Az normális állami cégnél(közalk.) hogy 3-4 nap betanítás alatt(8-16) be se jelentenek ki se fizetik?
Most néztem meg a jegyzeteimet hogy fel vannak dátumozva.
Egyik héten be kellett járnom míg elmagyarazzák a vállalat iranyitási rendszert jegxzetelek kérdezek stb.
És kövi hét hétfőtől már feladataim voltak de még segítettek is.
Es most nézem a munkadzerződésem kezdete 1.napja a kövi hét hétfő volt.
Reggel 8-16:30 minden áldott nap en ingyen töltöttem náluk a napot fizetetlen bejelentetlenül.
Mi lett volna, ha 1 hónap a betanítás?
Egyértelműen átvertek. Nekem az a furcsa, hogy "állami cégnél".
Mernek ilyet tenni? Már ott is?!?!?!
Én vagyok olyan, hogy nem hagynám annyiban a dolgot...
Volt hogy szerződésnél pont a bér vagy besorolási vagy kinevezési papirom felejtette ki minden mást ideadott. Es mikor kértem elkezdett kiabálni hogy dehát odaadta.
(Akkor tudtam volna mennyi a bèrem..pont az nem volt meg amin rajta van)
Nem azt mindta hogy juj nem adtam? Pótolom.
Hanem neki állt támadni hazudni hogy odaadta én keverhettem el..
Ez a munkahely tele van ilyen komplexusos dolgozóval.
Már betiltották úgy tudom, de szerintem még űzik sokan hogy behivnak próbanapozni takaritani konyhai kisegítőzni vendéglátózni vagy akárhova ingyen es végigdolgoztatják a napot úgy hogy masnao felkelni se bírsz, próbanap címmel.
Itt van rola szo.
Vagy szerzodés kéne mint "próbaidő", vagy feketen mennek ezek fizetetlenül.
"Már betiltották úgy tudom, "
Ilyen jellegű dolgot nem betiltották, hanem soha nem is volt rá lehetőség jogszerűen.
Ingyen munkát nem enged a Munka Törvénykönyve. Próbaidő létezik, de az is csak munkaszerződés keretén belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!