Bejáros vagyok 30 km távolságra van a munkahelyem ! Jár útiköltség térítés ?
Az egyéb kérdésekben? Nem.
A JOG kategóriában járna.
Jól tudod igen. A 18-tól 30-ig stimmel. A 18 Ft/km-t kötelező téríteni. Az efölötti rész pedig adható.
Ha nem is a főnöknek közvetlen, de a Hr osztályon érdemes lehet jelezni, hogy bejárós vagy és a cég nevére szóló bérlet számlát így célzás értékkel leadni. Nyilván ezeket lehet jelezni, hogy nálad ez a helyzet áll fenn. Mindenki a saját érdekébe intézze el az ügyeit és járjon utána a dolgoknak.
"Bejáros vagyok 30 km távolságra van a munkahelyem ! Jár útiköltség térítés ?"
Kötelező hozzájárulnia a munkáltatónak a munkábajárás költségéhez, ha közigazgatási határon kívülről történik az. A költség 86 %-át kell neki megtérítenie.
Jelezd, hogy neked van ilyen igényed. Nem is értem, hogy nem vették észre a lakcímkártyából ezt.
Ha nem hajlandó rá, akkor a kormányhivatalokban találod az illetékes hatóságot. Ott kell panaszt tenni, majd leszoktatják őket róla -> Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság.
... lényeges, hogy azt a címet vehetik csak figyelembe, ahova a lakcímkártyád szól. Ha olyan településről jársz be, ahova hivatalosan nem vagy bejelentkezved, akkor hiába jársz onnan dolgozni, azt nem kötelesek figyelembe venni.
Ha a lakcímkártyádon van lakcím, és tartózkodási hely is egyidőben, akkor nyilatkoznod kell róla, hogy honnan jársz be dolgozni. A munkáltató ezt nem vitathatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!