Jogos ez a hozzáállás? Valóban le kell dolgoznom a 30 nap felmondási időt, holott megegyeztünk az utolsó munkanapomban?
Egy évet dolgoztam a cégnél bércégesként, most másfél éve vagyok már rendes céges dolgozó. Megírtuk a felmondó levelem (közös megegyezéssel), amin a dátum 27. Ekkor telik le 14 nap felmondási idő (a cég részéről, mert tudtommal a 30 napot csak akkor kell ledolgozni, ha 3 éve vagyok a cégnél, mint céges dolgozó). A műszakvezető el is vitte, viszont, most erősködik, hogy le kell dolgoznom a 30 napot. Viszont a másik munkahelyemen várnak. A hr-es sem méltatott rendes válaszra, csak annyira, hogy majd beszél a műszakvezetővel, hogy ne ragaszkodjon az egy hónaphoz. Amúgy is sokan mondanak fel a cégnél, magam után az emberpótlás sem az én dolgom. (Ez volt a műszakvezetőm egyik indoka).
Köszönöm a válaszokat
22L
A dolgozó felmondása esetén a felmondási idő 30 nap, ami teljes egészében ledolgozandó.
Munkáltatói felmondás esetén az alap felmondási idő 30 nap, ez emelkedik a ledolgozott évek után. Ekkor a felmondási idő felére fel kell menteni a dolgozót a munkavégzés alól.
Közös megegyezéskor az van, amiben megállapodtatok és amit aláírtatok.
Az, hogy neked meddig kell dolgoznod, csak akkor tudjuk megmondani, ha látjuk az aláírt felmondási papírodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!