Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a TB kiskönyvet "véletlenül...

Ha a TB kiskönyvet "véletlenül" elveszítjük és pótolni kell, az újba bekerül,hol dolgoztunk előtte?

Figyelt kérdés

Nyilván sokak szokták "kozmetikázni" az önéletrajzukat.

Én is szoktam ilyet.Amikor végeztem az egyetemmel, váltogattam az állásokat, mint a zoknit.

Volt, ahol hazudtak az interjún és én próbaidő alatt otthagytam őket.Olyan is volt,hogy toxikus volt a munkahely és 5 hónap után dobbantottam.

Van pár ilyen az önéletrajzomban

Időbe telt, mire találtam egy viszonylag normálisat, ami bérben is jó, meg a kollégák is normálisak.

A feladatokkal, cégekkel nem szoktam trükközni, viszont hosszabb időt írok be, mint amennyit valóban ott dolgoztam.

Eddig,sohasem derült ki, sohasem volt belőle baj.Gyakran gondolkodok rajta,hogy mi van akkor, ha egy esetleges váltásnál kiderülne.

Ha elveszítem véletlenül a TB kiskönyvet és újat kérek, abba belekerülnek a régi munkahelyek?

tegnapelőtt 11:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem kerülnek bele. Nekem kb minden munkahelyemen újat állítottak ki, pedig én nem kértem ilyet. Van vagy 6 db kiskönyvem
tegnapelőtt 12:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy munkáltató sem fogja az előző munkaviszony adatait igazolni, tehát nem kerülnek bele az "előzmények".

Ha szükség lenne az előzményekre, akkor a különböző munkáltatók tudnák csak utólag kitölteni őket, senki más.

A "TB"-kiskönyvnek egy rendeltetése van. Egészségbiztosítási ellátások (például táppénz stb.) igénylése esetén a jogosultság elbírálásához szükséges előzmény adatokat tartalmazza.

Ezért nem "kell kérni", hanem köteles a munkáltató a dolgozó által leadott kiskönyvbe vezetni a saját adatait, vagy ha nem adott le a dolgozó kiskönyvet, akkor újat nyitni neki, amibe belejegyzi a saját adatait.

tegnap 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!