Álláskeresési járadéknál a ledolgozott munkanapok száma a mérvadó, vagy a jogviszonyban eltöltött napoké?
Munkaviszonyban töltött nap!
X. Y. napon kezdődött a munkaviszonyod, X. Y. napig tartott. A kettő között hány naptári nap telt el?
2019. január 31-ig 419 napod lesz.
Ha a januári kiesne, még akkor is 388 napod van.
Ha a felmondási időd január végéig tart, akkor miért is csak december végéig állna fenn a munkaviszonyod?
Saját kérésedre "mennél" előbb, vagy a munkáltató dönti el?
Kérésre mehetsz előbb, ha a munkáltató beleegyezik, de a munkáltató nem döntheti el, hogy a felmondási idő letelte előtt megszüntetni a munkaviszonyodat!
Nem lenne hátrány, ha mehetnék hamarabb és elengedné a 60 napos felmondási idő felét a főnök, ugyanakkor nem teljesen mindegy, hogy most kiesik-e 160 ezer a kasszából, vagy annyival több marad nekem. Bármelyik is legyen, örömmel fogom fogadni. Mondjuk kétlem, hogy hó végéig talál-e olyan marhát másikat, aki két város közt járkál és heti 5 napban 11 órában ücsörög egy bidámok által sűrűn látogatott boltban szaréhúgyé. Igazából azt se tartom lehetetlennek, hogy január végéig sem lesz senki a helyemen, de az már legyen az ő baja.
A pontos számítást pedig köszönöm szépen! Én valamit nagyon elnézhettem számolás közben, de inkább csak a teljes hónapokat számoltam, mert az a biztos, a pár hetes fél hónapokat kihagytam, és így 101%, hogy kijön a matek. Ezek szerint pontosan elszámolva is kijön a matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!