Szerintetek jó ez az elképzelésem? Hogyan lehetne kivitelezni? Vagy lenne jobb ötletetek? Komoly válaszokat kérek és mindent leírok részletesen.
A színészet nem úgy megy hogy jelentkezel filmekbe és majd kiválasztanak.
Hogy rendes szerepet kapj, amiért normálisan fizetnek, előbb valamit le kell tenni az asztalra, legyen az egy dokumentumfilm-sorozat, popszakma, színházi előadás.
Személy és vagyonőr OKJ-hoz meg min. 10. osztály kell, így ez kiesik.
Érettségi a minimum, ha úgyis estin vagy akkor napközben valami munka (persze érettségi nélkül örülj ha egyáltalán kapsz munkát, főleg most hogy márciustól komoly leépítések lesznek a kereskedelemben). Utána esti okj, ha szerencséd van akkor lesz ahol gyakornok címszó alatt alkalmaznak a szakmában suli mellett, így kevés fizut kapsz de legalább lesz szakmai tapasztalatod.
Először eddig juss el, utána jöhet szóba hogy kimész külföldre (persze most is kimehetsz, de érettségi nélkül kint is csak az aljamunka van, és abból sehol sem lehet megélni).
Keresgélj még iskolát mert én gyorsítottan tettem le az érettségit ami 2 évig tartott, és évi 40 ezer forintomba került csak. Nem tudom te hol nézted a 350 ezret.
A színészetet felejtsd el. Abból megélni nem fogsz tudni hacsak nem Andrew Vajna a nagybácsid.
Inkább valami értelmes szakmát tanulj.
Még valamit. Ha az a cél, hogy külföldön élj, akkor ne erőltesd az érettségit se. Akkor elég egy szakma is. Külföldön sehol nem jó a magyar érettségi. Tudom, kint élek Angliában, és ma már a falba verem a fejem, hogy az érettségi helyett miért nem a jogsit szereztem meg inkább.
Munkaügyibe ha bemész tudsz jelentkezni piacképesebb szakmára, vagy akár érettségire is 8 általánossal támogatott képzésre.
Emellett külföldön az érettségi helyett, jobban járnál ugyanennyi idős nyelvi képzéssel + egy okj-s szakmával. Ezzel utána kint el tudsz helyezkedni biztosabban, mint szerencse alapon színészként, vagy kényszervállalkozóként itthon.
Akár biztonsági őrként, pénzügyi tanácsadóként vagy biztosítási ügynökként, itthon vállalkozóihoz kötött munkakörök, amire sem érettségi alatt, sem a tanfolyamokon nem készítenek fel.
Majd pár év után meg még ki tudod gondolni, hogy mész-e tovább érettségire (esetleg a kinti szakmunkád mellett itthon levelezőn is meg tudod tenni) és onnan pénzügy-számvitelre, esetleg azt követően mérlegképes könyvelőire, vagy színművészetire adott esetben.
Ezek már fizetősek, de meg tudod keresni legalább a rávalót külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!