Felmondáskor nem kellene ideadják a fizetésem az utolsó munkanapon?
Másfél éves munkaviszony után felmondtam, és jó előre jeleztem, (valamikor augusztus elején szóltam) hogy, október 4 lesz az utolsó munkanapon. Így is történt, de az utolsó 10 napom nem fizették ki,(szeptember 20 óta), és azt mondja a főnök, hogy majd 20adikán jöjjek be, és idadja a pénzt.
A gond csak az, hogy a fizut kpban kapjuk, én pedig hazaköltözöm romániába, 140 kilométerre.
Most komolyan 2 hétig kell várnom a saját pénzemre, és oda-vissza 280 kilométert utaznom, mert nem tudják azonnal ideadni, vagy átutalni később?
Eljárás a munkaviszony megszüntetése (megszűnése) esetén
A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.
"Felmondáskor nem kellene ideadják a fizetésem az utolsó munkanapon?"
Nem kell. A munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig kell elszámolni a bérrel.
Nem vagy köteles bemenni érte, mivel már nem állsz munkaviszonyban a munkáltatóval. Ilyenkor már semmiféle kötelezettséged nincs vele szemben.
Ha nem mész be érte, akkor a munkáltató köteles a nyilvántartásában szereplő címedre elpostázni, továbbá ha a felmondásodban megadtad a címedet, akkor oda elpostázni. Igazolható módon!
Ha banki utalást kértél, akkor nyilván az általad megadott bankszámlára kell, hogy utalja.
Kormányhivatalokban találod a magyar illetékes hatóságot. Ott tegyél panaszt -> Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság
A munkáltató arról nem tehet, hogy te menet közben elhagyod az országot. Az tény és való, ha a munkaviszonyod október 04-én megszűnik, akkor legkésőbb október 11-ig el kell indítania postán a pénzed és az igazolásokat, ha nem mész be személyesen érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!