Pályakezdőként betanítás mérnöki pozícióban, hogyan zajlik?
Most fogok végezni az egyetemen. A gyakorlati oktatás sajnos elég kevés volt, A gyakorlati helyemen még csak kuli munkákat kaptam pl:fénymásolás excelezés stb. Ha felvesznek valahova pályakezdőként, mennyi idő a betanítás, van e egyáltalán? Mire számíthatok?
Láttam állás hirdetéseket például minőségügyi mérnök vagy folyamatmérnök pozícióba ahová csak felsőfokú műszaki végzettséget kértek ilyen helyen lehet jelentkezni "bármilyen" műszaki végzettséggel? És abban az esetben ez teljesen betanulós állás?
Válaszokat előre is köszönöm.
Ha az állásinterjún elmondod, hogy pályakezdő vagy, és mégis felvesznek, akkor be fognak tanítani.
Nyilván hazudni nem érdemes.
Unokatesóm (gépészmérnök egyébként) elment egy céghez valami eu-s pályázatírói munkára, de próbaidő alatt ki is rúgták, mert azt hitte, hogy betanítják a nulláról. A főnök meg azt mondta, hogy ő azért vette fel ide, hogy megcsinálja a munkát, ha nem ért hozzá, miért vállalta el. Nem az első munkahelye volt egyébként, de ilyet még nem csinált soha. Ilyenkor azért az interjún is érdemes kérdezgetni, hogy milyen a csapat. Ha többen csinálják ugyanazt, be tudják tanítani, ha te lennél egyedül erre a feladatra, akkor nem.
Így kívülállóként nem tudom kinek volt igaza, de ezért nem érdemes kamuzni az állásinterjún.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!