Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 24 évesen megbántam az egyetem...

24 évesen megbántam az egyetemet? Túl késő mást tanulni?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy gazdasági alapszakot az egyetemen, de nagyon nem az én vilàgom ez az irodai munka. Rájöttem, hogy mindig is szerettem barkácsolni, és kipróbálhattam magam egy lakásfelújítás keretein belül egyik ismerősömnél. Nagyon tetszett, nagyon sokat tanultam, burkolás, festés, gipszkartonozás stb. 3,5 èvet tanultam az egyetemen. Jelenleg 600 bruttót kapok+ cafetéria, szóval annyira nem is panaszkodhatok kezdőként. Mégis azt érzem másnak már háza, autója családja van ennyi idősen. Teljesen azt érzem, hogy már nekem túl késő elkezdeni ilyesmit tanulni. Az irodai munka egyszerűen nem tesz boldoggá, mindennap gyomorgörccsel megyek be, alig várom, hogy nap vége legyen. Mit tanácsoltok?

dec. 8. 13:41
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Életkortól függ, aki még egyetemre jár és nem dolgozott az még ítélkezik.
dec. 9. 17:01
 22/33 anonim ***** válasza:
21-es szerintem ez a társadalomnak köszönhető. A diplomások pozitiv diszkriminációban létesülnek, azaz látatlanban kizárólag pozitív értékekkel ruházza fel őket az emberek nagy része. Pl hogy okosak, csak azért mert diplomások. Pl hogy jó munkaerő. Csak azért mert diplomások, és sorolhatnám. Fura mód, azok a diplomások, ik nem sznobságból diplomáztak, sosem hangoztatják a diplomájukat, sosem tesznek külömbséget az emberek közt végzettségük alapján. Másik amit tapasztaltam, hogy a presztízsből diplomázók valami burokban élnek. Sorra hagyják ott a munkahelyeket, mert pl messze van a wc, zajos a környezet, és ők nem ilyen körülményeket érdemelnek, mert nem ezért tanultak, ők diplomások kérem szépen. Nos nagyrészüből munkanélküli diplomás lesz, és még akkor is képesek a diplomájukat mint vaami véres kardot lobogtatni. Egy idő után önmaguk karikatúrájává válnak.
dec. 9. 17:11
 23/33 anonim ***** válasza:
57%
Igen, én is azt látom rengeteg diplomásnál, hogy inkább nem dolgozik, mert irreálisan magas fizetést szeretnének már kezdőkért. Férjem volt interjúztató, akkor rengeteg ilyet látott.
dec. 9. 17:19
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
22-es vagyok. Bizony! Plusz derogálnak alap feladatok elvégzései is nekik. Nem azért tanultak, ez a rizsa van. Komolyan egy idő után már viccesek. Ugyanúgy munkanélküliek lesznek, mint a nem diplomások.
dec. 9. 18:07
 25/33 anonim ***** válasza:
43%
Mert túl nagyra becsülik magukat a diploma miatt. Én érettségivel, több szakmával és nyelvtudással akartam takarító lenni, mert nekem nem volt akkora önbizalmam. Aztán csak sikerült felfognom, hogy ennél többet érek jóval.
dec. 9. 18:16
 26/33 anonim ***** válasza:
40%
24-es vagyok. Sose azt nézd hogy mások mit mondanak a TE életedröl, és sose hasonlítsd magad másokhoz!
dec. 9. 18:27
 27/33 anonim ***** válasza:
57%
Nem hasonlítgattam magam másokhoz. Igazából szívesen dolgoztam volna azt, de az élet más lehetőséget dobott.
dec. 9. 19:01
 28/33 anonim ***** válasza:
Azt írtad nem volt önbizalmad. Ezt pedig valami külső ok okozta, amit belsővé tettél. Mindegy is, lényeg hogy megtaláltad a neked megfelelő utat. A továbbiakhoz is minden jót kívánok!
dec. 9. 19:05
 29/33 anonim ***** válasza:
52%
Ez ennél bonyolultabb. Kissé toxikus szüleim voltak, ami miatt nem volt önbizalmam, de most már van, ami mögött sok munka van. Illetve toxikus embereket is bevonzottam, akiket már nem. Ez is egy siker, nem csak a diploma. Csak sokan mindig kézzelfogható pl. Papír dolgokban látják a sikerüket. Ahogy te is mondtad, ez egy társadalmi jobb megítélés pl. Diploma. Talán, akik még csak most hagyták ott az egyetemet, lehet erősen küzdenek most lelkileg. Nem ritka, hogy tanulmányok miatt lesz valaki öngyilkos. Sajnos a férjem családjában is előfordult ilyen, de szerencsére nem halt bele.
dec. 9. 19:19
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
A toxikus szüleid elhitették veled, hogy bizonyos dolgokra nem vagy képes. Az van amit mondtam. Az önbizalomhiányod kívülről kapott volt, amit belsővé tettél.
dec. 9. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!