Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 24 évesen megbántam az egyetem...

24 évesen megbántam az egyetemet? Túl késő mást tanulni?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy gazdasági alapszakot az egyetemen, de nagyon nem az én vilàgom ez az irodai munka. Rájöttem, hogy mindig is szerettem barkácsolni, és kipróbálhattam magam egy lakásfelújítás keretein belül egyik ismerősömnél. Nagyon tetszett, nagyon sokat tanultam, burkolás, festés, gipszkartonozás stb. 3,5 èvet tanultam az egyetemen. Jelenleg 600 bruttót kapok+ cafetéria, szóval annyira nem is panaszkodhatok kezdőként. Mégis azt érzem másnak már háza, autója családja van ennyi idősen. Teljesen azt érzem, hogy már nekem túl késő elkezdeni ilyesmit tanulni. Az irodai munka egyszerűen nem tesz boldoggá, mindennap gyomorgörccsel megyek be, alig várom, hogy nap vége legyen. Mit tanácsoltok?

dec. 8. 13:41
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen és minél jobban épül fel szépen, annál inkább kerüli a toxikus embereket az ember.
dec. 9. 19:34
 32/33 anonim ***** válasza:
Igy van. További minden jót, szia!
dec. 9. 19:37
 33/33 anonim ***** válasza:
52%

Alapvetően kevesen tudják szerintem 18-9 évesen belőni, hogy mivel akarnak egész életükben foglalkozni. Ha betudják is jöhet időközben a felismerés, hogy ez félrement. (Azokat valóban nem értem, akik csak azért diplomáznak, hogy legyen egy diplomájuk, de valószínű nem is valami komolyabb szakot keresnek e célból, annak meg végképp nincs sok értelme.)

Namost ilyen formán valahol szerencse kérdése is, hogy az ember első diplomája passzol-e az életébe. Valakinek szerencséje van és igen, valaki sokszorosan átképzi magát. Mellesleg szerintem az is idő, hogy kiforrjon, hogy milyen területeken lehet adott végzettséggel dolgozni. Nem szabad egy (sz*r) munkahely alapján messzemenő következtetéseket levonni.

Én is tudtam tragikusan látni a jövőt ennyire fiatalon, de őszintén? Ha van egy tűrhető fizetésed, nyugalmas életed, amellett azért nem vészes dolog tanulgatni valami mást. Lifelong learning.

dec. 10. 06:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!