Hogy kapjak így állást, ha fiatal koromban elrontottam?
Érettségi után mentem egyetemre. 3 félévet lehúztam, mellette diákmunkáztam. Otthagytam az egyetemet, de nem kerestem másik szakot, hanem főállásban kezdtem dolgozni. Ezután két évig nem nagyon maradtam meg sehol. Pár hónapot itt, pár hónapot ott voltam. Próbaidő alatt felmondtam. Mindig úgy voltam vele, hogy ha valahol rosszul érzem magam, akkor váltok, és sajnos nem találtam a helyem. Aztán már egy fokkal jobban választottam, 1 éveket dolgoztam összesen 4 helyen, most vagyok a 4. helyemen.
Eleinte beleírtam az önéletrajzomba az egyetemet, de ugye akkor az állásinterjúkon jött a kérdés, hogy miért hagytam ott, ebből következett nekik, hogy mindent feladok (ami amúgy sokáig igaz is volt). Oké, kivettem, de a diákmunkát benne hagytam, sajnos arra nem figyeltem, hogy a diák szót is benne hagytam, egy interjún hívták fel rá a figyelmemet, amikor meglepődve kérdezték, hogy tudtam érettségi után diákként dolgozni, na akkor persze megint el kellett mondanom, hogy otthagytam az egyetemet. Majd kicsit átalakítottam az önéletrajzomat és a pár hónapos helyeket nem hagytam benne, csak a hosszabb diákmunkát, kihagyva a diák szót. Egy állami céghez nyertem felvételt, ahol viszont kértek dokumentumot arról, hogy mikor hol mennyi ideig voltam biztosítva. Nem volt külön hr, hanem az igazgatóhelyettes csinálta ezt a részét, és pont ki is volt nála nyomtatva az önéletrajzom. A nő undorral a fején állapította meg, hogy "ezek jó rövid munkák" és közölte, hogy itt nem ezt várják. Nem volt több balhé emiatt, nem rúgtak ki és kicsit több, mint egy évig voltam végül ott. Bár most is van munkám, de azt megfigyeltem, hogyha őszinte vagyok az önéletrajzomban, akkor nem nagyon hívnak be sehova, ha meg igen, csak beszólogatni tudnak. De ezek régen voltak, már változtam és próbálok jobban kitartani egy egy helyen, akkor is, ha nem szeretem. Csak akkor váltok már, ha nagyon rosszul érzem magam. De a váltások mindig nehezek. LinkedIn profilom azért nincs, mert oda csak olyanok vannak regisztrálva, akiknek hibátlan karrier útjuk van.
Elrontottam, igen. Már változtam és szeretném, ha nem a huszonévesen elkövetett hibáim alapján ítélnének meg. Mit tudnék tenni? Hazudni az önéletrajzomban, esetleg nyugdíjig a helyemen maradni, ahova örülhetek, hogy felvettek?
Kezdetnek rá kéne jönnöd, hogy miért nem bírsz megmaradni a seggeden sehol sem. Valószínű, hogy van valami gond a te fejedben is.
Aztán keresni valami rendes melót és nem otthagyni 1 év után azt is.
Az más kérdés, milyen melókat találhatsz szakma nélkül.
Ezt mintha csak én írtam volna, nekem is hasonlóan sok munkahelyem volt, mert mindenhol volt valami ami nem tetszett aztán inkább leléptem. Most 17. munkahelyemen vagyok de ezen a helyen már 3 éve, ilyen sokat még sehol nem maradtam egy helyen. Szóval ne aggódj nem csak te vagy ilyen.
Arra gondolj, hogy még semmi nincs veszve mindig lehet fejlődni, jobban csinálni a dolgokat. Akár még az egyetemet is be fejezheted, ha még érdekel. Ha akarsz vállalkozó is lehetsz, ez abból a szempontból is jó, mert nem kell önéletrajzot írni és főnököd sem lesz. Lehet még akár nyelvet tanulni és külföldre menni vagy egy új szakmát is kitanulhatsz még.
Szóval szerintem elég sok a lehetőség, ezért nem kell a munkák miatt aggodalmaskodni.
Ha van kedved akkor írj privátban, szívesen beszélgetek egy ilyen kalandos életű emberrel. :)
hazudni, fényesre nyalni a **üket, azt mondani hogy te csak a cégnek élsz nem akarsz se fizetést, se szabadságot és sosem vagy beteg. Mo-i munkáltatói közösség a kizsákmányolásra épít, megtehetik. főleg a hozzád hasonlókkal akik kiszolgáltatottak, mert kb nem értesz semmihez, nincs tapasztalatod semmivel, ami a cégnek érték volna.
Szakma nélkül marad a betanított robotmunka, amire igen, örülhetsz ha felvesznek, mert a magyar munkaképes réteg többség olyan mint te. 80%-uk nem beszél még egy nyelvet sem alap szinten, szakmai képzettségről ne is beszéljünk.
Mit tehetsz? Elkezdesz tanulni végre. Szakmát, nyelvet és nem ugrálsz munkahelyről munkahelyre akkor sem, ha rosszul érzed magad.
Miért gondolod, hogy változtál, ha még most is maximum 1 évet bírsz?
Érdemes rájönni miért váltasz ilyen gyakran, mert semelyik munkahely nem honorálja. Változtatni bármikor lehet, írásod alapján változás még nem történt, csak zavar, hogy nem találsz munkahelyet.
1. Arra már rájöttem. Mivel nem találtam meg az álom szakmát, de olyat se, ami érdekel és pénzt is lehet vele keresni (olyan van, ami érdekel, de minimálbéres a fizetés), ezért mindig kipróbáltam valami új területet, amiről aztán kiderült, hogy nem jön be, vagy elcseszték (pl vezetőség váltással rossz irányba ment minden), vagy a kollégák voltak túl rosszak. Én meg nem szeretek sokáig szenvedni. De amúgy igazad van, ez belőlem jön, nem is mást hibáztatok.
2. Írtam, köszi :)
3. Azt mondjuk nem tudom, honnan veszed, hogy alapszinten sem beszélek nyelvet, angolból van B2 nyelvvizsgám és most nem, de az előző munkahelyemen használtam is. Az tény, hogy betanított robotmunkám van, de irodai, ami azért a gyárinál jobb, nem "örülök, hogy felvettek", mert azért nem 0% eséllyel indulok, hiszen láthatod, hogy sok munkám volt, úgyhogy legalább eddig eljutok és sosem engem rúgtak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!