Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet, hogy az egyik előző...

Lehet, hogy az egyik előző munkahelyemről történt kirúgásom miatt nem találok új állást multinál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2016 óta dolgoztam az egyik IT multinál. 2020-ban kirúgtak, mivel hőzöngtem a kötelező maszkviselés miatt, meg a facebookon elég radikális lezárás-ellenes hangnemet ütöttem meg. Utána egy kis családi IT vállalkozásban helyezkedtem el. Utóbbi fél évben próbáltam visszatérni a multik világába, mert a havi nettó 280-as fizetésből nem mindig jövök ki. Ráadásul a főnököm csak nettó 20 ezret tud emelni idénre. Hiába jutottam el a 2. meg 3. körig az interjúkon, sehova sem vettek fel. Egyik helyen a 3. körben közölte velem a HR-es, hogy komoly megbízhatósági problémák merültek fel velem kapcsolatban. (aham egy huszon-eleje kiscsaj majd ezt biztosan tudja....) Lehet, hogy a referenciáknál nem kéne megemlíteni azt a helyet, ahonnan kirúgtak?

jan. 3. 08:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Melyik multitól rugtak ki? Hova jelentkeztél, melyik cégekhez? Milyen pozíciót keresel? Akár jöhet privátban is lehet hogy tudok segíteni.
jan. 3. 10:36
 12/22 BeefEater ***** válasza:
84%

Ha a kérdező ilyen stílusú nem lepődnék meg, hogy ha a vörös zászlók már félárbócon lennének az interjú alatt is.

Kérdező: töröld a Facebook hozzászólásaidat, vagy leginkább az egész profilt.

jan. 3. 10:37
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Akkor az viszont nem befolyásolhatja a leendő munkahelyedet Kedves kérdező.... Mármint a facebookos rész.......
jan. 3. 10:49
 14/22 anonim ***** válasza:
60%
Politikai tartalmakat nem töltöttél fel? Mert arra ugranak.
jan. 3. 11:59
 15/22 Hintalow ***** válasza:
87%
Beefeater-nél lesz a pont szerintem is, nem biztos, hogy eljutnak korábbi munkahelyekig, ha ennyire fősodorral juszt is szembemenő személyiség valaki, (és a facebook-os rész alapján elengedni/magának megtartani sem tudja a vélt/valós sérelmeit) akkor ezek már simán lejöhetnek interjú során is.
jan. 3. 12:27
 16/22 anonim ***** válasza:
31%
Fosnak tőled, mert önállóan tudsz gondolkodni, döntést hozni. Várj még (bírj ki valahogy/valahol) max 1 évet és meglátod, hogy lesz minden pont az ellenkezője. Én ezt josolom.
jan. 3. 12:34
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

Ha az előző munkahely tenne keresztbe el se jutnál az interjúig, pláne nem 2./3. körre.

Keress rá a neten a saját nevedre, ki fog derülni mi az ok.

jan. 3. 13:34
 18/22 anonim ***** válasza:
55%
Sehol sem a HR-es dönt egy személyben a felvételedről, eleve nem is egyedül interjúztat. Meg mi az, hogy kiscsaj, csak azért, mert fiatalabb nálad? Ha ilyen lekezelő, arrogáns bunkó vagy, ne csodálkozz, ha sehova sem kellesz. A járványellenes hőbörgésed meg csak hab a tortán, nyilván senki sem tapsolt örömében az intézkedések miatt, de beláttuk a szükségszerűségét.
jan. 4. 12:07
 19/22 anonim ***** válasza:
32%

18# ne haragudj, de egy iskolapadból odaültetett dísz Hr-es kiscsajnak, mi az isten tapasztalata lenne ebben a témában? Elárulom, egy duplanulla. A Hr, az az a szegmens, ahová fel sem vennék 40 év alatti személyt. Ugyanis ide pont az a tapasztalat kell, ami az életkorral szinte egyenesen arányos. Ha tetszik, ha nem, ez akkor is így van, mindig is így volt, és mindig is így lesz. Én mindig azt szoktam mondani, hogy én már voltam xxx éves, de te nem voltál még annyi amennyi én vagyok.

Üdv, egy tapasztalt 49 éves.

jan. 4. 14:22
 20/22 anonim ***** válasza:
62%
#19 szerintem meg pont az irigy, buta, féltékeny, rosszindulatú, arrogáns búmereknek nincs semmi keresnivalójuk a HR környékén. Az életkor az nem valamiféle érdem, senkit sem jogosít fel arra, hogy felnőtt, képzett, dolgozó emberekről olyan lefitymálóan beszéljen, mintha egy fiatal, aki merészel ráadásul jó külsejű lenni, kvázi értelmi fogyatékos lenne. A HR feladata elég összetett, egy multinál meg pláne, eleve aki azt gondolja, hogy valaki egy személyben dönt a felvételekről a többiek, főleg a szakmai vezetők bevonása nélkül, annak fingja nincs a HR működéséről. Én meg tapasztalt 50 év feletti nőként azt nem látom be, hogy miből gondolják egyesek, hogy egy huszonéves, csinos, fiatal nő ugyan miért ne tudna megfogalmazni helyesírási hibák nélkül egy álláshirdetést, megírni sablonok alapján egy munkaszerződést, felmérni a jelölt angol nyelvtudását, lecsekkolni azokat közösségi portálokon, a neten, ellenőrizni a kért végzettségeket, értelmezni egy erkölcsi bizonyítványt, kezelni, letárgyalni külsős cégekkel a juttatásokat, kulturáltan, türelmesen beszélni a legnagyobb hülyékkel is. Azért ezek egyike sem egy atomfizika, nem évtizedek szükségesek az elsajátításukhoz. Illetve, akinek igen, annak nem való ez a terület. Szóval, aki a 2. vagy a 3. körön kiesik, az ne debilkedjen, hogy ő biztos a "kiscsajnak" nem volt szimpi, mert a döntés az minimum féltucatnyi szakmai vezető együttesétől ered, még akkor is, ha egy "kiscsaj" közli a delikvenssel azt.
jan. 4. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!