Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet, hogy az egyik előző...

Lehet, hogy az egyik előző munkahelyemről történt kirúgásom miatt nem találok új állást multinál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2016 óta dolgoztam az egyik IT multinál. 2020-ban kirúgtak, mivel hőzöngtem a kötelező maszkviselés miatt, meg a facebookon elég radikális lezárás-ellenes hangnemet ütöttem meg. Utána egy kis családi IT vállalkozásban helyezkedtem el. Utóbbi fél évben próbáltam visszatérni a multik világába, mert a havi nettó 280-as fizetésből nem mindig jövök ki. Ráadásul a főnököm csak nettó 20 ezret tud emelni idénre. Hiába jutottam el a 2. meg 3. körig az interjúkon, sehova sem vettek fel. Egyik helyen a 3. körben közölte velem a HR-es, hogy komoly megbízhatósági problémák merültek fel velem kapcsolatban. (aham egy huszon-eleje kiscsaj majd ezt biztosan tudja....) Lehet, hogy a referenciáknál nem kéne megemlíteni azt a helyet, ahonnan kirúgtak?

tegnapelőtt 08:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy a Facebook-os tartalmaid sem győzik meg őket, pláne, ha még mindig fent vannak az akkori posztjaid.
tegnapelőtt 08:27
 2/22 anonim ***** válasza:
91%
Jól írod kedves Kérdező! A munkahely, ahova pályázol, felhívhatja az előző munkahelyeket. Valószínű ez történt. Főleg ha egy ilyen, magasabb munkakörre jelentkezel. Lehet valóban jobban teszed, ha kihagyod ezt a részt, de az is igaz sajnos, hogy a kiskönyvedben szerepel a cég, ahol dolgoztál, mert gondolom be voltál jelentve. Onnan is ki tudja nézni a leendő munkahelyed az előző munkáltatóidat. Mondjuk a kiskönyv kivédhető, azt mondod elhagytad, vagy az előző munkahely keverte el valahova. . Az új céged úgyis lekér egy újat, ha felvesznek.
tegnapelőtt 08:30
 3/22 anonim ***** válasza:
16%

Hogy hívhatná fel?

Nem annyira van előttem, hogy megkeresik pl. az OTP Nyrt-t mint korábbi munkáltató és az adatokat adna ki nekik…

tegnapelőtt 09:00
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
3-as ne haragudj, de nem értem mire gondolsz...... Mi az hogy hogy hívhatná fel????? Szerinted az önéletrajz csak a tapasztalaidat, képességeidet, készségeidet mutatja????? Ha nem lenne "lenyomozható" a korábbi munkahelyed, akkor bármennyi fiktív munkáltatót beírhatnál a korábbi munkahelyekhez....
tegnapelőtt 09:04
 5/22 anonim ***** válasza:
22%
Felhívhatja, de egy komolyabb cég nem fog adatot kiadni a volt munkatársról.
tegnapelőtt 09:29
 6/22 anonim ***** válasza:
94%
3-as, 5-ös maradjunk annyiban, fogalmatok sincs róla miről beszéltek......
tegnapelőtt 09:32
 7/22 anonim ***** válasza:
92%

5# nem is adatokra kiváncsiak, hanem referenciára az illetőről.

Egyébként nekem megvan a véleményem az ilyen cégről, aki valamit is ad arra, hogy az előző cégnek milyen konfliktusai voltak a volt munkavállalójukkal. Ugyanis épelméjű intelligens ember képes felfogni, hogy míg az egyik ember kompatibilis az egyikkel, a másikkal már lehet hogy vérremenő összetűzésbe keveredik, ami (valljuk be), bárkivel bármikor előfordulhat.

És még valami! Nálunk felhívták a céget egy konkurens cég, és nem a főnököt kérte, hanem egyből rátért a témára, hogy "hozzánk jelentkezett egy jelölt aki önöknêl dolgozott..." Na most rohadt szerencséje volt hogy a kedves kis kollégámmal beszélet, mert ő, humánus módon, egyből a főnökhöz irányította, mondván, ő ebben nem kompetens. Ha a másik rosszindulatú kollégám vette volna fel a telefont,mindennek elhordta volna a volt kollégánkat.

Szóval no komment. De kérdező, tegyél egy próbàt, egy haverod szépen felhívja a volt munkahelyedet, és előadja hogy te náluk dolgoztál és kérdezősködik mint munkaerőről. És ott lesz a válasz.

tegnapelőtt 09:43
 8/22 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy a Facebook-os tartalmaid sem győzik meg őket, pláne, ha még mindig fent vannak az akkori posztjaid."

Új fiókot csináltam még két éve, azt láttam jobbnak. Törvénytisztelő polgárnak tartom magam, de az eszetlen korlátozások nagyon kivágták a biztosítékot nálam.

tegnapelőtt 10:16
 9/22 anonim ***** válasza:
25%
Kedves Kérdező! Ezt megértem, de ha negatív kritikával illetsz egy munkahelyet bármilyen nyílvános platformon, nem hogy szimplán bojkottálhatja, kompromittálhatja az újabb munkahelyedre való bekerülést, de jogi szankciói is lehetnek. Az ilyenekkel nagyon kell vigyázni..... De pont neked, mint diplomás, értelmes, számítógépes szakember ezt illene tudni.
tegnapelőtt 10:26
 10/22 A kérdező kommentje:
9: a munkahelyemet nem bírátam facen, annak bent adtam hangot. Facen csak az általános korlátozásokat szidtam.
tegnapelőtt 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!