Ha próbaidő alatt indoklás nélkül, írásban adom be a felmondásomat, akkor az utolsó munkanapom előtt hány nappal vagyok köteles ezt benyújtani?
Ha beadod a felmondásodat, akkor másnaptól már nem kell menni.
Nincs olyan, hogy előtte hány nappal, mivel nincs felmondási idő - tehát előző nap. De ez csak a próbaidőre vonatkozik.
Próbaidő alatt benyújtott felmondás mindig azonnali hatályú. Ez annyit jelent, hogy a következő percben már mehetsz is haza. Ha csak részben dolgoztad le a munkaidődet, mert közben mondtál fel, akkor a ledolgozott időre kapod meg a béred.
A felmondás joghatást akkor vált ki, ha azt közlik a másik féllel. Ha Te szerdán még próbaidőn vagy, de csütörtökön már nem, és csütörtökön adod át a szerdán megírt felmondásod, akkor az már nem minősül próbaidő alatti felmondásnak!
Mindig az a mérvadó, hogy mikor közlöd a munkáltatóval, hogy felmondasz.
Felmondást két egyező példányban írjuk meg. Egyik példányt átadod a munkáltatónak (még próbaidő alatt), a másik (nálad maradó) példányon pedig dátummal ellátva átveteted velük.
Kb. ennyi a szövege:
X. Y. munkáltató neve, címe
Alulírott Buga Jakab (zárójelben a személyes adataid), az Önöknél fennálló munkaviszonyomat felmondom.
Dátum, aláírásod.
Szerintem ha közli valaki hétfőn, hogy péntekig maradna, akkor sem feltétlenül bocsájtja el azonnal a cég, mert az nagyon duzzogós reakció lenne és vannak érett felnőttek is a cégek vezetőségében. Jó, az is igaz széleskörű tapasztalatom sincs ebben, csupán feltételezésem a normális emberi reakció lehetősége is céges oldalról.
Úgy gondolom simán beleegyezhetnek a későbbi felmondásba, mivel addig is csak van egy plusz dolgozójuk és még hátha meg is gondolja magát, vagy mégis rá tudják venni a maradásra.
Nyilván a munkavégzésre nem lehet panasz ekkor sem, azt így is rendesen kell elvégezni.
Na persze azért biztos vannak olyan helyek ahol megsértődnének és inkább azonnal megszüntetnék a munkaviszonyt, ez szerintem a ritkább.
A feltételezés is inkább tűnik a cégek felé való negatív hozzáállásnak, mint gyakorlati tapasztalatok statisztikájának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!