Pontosan meddig tart a három hónapos próbaidőm, ha Augusztus 9-én volt az első munkanapom?
Melyik az utolsó nap, amikor még azonnali hatállyal felmondhatok még a próbaidő alatt?
Előre is köszönöm!
"Soha többet Tesco!"
Miért nem mondasz fel most? Próbaidő alatt egyik napról a másikra felmondhatsz indoklás nélkül: pl. okt. 31-én írásban felmondasz, másnap már nem kell menned (jó, tudom, másnap zárva :D ).
""Soha többet Tesco!" - ha ennyire nem szereted, én nem várnék az utolsó napig, nem centizném ki...
Ha "3 hónap"-ként van a szerződésben a próbaidő kikötve, akkor mindig a munka kezdése napját követő 3. hónap ugyanazon napján jár le a próbaidő. Ha nincs olyan nap abban a hónapban, akkor a 3. hónap utolsó napján.
Tehát a Te esetedben ha augusztus 9-étől áll fenn a jogviszonyod (nem mindig esik egybe az első munkanappal), akkor november 9-én jár le a próbaidőd.
Például, ha január 31-től lenne munkaviszonyod, akkor április 31-én járna le a próbaidő. Mivel áprilisban nincs ilyen nap, ezért április 30-án jár le (a hónap utolsó napján).
Viszont ha napokban van meghatározva a próbaidő, akkor napra pontosan ki kell számolni, hogy mikorra esik az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!