Nagyon elrontottam hogy aláírtam ezt a szerződést?
Figyelt kérdés
Egy új poziba kerültem, nincs nagy különbség. Eddig határozott idejű munkaviszonyban voltam amiről határozatlanba kerültem át. Elvileg a fizetésemnek módosulnia kellett volna bruttó 30k-val, viszont a szerződésben nem volt benne, valamit az új pozim neve sem. Most láttam hogy a decemberi fizum annyi mint az előző pozimban. Tudom, hogy én voltam az idióta, hogy aláírtam és nem gondoltam ezekre a dolgokra, tudom hogy annak ellenére hogy alig találkoztam munkaszerződéssel ezekre még gondolnom kellett volna, és nem lett volna szabad abból kiindulnom, hogy a főnökömmel ezt jól lekommunikálták és a HR úgyis tudja a dolgát… mitévő legyek most? Bármi tanácsot szívesen fogadokdec. 20. 14:13
1/8 anonim válasza:
Szólsz a főnöködnek és a HR-nek, hogy javítsátok a szerződést, és kéred az emelést.
2/8 anonim válasza:
Ahogy az 1-es is mondja. Szólsz nekik, hogy nem ez volt a megegyezés, és reméled, hogy csak komminuikációs vagy adminisztratív hiba történt, nem pedig széndékosan hazudtak neked.
3/8 anonim válasza:
szólsz a főnöködnek és a HR-nek. Minden további a kapott válaszoktól függ. Nem kell egyből arra gondolni, hogy szándékosan akarnak megkárosítani.
Amilyen szinten van a HR ebben az országban, simán lehet, hogy valaki egyszerűen béna volt és elb/szott valamit.
4/8 A kérdező kommentje:
De tulajdonképpen ez az én hibám, hogy nem jeleztem akkor amikor aláírtam, ennek fényében is van jogom reklamálni?
dec. 20. 17:30
5/8 nb2019 válasza:
Nyilván szerencsésebb lett volna az aláíráskor jelezni, de ha már így alakult, én első körben a saját vezetőmmel egyeztetnék, és ha tényleg csak adminisztratív hiba történt, "hatásosabb" úgy menni a HR felé.
6/8 anonim válasza:
Nézd, butaság volt aláírni, így nekik joguk van azt mondani, hogy márpedig ez így marad. De akkor legalább tudod, hogy milyen emberekkel dolgozol együtt, és ennek függvényében kezdhetsz el új munkát keresni.
7/8 anonim válasza:
Határozatlannál 30napos felmondási időd van, tehát bármikor mondhatod azt, hogy "Sziasztok!", ha nem tudtok megegyezni.
8/8 A kérdező kommentje:
Sajnos 60 nap van a szerződésben, de még az is okés szerintem. Addig is van időm másik munka után keresni.. (ha a legrosszabb forgatókönyv lép fel)
dec. 25. 20:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!