Második egyetemen vagyok, amit szívből utálok? Hogyan lehetne fejlődni diploma nélkül? Merre kéne elkezdeni dolgozni?
23 éves nő vagyok. 20 évesen kezdtem az első egyetemet, magyar szakot. Egy év után ott is hagytam. Gyűlöltem, nagyon száraz volt.
Egy évet kihagytam. Most nemzetközi tanulmányok szakon vagyok levelezőn. Azt hittem, hogy ez érdekesebb lesz, mivel sokkal több témával foglalkozik. Viszont rá kellett jönnöm, hogy ez is ugyanolyan száraz, csak elméleti. Kínnak élem meg, már annyira utálom, hogy többször be se mentem az órákra. (Levelezőn nem kötelező, de így már képben sem vagyok.)
Nagyon erősen hajlok arra, hogy ezt is befejezzem diplomázás előtt.
Itt vagyok már 23 évesen, de akkor megint nem fogok tartani sehol. Jelenleg recepciós munkám van egy egészségközpontban. Szeretem, meg nem is fizet rosszul, de nem akarom ezt csinálni életem végéig. Ez csak egy pár évre szóló áthidaló terv, amíg lesz más végzettségem az érettségin túl.
Első kérdés: Sokan mondják nekem, hogy teljesen rossz pozikból küzdik be magukat cégeken belül jó helyekre, diploma nélkül. Ezt hogyan teszik? Irodai munkákra gondolok. Olyat ne mondjatok, hogy ilyen nincs, mert van, saját környezetemben is, de nem mondják el a receptet!
Valamint fogalmam sincs mit tanuljak. Valahol elvárás magam felé, hogy legyen diplomám, de ezek a szakok annyira nem érdekelnek, hogy hányingerem van tőlük. Mindkét szak bölcsész karon van. Olyan, ahol matekozni kell nem jöhet szóba. Az egészségügy nem érdekel. A pedagógia se. Valójában csak az a célom, hogy bejussak egy kényelmes irodába, akár csak titkárnőnek, de már ott is előny a diploma, ezért kezdtem bele.
Nagyon kétségbe vagyok esve. Már olyan öregnek érzem magamat egy újrakezdéshez.
Már majdnem leirtam, hogy kuldj egy CV-t, rengeteg nemzetkozi kutato, oktato,fejleszto projekt indul a cegemnel, es talpraesett emberre mindig szukseg van (most egy honapon belul kezdett 23 eves diplomas es 19 eves levelezore jaro is), de a kenyelmes iroda duma es felelosseglepergeto hozzaallas elegge kiutotte ezt a gondolatot.
Sajnos ilyenek az egyetemek. Mindenkinek eleg szaraz, akarmit tanulsz, csak van ami még kemény is. Kicsit ugy erzem hogy klasszik Zoomer szindromakat produkalsz, es azt hiszed te vagy a foszereplo, es amint valami nem tokeletes, azt offolni kell, az erofeszites ciki, a sult galamb pedig johetne mar a szadba.
#4 de ha nem látogatod az órát, akkor átengednek? Nálunk kell x jelenlét.
Ja, amúgy itt is beadandókra adják a jegyeket, erősen gondolkozom azon, hogy szarok rá, és pénzért megíratom mással, majd a szakdogát is.
Választ akarsz? Csináld végig, ha valamibe belekezdesz. Nem lehet mindig félbehagyni, ha valami nem tetszik.
Nem tudom, mit vártál ettől a szaktól, köztudottan haszontalan, de védelmére mondva igenis kell az elmélet is, lehet fejlődni azzal, hogy absztrakt módon gobdolkozol, összeveted a tapasztalataiddal.
Valójában nem egy kényelmes irodába akarsz bejutni, hanem először oda, aztán sokat is akarsz keresni, de úgy, hogy értened ne kelljen semmihez. Gondolom jó tanuló voltál egy kisvárosi gimiben, ahol elhitették veled, hogy mennek a dolgok, egyetemen meg elütött a valóság, amikor megcsapkodtak grammatikából meg fonetikából. Rendes pozikhoz vagy így, vagy úgy, de tanulni kell. Vagy melóban kell jobbnak lenni mindenkinél a környezetedben vagy egyetemen kell valami használhatót szállítani. Az meg nem lesz használható, ha mással megíratott beadandókkal nyomod végig. Úgy kijönni nemzetközi tanulmányokról, hogy egy releváns gondolatod nincs a közel-keleti konfliktusról vagy hogy fingod nincs arról hogy mi az a FATA, majdnem felesleges, akkor inkább dolgozz helyette keményen.
A célokat is rendesen meg kellene határozni. Rosszindulatú feltételezés, de valahogy lóg a mondataidban, hogy egyelőre még kapsz szülői segítséget. Ezt gyorsan vedd ki a bevételeid közül, amikor meghatározod, hogy mennyit kéne keresned az ideális pozícióban. Ha ez megvan, akkor rendesen nézz utána ezeknek a poziknak. Száraznak neveztél két egyáltalán nem száraz szakot, ami garancia arra, hogy egy rakás irodai munkát is annak tarts. Ha A varázshegyről tanulni száraznak számít, akkor milyen lesz 10 millió celláa Excelekből kimutatásokat gyártani? Ja, külön jó, hogy a matekot egyből kukázod, mert így gondolom bármilyen Excel/VBA/SQL dolog is kuka, hiszen te azt nem vagy hajlandó megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!