Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondáskor nem kellene...

Felmondáskor nem kellene ideadják a fizetésem az utolsó munkanapon?

Figyelt kérdés

Másfél éves munkaviszony után felmondtam, és jó előre jeleztem, (valamikor augusztus elején szóltam) hogy, október 4 lesz az utolsó munkanapon. Így is történt, de az utolsó 10 napom nem fizették ki,(szeptember 20 óta), és azt mondja a főnök, hogy majd 20adikán jöjjek be, és idadja a pénzt.

A gond csak az, hogy a fizut kpban kapjuk, én pedig hazaköltözöm romániába, 140 kilométerre.

Most komolyan 2 hétig kell várnom a saját pénzemre, és oda-vissza 280 kilométert utaznom, mert nem tudják azonnal ideadni, vagy átutalni később?

okt. 6. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Eljárás a munkaviszony megszüntetése (megszűnése) esetén

A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

okt. 6. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
A készpénzes fizetés se normális, utalják át. Ez valami fekete munka?
okt. 6. 14:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem fekete munka, inkább valami "szürke". 180 nettóért 220 órát dolgoztatnak, kötelező túlórázni, de azt semmilyen módon nem fizetik ki. Épp ezért megyek haza, ennél még Romániában is jobb lehetőségek vannak.
okt. 6. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
5 munkanapon belül kell kifizetniük és lehet utalással is.
okt. 6. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
Hát, az nem szürke. Adót, tb-t vonták? Elszámolást kaptál?
okt. 6. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem kellene
okt. 6. 19:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Felmondáskor nem kellene ideadják a fizetésem az utolsó munkanapon?"

Nem kell. A munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig kell elszámolni a bérrel.

Nem vagy köteles bemenni érte, mivel már nem állsz munkaviszonyban a munkáltatóval. Ilyenkor már semmiféle kötelezettséged nincs vele szemben.

Ha nem mész be érte, akkor a munkáltató köteles a nyilvántartásában szereplő címedre elpostázni, továbbá ha a felmondásodban megadtad a címedet, akkor oda elpostázni. Igazolható módon!

Ha banki utalást kértél, akkor nyilván az általad megadott bankszámlára kell, hogy utalja.

Kormányhivatalokban találod a magyar illetékes hatóságot. Ott tegyél panaszt -> Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság

A munkáltató arról nem tehet, hogy te menet közben elhagyod az országot. Az tény és való, ha a munkaviszonyod október 04-én megszűnik, akkor legkésőbb október 11-ig el kell indítania postán a pénzed és az igazolásokat, ha nem mész be személyesen érte.

okt. 7. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!