Miért nem találok munkát?
Nem csak azon keresztül lehet, de most őszintén, te kivel dolgoznál együtt egy helyen?
Bélával, akivel már van közös múltatok, tudok milyen vele dolgozni és megfelelő szakembernek tartod?
Vagy a Józsival, akiről nem tudsz semmit?
Ha mindkettőtöknek ugyanaz a karrierútja, akkor valszeg mindenhol a Béla nyer.
Nálunk is a cégénél publikusan alig kerül ki hírdetés, mert ajánlási rendszer van, 500 ezret kapsz ha hozol egy értelmes kollégát, nem véletlen fizetik ki a cégek ezt a pénzt, mert sokkal jobb minőségben szoktak így emberek kerülni a céghez, mintha csak noname-eket interjúztatnának.
15-ös
Sajnálom 🙁
Nekem már néha sírógörcsöm van. Kitartást és sok sikert kívánok.
"Riportokat készítettem, statisztikákat küldtem be, számfejtésekkel foglalkoztam, utalási listákat küldtem a pénzügy felé, bevallásokat küldtem a NAV felé stb."
Szóval magyarul semmi hasznosat nem csináltál, csak alacsony egzisztenciájú, végzettséget nem igénylő feladatokat kaptál és nem értesz semmi olyan dologhoz amivel piacképes lennél a szakterületeden (regressziós modellezés, idősorelemzés, Python-SQL-R programozás, ML modell fejlesztés, data pipeline fejlesztés stb...).
Én a helyedben azon lepődenék meg ha ezzel a semmitmondó tapasztalattal amivel rendelkezel egyáltalán felvennének valahova.
Azt amit felsoroltál gyakorlatilag bárki megtudja csinálni, ez egy 8általánost igénylő feladat, ez a tapasztalat gyakorlatilag egész pontosan 0-t ér a munkaerőpiacon.
Ha ugyan ezt adtad el interjún nem csoda hogy sehova se vettek fel. Egyértelműen leró, hogy valami random aktatologató senkiként éltél 15évig. Ilyen paraméterekkel max valami hivatalba fognak felvenni.
És akkor még arról nem is beszélve, hogy az itt felsoroltak amúgy sem tesznek ki egy teljes 8órás állást, ami megint csak kérőjeleket tesz fel.
Ha behívnak interjúra akkor nem lehet olyan szar a vézettséged és a tapasztalatod. Ha annyira nem érnél semmit a munkaerőpiacon akkor el sem jutnál odáig, hogy személyesen meghalgassanak.
Itt más probléma van a válaszokkal ellentétben. Szerintem inkább a "soft skillek" amelyek mostanában felértékelődtek háza táján lehetnek gondok.
Nálunk volt egy olyan üzemvezető (aki amúgy nagyon jól csinálta a dolgot szerintem) akit azért küldtek el mert le merte írni a problémákat és kiállt az embereiért. Olyan indokkal küldték el hogy "nem csapatjátékos". Szóval ilyen tipikus bullshit szarságokat kellene begyakorolnod, hogy mit mondjál, hogyan viselkedj. Tudod a 25 éves HR csajszi igazából semmihez sem ért, de azt érzi hogy fontos pozícióban van ilyen téren. Ha nem vagy "szimpi" neki akkor ennyi volt.
Gondolom nem tudod jól eladni magad, nincs jó dumád, nem tudsz kamuzni össze-vissza minden baromságot. Pedig ahogy elnézem mostanság ez a lényeg, nem pedig a szakmaiság.
Pontosan. A mostani kapitalizmus ugyanolyan mint a szocializmus régen. Semmi sem változott.
Csak régen olyan sablonos szövegeket kellett mondani, hogy "munkás dolgozó proletár vagyok" meg "behatóan érdeklődöm az éleződő osztályharcról" stb ma meg ugyanilyen csak kapitalista formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!