Ha lenne havi nettó 1 millió forint keresetetek, hogyan osztanátok be?
Mennyit raknátok félre lakásra, nyugdíjra, mennyit szánnátok szórakozásra, hobbira, kajára, stb. Mindezt hány fővel számolva, hány évesként, milyen neműként?
Akinek van ennyi, az hogyan csinálja most?
Nekem ennél több van és így osztom be kb., egyedül élek.
Lakáshitel, rezsi 150e
Nyugdíj megtakarítások 100e
Kaja 200e
Utazások 200e
Szórakozás 30e
A többi megy egyéb megtakarításba.
Hasonló összeggel vagyok 30 és én 1 főre számolok Budapesten.
- Kb 200 az albérlet, rezsivel (szerencsém van és jó helyet kaptam, 2.5 éve nem emelkedett a bérleti díj).
- 100 ezer szokott lenni a minden napi dolgok, mint kaja és apróságok. Továbbra is főzök magamnak mert elég válogatós vagyok.
400 ezret teszek félre havonta, ami nekem S&P indexbe megy bele. Ez ilyen mindenes megtakarítás, ha úgydöntök hogy BPn maradok és összejön annyi akkor lakást veszek ha nem akkor igazából a nyugdíjam része lesz. Még 400 ezer mellett is egy új építésű lakás közel 10 év megtakarítás.
A maradék 300 ezer azok a nagyobb költésekre mennek. Ebbe szokott lenni évi 2 nyaralás (1 kb 10 napos síelés meg 7-10 nap valahol nyár fele) a többi az hobbi, elektronikai eszközök, ruhák, egyéb szórakozás.
Összességében 1 millió soknak tűnik, főleg az átlag keresethez képest, de közel sem érzem azt hogy nagy lábon élnék. Nincsen még autóm sem nem hogy Béemvével mászkáljak, amiben érződik hogy van megtakarításom és gond nélkül meg tudom venni azokat a dolgokat amikre szükségem van.
Törlesztő:
Lakáshitel: 130k
DH törlesztő: 40k
Illeték: 66k
Egyéb lakhatás:
Rezsi: 40k
TV, net, stb: 16k
Megtakarítás:
LTP: 20k-(20k)
Célbetét: 20k-(20k)
Nyugdíj, EP: 15k-(15k)
Hosszú távú megtakaritás: 200k (a későbbi DH és illeték ha visszafizetésre kerül, akkor szintén ide)
Egyéb kiadások:
Élelmiszer: 150k-(200k)
Drogéria: 20-30k
Egészségügy: 30k (pl. 1 magánorvosi vizsgálat vagy gyógyszer, vitamin ilyesmi)
Ruha, cipő: most minimális (20k-20k)
Hobbi1: 25k (saját)
Hobbi2: 25k (páromé)
Tömegkozlekedes: 18k+9k
Szórakozás: 20k (inkább baráti összejöveteleket szervezünk)
Igy osztanám kb. el, egy részét a valóság alapján, a zárójeles ahol alakítanék még rajta. Ez két főre van vetítve, középkorú gyerek nélküli pár.
Nekem több is van.
Kb úgy néz ki, hogy:
- Törlesztők (lakás, kocsi): 100
- Kaja (két főre): 210
- Rezsi: 50
- Kocsi költségei: 85
- Szórakozás, nyaralás: 75
- Háztartási költségek: 15
- Ruha, cipő: 25
- Kutya: 40
- Bank: 5
Megtakarítás átlagosan: 350 ezer. Ebből megy nyugdíjpénztárba 25, a többi állampapír és kötvények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!