyok hogy végre csinálhassam amit szeretek, de ezekre meg kevés időm marad a munka miatt. Mókuskerék…

ma 13:01
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
#15: szerintem meg a hülye kommentelés a legalja, de hát kinek a pap igaz :)
ma 13:17
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Érzékenyen érintett, ugye? Nyilván nem mindenki kocka...
ma 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!