24 évesen megbántam az egyetemet? Túl késő mást tanulni?
Alapvetően kevesen tudják szerintem 18-9 évesen belőni, hogy mivel akarnak egész életükben foglalkozni. Ha betudják is jöhet időközben a felismerés, hogy ez félrement. (Azokat valóban nem értem, akik csak azért diplomáznak, hogy legyen egy diplomájuk, de valószínű nem is valami komolyabb szakot keresnek e célból, annak meg végképp nincs sok értelme.)
Namost ilyen formán valahol szerencse kérdése is, hogy az ember első diplomája passzol-e az életébe. Valakinek szerencséje van és igen, valaki sokszorosan átképzi magát. Mellesleg szerintem az is idő, hogy kiforrjon, hogy milyen területeken lehet adott végzettséggel dolgozni. Nem szabad egy (sz*r) munkahely alapján messzemenő következtetéseket levonni.
Én is tudtam tragikusan látni a jövőt ennyire fiatalon, de őszintén? Ha van egy tűrhető fizetésed, nyugalmas életed, amellett azért nem vészes dolog tanulgatni valami mást. Lifelong learning.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!