Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Második egyetemen vagyok,...

Második egyetemen vagyok, amit szívből utálok? Hogyan lehetne fejlődni diploma nélkül? Merre kéne elkezdeni dolgozni?

Figyelt kérdés

23 éves nő vagyok. 20 évesen kezdtem az első egyetemet, magyar szakot. Egy év után ott is hagytam. Gyűlöltem, nagyon száraz volt.

Egy évet kihagytam. Most nemzetközi tanulmányok szakon vagyok levelezőn. Azt hittem, hogy ez érdekesebb lesz, mivel sokkal több témával foglalkozik. Viszont rá kellett jönnöm, hogy ez is ugyanolyan száraz, csak elméleti. Kínnak élem meg, már annyira utálom, hogy többször be se mentem az órákra. (Levelezőn nem kötelező, de így már képben sem vagyok.)

Nagyon erősen hajlok arra, hogy ezt is befejezzem diplomázás előtt.

Itt vagyok már 23 évesen, de akkor megint nem fogok tartani sehol. Jelenleg recepciós munkám van egy egészségközpontban. Szeretem, meg nem is fizet rosszul, de nem akarom ezt csinálni életem végéig. Ez csak egy pár évre szóló áthidaló terv, amíg lesz más végzettségem az érettségin túl.

Első kérdés: Sokan mondják nekem, hogy teljesen rossz pozikból küzdik be magukat cégeken belül jó helyekre, diploma nélkül. Ezt hogyan teszik? Irodai munkákra gondolok. Olyat ne mondjatok, hogy ilyen nincs, mert van, saját környezetemben is, de nem mondják el a receptet!

Valamint fogalmam sincs mit tanuljak. Valahol elvárás magam felé, hogy legyen diplomám, de ezek a szakok annyira nem érdekelnek, hogy hányingerem van tőlük. Mindkét szak bölcsész karon van. Olyan, ahol matekozni kell nem jöhet szóba. Az egészségügy nem érdekel. A pedagógia se. Valójában csak az a célom, hogy bejussak egy kényelmes irodába, akár csak titkárnőnek, de már ott is előny a diploma, ezért kezdtem bele.

Nagyon kétségbe vagyok esve. Már olyan öregnek érzem magamat egy újrakezdéshez.

okt. 20. 00:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
10%
A kérdezőnek van esze és lelkes, csak nem a felsőfokú tanulmányok érdeklik, hanem a diploma. Ezért kérdezett, de majd rájön, hogy az ő viselkedésével kerülje az képzett és okos embereket, mert az nem lesz neki jó:) Remélem itt most egy lépéssel közelebb kerül ehhez. Én meg azért védem picit, mert látom, hogy van terve, ami nem az intelligencia fölényére épít és saját véleményem szerint elég sok példát látni, amikor ez a stratégia működik és nem feltétlen káros vagy elítélendő.
okt. 20. 11:53
 22/25 anonim ***** válasza:
27%

"Hozzáállás, hozzáértés, érdeklődés, kitartás, szorgalom. Ezek, amik belőled hiányoznak."

Vagy seggnyalás, protekció. Ne legyünk álszentek.

okt. 20. 12:28
 23/25 anonim ***** válasza:
53%
Sok rosszindulatú férgentyű irkál ide.
okt. 20. 14:22
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Túl nagy recept nem kell ahhoz hogy kerülsz sz*r poziból jóba. Én is kitapostam az utam. Felvettek, húztam az igát, mint az őrült, rengeteget tanultam, érdeklődtem, dolgoztam, túlóráztam, bújtam jogszabályokat, stb. Látták, hogy van bennem lehetőség, áthelyeztek máshova, majd feljebb toltak. Mindig mindenben megálltam a helyem és ha kell a falon átmegyek, illetve el is végeztem egy-két plusz képzést munka mellett. Ha valamit rámbíztak, azt megcsináltam akkor is, ha fingom nem volt az egészről, amikor a kezembe adták, nem vártam a csodát, vagy dobtam vissza, hogy ehhez nem értek. Ennyi receptet tudnék neked adni.

Egyébként az egyetem az ilyen. Minden szak marha száraz, akkor is ha baromira érdekel. Végignyomtam hármat, a szakmámban is dolgozom. Imádom, de az egyetemi anyag kb. 70%-ától a hideg rázott... ez van. Viszont mindig tudtam, hogy a célom eléréséhez KELL, ennyi volt a kulcs, összeszorítottam a fogaimat és megcsináltam.

Neked szerintem nem diploma kell (úgy pláne felesleges, hogy mindegy milyen csak valami legyen), hiszen ez csak magad felé elvárás, hanem az utat kéne megtalálnod, amit taposni szeretnél. Ha ez megvan, akkor tolni mint a barom és eléred a célodat. Így megy ez. Vagy ahogy írták s*ggnyalással. Ha tudsz utána tükörbe nézni.

okt. 20. 17:09
 25/25 anonim ***** válasza:
5%
Ha tudsz nyelveket, felesleges a diploman pörögni. Úgy tudom már kettő eleg, hogy bejuss egy szolg-i közp-ba.
okt. 20. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!