Miért nem találok munkát?
Ezzel a tudással a kezdők is rendelkeznek, így egyszerűbb egy kezdőt felvenni, aki talán hajlandó fejlődni a szakterületén. Nálad az látszik, hogy nem akarsz, ha 15 év után ennyit tudsz felmutatni.
Valamint az hogy "nem akarsz nyalizni" úgy érzem, hogy nálad azt jelenti, hogy nem jó veled együtt dolgozni. Én se nyaliztam soha senkinek, csak szimplán emberien viselkedtem a munkahelyemen, nem volt probléma néha megkérdezni a másiktól, hogy milyen volt a hétvége vagy hogy van gyerek. Ugyanezt a barátoktól/szomszédtól/félismerőstől is megkérdezem, nyilván nekik nem nyalizok.
Két munkahelyemre is úgy mentem át, hogy gyakorlatilag nem is volt interjú, ismerték a tudásomat is meg a csapatban dolgozásomat is. Nem is voltunk igazán jóban, sosem beszéltem vagy találkoztam munkahelyen kívül az ismerőssel, mégis engem keresett meg, amikor lett náluk üres pozi.
Mert valószínűleg már nem vagy attraktív fiatal, lehet szülni fogsz, nincs kapcsolatrendszered és nem tudod magad eladni.
A mai állásokhoz vagy nagyon csini csajszinak kell lenni, aki nem kérdez semmit és mindenre bólogat, könnyen megvezethető és kapható, de legalábbis jól mutat vagy különleges szaktudású (műszaki, infó, karbantartó, CNC, szaki stb több éves tapasztalattal) szakembernek, aki férfi, vagy több idegen nyelvet kell beszélni perfekt és akkor a többi nem számít.
Ha a fenti 3 kategória egyikébe sem esel bele, akkor 3-4x feletti nőként szinte esélytelen pláne vidéken. Max. valami gyárban betanított droidként esetleg konyhalány vagy takarító.
Egy új szakma kitanulásán nem gondolkodtál még?
Hátha azzal lehetnél vállalkozó vagy ilyesmi.
Bár oda is kell a jó beszélőke, az eladni tudás, az ügyfelekkel való nyalizás stb.
"3-4x feletti nőként szinte esélytelen pláne vidéken. Max. valami gyárban betanított droidként esetleg konyhalány vagy takarító."
Ez sem igaz, volt, hogy semmi végzettséget és tapasztalatot nem kérő friss hirdetésre rögtön beadott jelentkezést még aznap elutasították, de általában vissza se írnak. Azért, akinek több van érettséginél és szellemi munkában dolgozott korábban az ilyen helyek szóba se állnak, amiket felsoroltál
"Ha nagyon nem találsz melót, jelentkezz a rendőrségnél hivatásos állományba, vagy menj el pénztárosnak aldiba vagy lidlibe."
Aki 15 évig ülő munkát végzett, az nagy valószínűséggel nem fog tudni egyből fizikailag jól teljesíteni (motorikus alkalmassági), az említett multikba meg csupa fiatalt vesznek fel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!