Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha lenne havi nettó 1 millió...

Ha lenne havi nettó 1 millió forint keresetetek, hogyan osztanátok be?

Figyelt kérdés

Mennyit raknátok félre lakásra, nyugdíjra, mennyit szánnátok szórakozásra, hobbira, kajára, stb. Mindezt hány fővel számolva, hány évesként, milyen neműként?

Akinek van ennyi, az hogyan csinálja most?

nov. 3. 12:47
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
46%

Nekem ennél több van és így osztom be kb., egyedül élek.

Lakáshitel, rezsi 150e

Nyugdíj megtakarítások 100e

Kaja 200e

Utazások 200e

Szórakozás 30e

A többi megy egyéb megtakarításba.

nov. 3. 12:52
 2/35 A kérdező kommentje:
Köszi! Természetesen az is írhat, akinak több van ennél.
nov. 3. 12:54
 3/35 anonim ***** válasza:
29%
Itt a Gyakorin ennyire keveset senki nem keres.
nov. 3. 12:57
 4/35 anonim ***** válasza:
70%

Hasonló összeggel vagyok 30 és én 1 főre számolok Budapesten.

- Kb 200 az albérlet, rezsivel (szerencsém van és jó helyet kaptam, 2.5 éve nem emelkedett a bérleti díj).

- 100 ezer szokott lenni a minden napi dolgok, mint kaja és apróságok. Továbbra is főzök magamnak mert elég válogatós vagyok.

400 ezret teszek félre havonta, ami nekem S&P indexbe megy bele. Ez ilyen mindenes megtakarítás, ha úgydöntök hogy BPn maradok és összejön annyi akkor lakást veszek ha nem akkor igazából a nyugdíjam része lesz. Még 400 ezer mellett is egy új építésű lakás közel 10 év megtakarítás.

A maradék 300 ezer azok a nagyobb költésekre mennek. Ebbe szokott lenni évi 2 nyaralás (1 kb 10 napos síelés meg 7-10 nap valahol nyár fele) a többi az hobbi, elektronikai eszközök, ruhák, egyéb szórakozás.

Összességében 1 millió soknak tűnik, főleg az átlag keresethez képest, de közel sem érzem azt hogy nagy lábon élnék. Nincsen még autóm sem nem hogy Béemvével mászkáljak, amiben érződik hogy van megtakarításom és gond nélkül meg tudom venni azokat a dolgokat amikre szükségem van.

nov. 3. 13:06
 5/35 anonim ***** válasza:
69%
Mikor Magyarorszagon eltem, akkor 1.7 millio volt a bruttom, ami 1.1 netto korul van. Ebbol 600k korul fektettem be, a tobbit elkoltottem, de eleg nagy labon eltem, minden nap etterembol rendeltem pl.
nov. 3. 13:16
 6/35 anonim ***** válasza:
80%
400ból megélek, 600 megy megtakarításba.
nov. 3. 13:23
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálam (nincs hitelem) a fele menne el, a fele menne megtakarításba.
nov. 3. 13:36
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Törlesztő:

Lakáshitel: 130k

DH törlesztő: 40k

Illeték: 66k

Egyéb lakhatás:

Rezsi: 40k

TV, net, stb: 16k

Megtakarítás:

LTP: 20k-(20k)

Célbetét: 20k-(20k)

Nyugdíj, EP: 15k-(15k)

Hosszú távú megtakaritás: 200k (a későbbi DH és illeték ha visszafizetésre kerül, akkor szintén ide)

Egyéb kiadások:

Élelmiszer: 150k-(200k)

Drogéria: 20-30k

Egészségügy: 30k (pl. 1 magánorvosi vizsgálat vagy gyógyszer, vitamin ilyesmi)

Ruha, cipő: most minimális (20k-20k)

Hobbi1: 25k (saját)

Hobbi2: 25k (páromé)

Tömegkozlekedes: 18k+9k

Szórakozás: 20k (inkább baráti összejöveteleket szervezünk)

Igy osztanám kb. el, egy részét a valóság alapján, a zárójeles ahol alakítanék még rajta. Ez két főre van vetítve, középkorú gyerek nélküli pár.

nov. 3. 13:48
 9/35 anonim ***** válasza:
83%

Nekem több is van.

Kb úgy néz ki, hogy:

- Törlesztők (lakás, kocsi): 100

- Kaja (két főre): 210

- Rezsi: 50

- Kocsi költségei: 85

- Szórakozás, nyaralás: 75

- Háztartási költségek: 15

- Ruha, cipő: 25

- Kutya: 40

- Bank: 5

Megtakarítás átlagosan: 350 ezer. Ebből megy nyugdíjpénztárba 25, a többi állampapír és kötvények.

nov. 3. 14:28
 10/35 anonim ***** válasza:
78%
Mi a feleségemmel mindketten 1 millió fölött keresünk. Se hitelünk, se gyerekünk, meg már meg is van mindenünk, szóval a nagy része megtakarítás, a többi a rezsin, kaján kívül utazásra megy általában.
nov. 3. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!