Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 24 évesen megbántam az egyetem...

24 évesen megbántam az egyetemet? Túl késő mást tanulni?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy gazdasági alapszakot az egyetemen, de nagyon nem az én vilàgom ez az irodai munka. Rájöttem, hogy mindig is szerettem barkácsolni, és kipróbálhattam magam egy lakásfelújítás keretein belül egyik ismerősömnél. Nagyon tetszett, nagyon sokat tanultam, burkolás, festés, gipszkartonozás stb. 3,5 èvet tanultam az egyetemen. Jelenleg 600 bruttót kapok+ cafetéria, szóval annyira nem is panaszkodhatok kezdőként. Mégis azt érzem másnak már háza, autója családja van ennyi idősen. Teljesen azt érzem, hogy már nekem túl késő elkezdeni ilyesmit tanulni. Az irodai munka egyszerűen nem tesz boldoggá, mindennap gyomorgörccsel megyek be, alig várom, hogy nap vége legyen. Mit tanácsoltok?

dec. 8. 13:41
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

24 évesen te még nagyon fiatal vagy, elöted az egész élet. Soha nem késő valami újat megtanulni.

Én speciel, 34 évesen kezdtem el újszakmát tanulni, 38 éves vagyok és jelenleg is abban dolgozom.

Sok sikert!

dec. 8. 13:52
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy van 24 évesen kocsi meg ház. Max életre szóló hitelből, vagy öröklés.

Még simán válthatsz,és még vissza is, ha mégsem jön be.

dec. 8. 14:26
 3/33 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon késő, hiszen innentől már csak 45-50 évet fogsz munkával tölteni /s

Háza 24 évesen önerőből senkinek sem lesz, picit durva leszek, de tényleg nem biztos, hogy erőltetni kell a gazdasági területet ha ilyeneket nem látsz át, és ilyeneken húzod magad.

Az építőipar viszont addig vicces, amíg magadnak csinálod, hobbiból. Elég hamar bele lehet fásulni, főleg, ha majd reggel 5-kor várod a minuszokban a platóst ami bűzlik a cigi és energiaital szagtól, vagy amikor a 40 fokba perzselődsz nyáron egy földmunka közepén. Ősszel és tavasszal csak az szar, hogy elképesztően ciklikus az ipar és vagy halálra dolgozod magad hétvégén és hétköznap este is, vagy otthon ülsz hetekig, mert nincs munka.

Ha szeretsz barkácsolni, tanulj ki valami magasabb hozzáadott értékű szakmát, de azért egy egyetemi diplomával ne gipszkartonozni menj el, mert azt a 8 általánosos cigánygyerek is megcsinálja, és szebben mint te, mert ennyi idősen már van vagy 6 év tapasztalata.

dec. 8. 14:44
 4/33 A kérdező kommentje:

#3 Milyen magasabb hozzáadott értékű szakmára gondolsz például?

Igen a szülőfalumba van, aki kamionozok van aki segédmunkás és 24-25 évesen házuk van. Én egy pici somogyi faluról beszélek, ott nem 30 milliótól kezdődik egy ház.

dec. 8. 15:16
 5/33 anonim válasza:
100%
Csináld meg. Majd rájössz, amikor nyáron +40 fokban kell csinálnod ezeket a szabad levegőn, sokszor árnyék mentes helyen. Télen a fordítottja. Nyilván lehet csinálni és kellenek is ilyen szakemberek, de nézd már meg, hogy egy átlag ilyen munkás hogy néz ki 30-40 évesen. Szinte az összes legalább 10 évvel idősebbnek látszik.
dec. 8. 15:23
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

4)

3) vagyok

A magasabb hozzáadott értékünk pl a gázszerelő, erősáramú villanyszerelő, speciális hegesztő szakember.

Amiket említettél, hogy gipszkarton, festés, de még a burkolás is, nem lenézni akarok senkit, de ha volt eszed, türelmed, segged végigcsinálni egy alapképzést, akkor visszalépés lenne, mert látod, te is hamar belejöttél. Egy erősáramú villanyszerelő meg nem ilyen.

dec. 8. 15:30
 7/33 A kérdező kommentje:
#5 Jogos, köszönöm a válaszokat, inkább mégse vágok bele :D Elvagyok a nyáron hideg, télen meleg irodába jó pénzèrt, ezt az oldalát nem vizsgáltam a dolognak.
dec. 8. 15:32
 8/33 anonim ***** válasza:
0%
proliként unni fogod magad a zirodában. Bánni fogod, hogy nem lettél rendes proli. Itt most jó értelemben vedd a prolit.
dec. 8. 16:24
 9/33 A kérdező kommentje:
Mit értesz a proli alatt jó értelembe ?
dec. 8. 16:51
 10/33 anonim ***** válasza:
48%
kétkezi jómunkásember.
dec. 8. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!