Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megteheti a volt főnököm,...

Megteheti a volt főnököm, hogy nem fizeti ki a ledolgozott munkanapokat?

Figyelt kérdés
Júliusban 3napot dolgoztam egy cégnél aztán nem mentem többet, mert találtam jobb munkahelyet. Emiatt a nem hajlandő kifizetni mert hirtelen eljöttem, és azt mondja hogy a fizetésem elosztotta a többi alkalmazott között amiért túlóráztak helyettem.

2020. aug. 18. 15:10
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
81%
Megteheti, ugyanis füled farkad behúzod, és semmit nem fogsz csinálni <3
2020. aug. 18. 15:16
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod, hogy a felmondásnak van törvényes kerete. Írásban kell felmondani, ha van felmondási idő, kitölteni. Papír ügyeket elintézni, lila kiskönyv a nyugdíjadhoz stb.
2020. aug. 18. 15:27
 3/32 A kérdező kommentje:
Megvan a papír, postán küldték egy hétre rá, hogy nem jelentem meg a munkahelyen. De azon nem szerepel, hogy emiatt nem kaphatok fizetést.
2020. aug. 18. 15:32
 4/32 anonim ***** válasza:
84%
Tudod jól, hogy nem szabályos amit csinál. Tehát, mit fogsz tenni?
2020. aug. 18. 15:33
 5/32 anonim ***** válasza:
81%
Ha te nem tartod be a törvényt miért háborodsz fel azon, hogy a másik sem? Ha te lennél a főnök hogyan érintené, ha valaki ezt tenné veled? Ahogy viselkedsz, azt kapod vissza...
2020. aug. 18. 15:39
 6/32 A kérdező kommentje:
Most őszintén, ki ne lenne felháborodva, ha 24órát kellene ingyen dolgoznia?
2020. aug. 18. 15:42
 7/32 anonim ***** válasza:
84%
Oké, mit fogsz tenni?
2020. aug. 18. 15:43
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet az, hogy ha nem jelezted semmilyen formában a munkáltatódnak, hogy felmondasz, egyszerűen csak nem mentél be, akkor munkaügyi peres úton akár többhavi bérednek megfelelő összeget is behajthat rajtad.

Úgyhogy most szépen csendben maradsz és tanulsz ebből. Bármilyen jogi útra próbálnád terelni, te húznád a rövidebbet, és csak ráfizetsz.

Meg is érdemled...

2020. aug. 18. 15:47
 9/32 anonim ***** válasza:
40%

"ha nem jelezted semmilyen formában a munkáltatódnak, hogy felmondasz, egyszerűen csak nem mentél be, akkor munkaügyi peres úton akár többhavi bérednek megfelelő összeget is behajthat rajtad.

"

Gondolom próbaidőn volt a kérdező, nem normális munkaszerződéssel.

Ti hallottatok már olyanról, hogy ezért bepereltek volna bárkit is? Szimplán kirúgják azt kész.

2020. aug. 18. 15:57
 10/32 anonim ***** válasza:
96%

Értem, hogy próbaidő és indoklás nélkül is felmondhat a munkavállaló, de megvan annak is a törvényes módja. A nemszólokcsaknemmegyekbetöbbet az minden, csak nem az.

Persze, hogy nem hallottál még ilyet, mert mindenkinek macera. De ha a kérdező van olyan buta, hogy jogi útra tereli a 3 ki nem fizetett napját, akkor csúnyán megütheti a bokáját, mert mindenben a munkáltatónak fognak igazat adni, és ő csak rosszul jár.

2020. aug. 18. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!